Hjælp – Privatkonto
  • Hjem
  • Betalinger og overførsler
  • Tvister og begrænsninger
  • Min konto
  • Min E-pung
  • Login og sikkerhed
  • Forhandlerværktøjer

Vil PayPal indberette mine salg til det amerikanske skattevæsen?

Oplysninger fra PayPal er ikke tiltænkt og skal ikke anses som skatterådgivning. Hvis du har spørgsmål om din specifikke skattesituation, bedes du kontakte en skatterådgiver.

Alle amerikanske betalingsbehandlere, herunder PayPal, er forpligtet til at sende oplysninger til det amerikanske skattevæsen (IRS) om kunder, som modtager betalinger for salg af varer og tjenesteydelser , der overstiger tærsklen for indberetning i et kalenderår.


Skal jeg betale skat, når jeg sender og modtager penge via PayPal – hvad ændrer sig præcist?

Fra den 1. januar 2024 har det amerikanske skattevæsen (IRS) implementeret nye indberetningskrav vedr. betalinger modtaget for varer og tjenesteydelser, som sænker tærsklen for indberetning til 600 USD for skatteåret 2024 fra tærskelværdien på 20.000 USD og 200 betalinger i 2023. Her er yderligere oplysninger om dette:

Ændring af formular 1099-K-tærskel

  • Denne nye tærskelændring gælder kun for betalinger modtaget for varer og tjenesteydelser, og den omfatter f.eks. ikke betalinger til din familie eller dine venner for en middag, gaver, fællesture osv. via PayPal.
  • Denne ændring blev introduceret i American Rescue Plan Act of 2021, som ændrede dele af den amerikanske skattelovgivning til at kræve, at tredjepartsudbydere af betalingstjenester (TPSO’er), f.eks. PayPal, skal indberette betalinger for varer og tjenesteydelser til kunder, der har et årligt bruttosalg på 600 USD eller derover, på 1099-K-formularer. Tidligere var en formular 1099-K kun påkrævet, når en bruger modtog mere end 20.000 USD i betalinger for varer og tjenesteydelser og mere end 200 betalinger for varer og tjenesteydelser i et kalenderår.
  • Det er påkrævet for PayPal at foretage skatteindberetning, når afsenderen identificerer et produkt som en vare og tjenesteydelse over for det amerikanske skattevæsen, også selvom dette sker ved en fejl. Dette krav gælder, når du har modtaget betalinger af denne type for et samlet beløb på 600 USD eller mere. Selvom disse betalinger skal indberettes af PayPal, er det dog muligt, at de ikke er skattepligtige. Det er altid bedst at tale med en skatterådgiver vedrørende eventuelle specifikke problemer, du måtte opleve.

  Skatteår     Tilgængelig årsformular     Føderal tærskelværdi for indberetning  

2023

2024

  Mere end 20.000 USD i bruttoomsætning fra salg af varer eller tjenesteydelser og mere end 200 betalinger i kalenderåret.

2024

2025

  600 USD eller mere i bruttoomsætning fra salg af varer eller tjenesteydelser i kalenderåret.


For indbyggere i Illinois, Maryland, Massachusetts, Vermont eller Virginia

Hvis du bor i følgende amerikanske stater, vil en lavere tærskel for indberetning ifm. formular 1099-K være gældende:


Hvad er en betaling for varer og tjenesteydelser via PayPal?

Både PayPal og Venmo giver kunderne mulighed for at markere deres P2P-betalinger som enten personlige betalinger/betalinger til venner og familie eller betalinger for varer og tjenesteydelser ved at vælge den relevante kategori for hver betaling. Brugere skal vælge ”Varer og tjenesteydelser”, når de sender penge til en anden bruger for køb af en vare, f.eks. ved køb af en sofa via en lokal salgsannonce eller koncertbilletter, eller når de betaler for en tjenesteydelse. Disse betalinger er også dækket af PayPals og Venmos køberbeskyttelsesprogram. Betalinger for varer og tjenesteydelser er beregnet til at give både kunder og forhandlere ro i sindet, velvidende at de kan være dækket, hvis betalingen ikke går som forventet.

Få mere at vide om PayPal-betalinger for varer og tjenesteydelser samt Venmo-betalinger for varer og tjenesteydelser. Underlagt gældende vilkår og betingelser.


Gælder den opdaterede 1099-K–tærskel for indberetning, når jeg sælger personlige ejendele såsom en sofa eller en anden vare på et loppemarked, hvis prisen overstiger 600 USD, og hvis varen sælges for mindre end sin oprindelige værdi? Vil jeg få udstedt formular 1099-K?

Formular 1099-K er en skatteformular fra det amerikanske skattevæsen, der bruges til at indberette betalinger for varer og tjenesteydelser, der er modtaget af en virksomhed eller person i løbet af et kalenderår. Selvom det amerikanske skattevæsen kræver, at betalingstjenesteudbydere, f.eks. PayPal og Venmo, sender kunder en formular-1099-K, hvis de når tærskelværdien på 600 USD, er der visse beløb, der er inkluderet på formularen, der muligvis ikke er skattepligtige. PayPal skal indberette det samlede bruttobeløb for betalinger, der er modtaget for varer og tjenesteydelser, som kan omfatte:

  • Beløb fra salg af personlige ejendele med tab
  • Tilbagebetalte beløb
  • Ekspeditionsgebyrer

Nogle beløb betragtes dog muligvis ikke som skattepligtig indkomst for dig. Vi opfordrer kunder til at tale med en skatterådgiver, når de gennemgår deres 1099-K-formularer, for at afgøre, om specifikke beløb klassificeres som skattepligtig indkomst.

Hvad er formular 1099-K?

Formular 1099-K er en skatteformular fra det amerikanske skattevæsen, der bruges til at indberette betalinger modtaget af en virksomhed eller person for salg af varer og tjenesteydelser, der blev betalt via et tredjepartsnetværk, ofte omtalt som TPSO- eller betalingskorttransaktioner. Det amerikanske skattevæsen kræver, at TPSO'er, f.eks. PayPal og Venmo, udsteder en formular 1099-K, som viser det samlede beløb for betalinger, der er modtaget fra en TPSO i et kalenderår. Skattepligtige bør medtage dette beløb, når de beregner bruttoindtægt til deres selvangivelse sammen med deres skatterådgiver. Du kan få mere information på det amerikanske skattevæsens websted. Hvis du når det amerikanske skattevæsens tærskelværdi i et bestemt kalenderår, sender PayPal dig en formular 1099-K i januar det følgende år og indsender denne formular til det amerikanske skattevæsen inden den påkrævede forfaldsdato.

Hvis du mener, at du muligvis skal beskattes for salg af varer og tjenesteydelser, kan du få adgang til din formular 1099-K via din PayPal-konto fra den 31. januar og din oversigt over kryptovalutagevinster og -tab fra den 15. februar. Gå til PayPals nye center for skat og opgørelser. Forhandlere skal gå til deres side med skatteopgørelser. Du vil også kunne se og downloade din formular 1099-K online senest den 31. januar hvert år. Du vil ikke modtage formular 1099-K, hvis du ikke opfylder kravet om indberetning i et skatteår.


Hvad skal jeg gøre, når den ændrede 1099-tærskel for indberetning træder i kraft?

PayPal og Venmo vil bede kunder om at angive skatteoplysninger som f.eks. et virksomhedsskattenummer (EIN), et individuelt skattenummer (ITIN) eller personnummer (SSN), hvis de ikke allerede har gjort dette, efterhånden som de nærmer sig tærsklen for indberetning, så de kan fortsætte med at bruge deres konto til at tage imod betalinger for salg af varer og tjenester uden problemer. Hvis dit skattenummer ikke kan bekræftes, skal du udfylde den tilsvarende skatteformular W-9. Hvis der er uoverensstemmelser mellem det, der rapporteres for dig og dit skattenummer, og hvad PayPal har registreret og brugt til formular 1099-K, modtager du muligvis en B-formular fra det amerikanske skattevæsen.


Hvordan påvirker denne ændring af formular 1099-K-tærsklen for indberetning, hvordan jeg bruger PayPal?

Denne ændring bør ikke påvirke, hvordan du bruger PayPal og Venmo. Du kan fortsætte med at bruge PayPals og Venmos platforme, som du gør nu, og du vil fortsat nyde godt af de fordele, du opnår ved at sende penge via vores P2P-funktion for varer og tjenesteydelser – herunder køber- og sælgerbeskyttelse for kvalificerede betalinger via PayPal og Venmo.

Hvornår indberettes min indkomst til det amerikanske skattevæsen?

Flere måder, vi kan hjælpe dig på