Hulp bij het voorkomen van geschillen en terugboekingen.

Er kan altijd iets fout gaan bij een bestelling. Deze aanwijzingen kunnen je helpen om geschillen en terugboekingen te voorkomen.

De meeste problemen vallen in één van de volgende categorieën:

Object niet ontvangen

Sterk afwijkend van de omschrijving

Ongeautoriseerde transactie

En je kunt te maken krijgen met:

Fraude
Deze problemen kunnen in uitzonderlijke gevallen duiden op fraude. Onze aanwijzingen Frauduleuze bestellingen voorkomen geven veel nuttige tips om fraude te herkennen en te voorkomen.
Geschil
Als een klant heeft betaald voor een object, maar het niet heeft ontvangen of een object heeft ontvangen dat sterk afwijkt van de omschrijving, kan hij of zij in het Actiecentrum een geschil openen. Meestal zijn deze problemen het gevolg van een misverstand of een menselijke fout.
Claim
Wanneer het geschil niet kan worden opgelost, kan elk van beide partijen het geschil binnen 20 dagen escaleren tot een claim. Op dat moment wordt PayPal direct betrokken en nemen we een beslissing op basis van de verstrekte informatie.
Terugboeking
Kopers kunnen hun kaartuitgevende instantie opdracht geven de transactie terug te boeken (dit noemen we een terugboeking). Kopers vragen hun bank in deze fase om een terugbetaling zonder de verkoper hierbij te betrekken.

Tips voor het voorkomen van geschillen en terugboekingen.

Verstrek contactgegevens

Kopers zijn minder snel geneigd een geschil of terugboeking in te dienen als ze het probleem met je kunnen bespreken. Geef een e-mailadres of telefoonnummer, of bel een koper voordat je een duur object verkoopt.

Reageer tijdig

Niemand houdt van wachten. Reageer snel en professioneel op alle redelijke vragen die kopers stellen.

Stel voor de procedure voor geschillen te volgen

Als een klant vertelt dat hij of zij een verzoek tot terugboeking gaat indienen bij de creditcardmaatschappij, vraag de klant dan om in plaats daarvan een geschil te openen in het Actiecentrum. Dit geeft je de kans om het probleem samen met de koper op te lossen.

Hanteer een helder retourbeleid

Zorg ervoor dat je retour- en restitutiebeleid helder is en gemakkelijk te vinden.

Tips om geschillen te voorkomen en financiële schade te beperken:

Object niet ontvangen

Noem een realistische bezorgdatum

Met een realistische bezorgdatum kun je voorkomen dat klanten vroegtijdig een terugboeking of geschil indienen.

Download onze aanwijzingen

Download

Bekijk ook onze andere aanwijzingen die je kunnen helpen bij je bedrijfsvoering.

Frauduleuze bestellingen voorkomen

Geschillen, claims en terugboekingen oplossen

Als je cookies accepteert, gebruiken we ze om je ervaring te verbeteren en aan je voorkeuren aan te passen. We gebruiken ze ook om onze partners in staat te stellen gepersonaliseerde advertenties van PayPal te laten zien wanneer je andere sites bezoekt. Cookies beheren en meer informatie