Hoe ga je om met frauduleuze e-mails en verdachte activiteiten ?

Jouw gegevens helpen beschermen is onze topprioriteit en we werken er 24 uur per dag, 7 dagen per week aan. Het is belangrijk dat je ook weet hoe je jezelf kan beschermen.

Hoe je valse e-mails kunt herkennen.

Valse e-mails zijn erop uit om je te misleiden, dus ze zullen altijd hun best doen om er vertrouwd uit te zien. Maar je kunt gemakkelijk achterhalen of er iets mis is door een paar kleine details te controleren.

Check het adres van de afzender

Vermijd vreemde adressen. In België bevat een geldig PayPal-adres de domeinnaam paypal.be.

Neem je tijd

Heel wat frauduleuze e-mails zullen zeggen dat je rekening in gevaar is als je iets belangrijks niet onmiddellijk bijwerkt. Dat is niet waar.

Check eerst je PayPal-rekening

Als een verdachte e-mail aankondigt dat je geld hebt ontvangen, log dan eerst in op je PayPal-rekening om na te gaan of dat ook zo is.

Wantrouw onpersoonlijke aansprekingen

E-mails die je aanspreken met "Beste gebruiker" of "Beste [email address]" zijn geen e-mails van PayPal.

Spelling en grammatica zijn belangrijk

E-mails van betrouwbare bedrijven bevatten vrijwel nooit spellings- of grammaticafouten. Als je fouten opmerkt, is het waarschijnlijk phishing.

Open geen bijlagen

Een echte e-mail van PayPal bevat nooit bijlagen. Open nooit een bijlage tenzij je 100% zeker bent, want bijlagen kunnen spyware of virussen bevatten.

Wat moet je doen als je een verdachte e-mail ontvangt?


1

Stuur de volledige e-mail door naar spoof@paypal.com

2

Wijzig het onderwerp niet of stuur de boodschap niet als een bijlage door

3

Verwijder de verdachte e-mail uit je inbox

Hoe blijf je veilig online?

Verzocht een verdachte e-mail je naar een webpagina te gaan en heb je dat gedaan?
Maak je geen zorgen: met een paar goede tips kan je de oplichters gemakkelijk herkennen.

Zelfs als een URL het woord 'PayPal' bevat, is het daarom nog geen PayPal-webpagina.

Als je persoonlijke informatie in een antwoord op een frauduleuze e-mail hebt gegeven of op een vervalste website hebt geplaatst, verander dan onmiddellijk je wachtwoord en de veiligheidsvragen van PayPal.

Als je PayPal gebruikt, check dan altijd dat het adres https://www.paypal.com/be bovenaan in de browser wordt weergegeven. De 's' in 'https' betekent dat de website is beveiligd.

Als je financiële informatie hebt gedeeld, contacteer dan je bank en creditcardmaatschappij en leg hen uit wat er is gebeurd.

Check of er een slot in de adresbalk verschijnt. Dat symbool betekent dat je een beveiligde site bezoekt.

Check in de historie van je PayPal-rekening of je alle recente betalingen herkent.

Hulp nodig? Neem contact met ons op

Als je denkt dat iemand je rekening heeft gebruikt zonder jouw toelating, laat het ons dan onmiddellijk weten. We zullen je zoveel mogelijk helpen. We kunnen je beschermen als je een in aanmerking komende onrechtmatige transactie aan ons meldt, binnen de 60 dagen nadat die in je transactiegeschiedenis is verschenen.

Neem contact met ons op

Als je cookies accepteert, gebruiken we ze om je ervaring te verbeteren en aan je voorkeuren aan te passen. We gebruiken ze ook om onze partners in staat te stellen gepersonaliseerde advertenties van PayPal te laten zien wanneer je andere sites bezoekt. Cookies beheren en meer informatie