Over ons

PayPal zorgt ervoor dat consumenten en bedrijven met behulp van enkel een e-mailadres, veilig en gemakkelijk online betalingen kunnen ontvangen en verzenden. Het netwerk van PayPal is op de bestaande financiële infrastructuur van bankrekeningen en creditcards gebouwd en vormt zo een wereldwijd betaalsysteem. PayPal levert betaaloplossingen voor kleine bedrijven, webwinkels, online verkopers en iedereen waar traditionele betaalsystemen onvoldoende mogelijkheden bieden.

Door de omvang van ons netwerk en het feit dat PayPal bij steeds meer webwinkels geaccepteerd wordt, zijn wij een van de belangrijkste betaalmethodes voor online verkopers geworden. Zo zijn wij al geruime tijd de standaard betaalmethode op Marktplaats en eBay en in de Verenigde Staten is PayPal inmiddels een huishoudnaam. Maar ook in Nederland weten grote merknamen ons te vinden. Momenteel kunt u bij o.a. KLM, Hema, V&D, Vakantieveilingen, Thuisbezorgd, Pathé, Hunkemöller, Greetz, Transavia, van Haren, CheapTickets, Mycom, Mexx, CenterParcs, Albelli, TomTom, FreeRecordShop, C&A, Esprit, Philips en vele, vele andere merken, veilig met PayPal betalen. Naast online via uw PC kunt u uiteraard ook mobiel via uw telefoon of tablet met PayPal winkelen en betalingen doen. In de toekomst is het ook mogelijk om offline in winkels of van persoon tot persoon met PayPal te betalen. In de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland is deze technologie al in gebruik. In Nederland worden momenteel de mogelijkheden onderzocht.

PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie, S.C.A heeft een licentie verkregen als een Luxemburgse kredietinstelling, zoals gedefinieerd staat in artikel 2 van de wet op de financiële sector, en valt onder het toezicht van de Commission de Surveillance du Secteur Financier, met vestigingsadres in L-1150 Luxemburg. Aangezien de service beperkt is tot e-geld, dat in het kader van deze wetgeving niet geldt als een stortings- of beleggingsservice, worden de klanten van PayPal niet beschermd door de stortingsgarantieplannen van de Association pour la Garantie des Dépôts Luxembourg (AGDL).

PayPal Inc. (moedermaatschappij van PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A) is gevestigd in Californië, VS.