We kunnen de retourkosten van je klanten vergoeden.

Je klanten bestellen mogelijk meer online als ze producten gemakkelijker kunnen terugsturen.1 Daarom kunnen met PayPal hun retourkosten worden vergoed.2

Informeer je klanten

Geef je klanten wat ze willen.

Twee van de drie kopers geeft aan meer online te kopen als het retourneren van artikelen gratis is.1 Als webwinkel kun je deze aantrekkelijke service nu aan je klanten aanbieden, en dat is een zorg minder bij het online shoppen.

Hoe het werkt voor je klanten.

Als je klanten hiervan willen profiteren bij hun aankopen met PayPal, moeten ze de service eenmalig gratis activeren. Om een terugbetaling aan te vragen, hoeven ze alleen enkele gegevens en hun verzendbewijzen te verstrekken.

Hoe het werkt
voor jou.

Aan deze service zijn geen kosten verbonden. Gebruik onze speciale banners, die in verschillende talen en formaten beschikbaar zijn, om de service op je website te promoten. Dit heeft geen gevolgen voor de retourprocedure, maar waarschijnlijk wel voor het conversiepercentage.

Eén zorg minder bij het online shoppen.

Omdat we veel waarde hechten aan een uitstekende online winkelervaring en we deze continu proberen te verbeteren, bieden we deze service graag aan zowel onze klanten als onze webwinkels aan. We hebben alle tools die je nodig hebt om je klanten via je website op de voordelen te wijzen.

Kies een banner

Je klanten kunnen deze aantrekkelijke service met één klik activeren.

Je klanten kunnen van deze gratis service profiteren door de service eenmalig te activeren op hun lokale Retourkosten Vergoeding-pagina. Dat is alles.

Veelgestelde vragen

Kan ik deze service op mijn website promoten?

Ja. We hebben gehoste banners ontwikkeld in verschillende talen en formaten waarmee je de service bij je klanten onder de aandacht kunt brengen. Kies de taal en de beste formaten voor je webpagina's en ontvang de broncodes waarmee je de banners op je website kunt plaatsen (op de startpagina, productpagina's en/of de betaalpagina).

Moet ik mijn retourbeleid wijzigen?

Nee. Het retourbeleid blijft ongewijzigd. Als je zelf al gratis retourzending aanbiedt, ontvangt de koper geen vergoeding in het kader van PayPal Retourkosten Vergoeding, omdat jij al voor de retourzending hebt betaald.

Kost het mij iets om deze service aan mijn klanten aan te bieden?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan deze service.

Hoe kunnen kopers een terugbetaling aanvragen?

Voor het indienen van een verzoek tot terugbetaling van de retourkosten moeten klanten inloggen op hun PayPal-rekening. Vervolgens kunnen ze vanuit de transactiegegevens klikken op 'Verzoek om terugbetaling retourkosten'. Ze hoeven vervolgens alleen enkele gegevens en hun verzendbewijzen te verstrekken.

Hoe lang hebben kopers de tijd om een terugbetaling aan te vragen?

Klanten hebben tot 30 dagen na het retourneren van hun aankoop de tijd om een verzoek om terugbetaling te versturen. Dit betekent 30 dagen vanaf het moment dat de koper het object heeft geretourneerd en voor de retourzending heeft betaald, niet 30 dagen vanaf het moment dat de koper het object heeft gekocht.

Hoe worden kopers terugbetaald en hoe lang duurt het?

Als hun verzoek is geaccepteerd, ontvangen ze het overeenkomstige bedrag op hun PayPal-rekening. De koper hoort binnen vijf werkdagen na het indienen van het terugbetalingsverzoek of het verzoek is goedgekeurd of afgewezen. Bij goedkeuring duurt het vervolgens nog maximaal vijf werkdagen voor het bedrag wordt terugbetaald.

Geldt de service voor alle verzendmethoden?

Ja, we accepteren retourkosten van reguliere lokale postdiensten, koeriersdiensten of andere gangbare verzendopties of -services2.

Geldt er een maximale vergoeding?

Ja. Er geldt een maximum van 30 EUR per verzoek2 voor een terugbetaling van de verzendkosten van de koper (of het equivalent in lokale valuta, afhankelijk van het land waarin de koper woont). Eventuele bijkomende kosten zijn voor rekening van de koper.

Hoe vaak kan een koper een terugbetaling ontvangen?

Het maximumaantal terugbetalingen dat een koper kan ontvangen, hangt af van het land waarin de koper een PayPal-rekening heeft. Raadpleeg voor meer informatie de lokale voorwaarden: Australië, België, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en 14 landen in Centraal- en Oost-Europa (Bulgarije, Cyprus, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië.)

Kan ik als webwinkel ook geld terugvragen voor mijn retourkosten?

Nee, PayPal Retourkosten Vergoeding is alleen beschikbaar voor consumentenrekeningen. De service is bedoeld om je klanten meer gemoedsrust te geven wanneer ze online iets bestellen.
1 Compete.com “Can shipping costs affect online sales?”
2 Retourkosten Vergoeding is een service van PayPal Pte Ltd in samenwerking met TELUS International Europe, de serviceprovider. Zie voorwaarden.