3D-Secure veilige betalingssystemen FAQ

Ik ben een koperIk ben een verkoper

Ik ben een koper

Wat is dit extra beveiligingsniveau waarvoor ik vragen moet beantwoorden?

3D-Secure is het beveiligingsprotocol dat is ontworpen om u als u uw creditcard voor online aankopen gebruikt betere beveiliging en krachtige verificatie te bieden. Afhankelijk van het creditcardtype heet dit 'MasterCard SecureCode', 'Verified by Visa' en voor American Express-creditcards, 'Safekey'. Als u in de toekomst transacties verricht, kunt u gevraagd worden om een speciale beveiligingscode aan de kaartuitgevende bank door te geven, zodat de bank de online transactie kan autoriseren als hierom wordt gevraagd op de betaalpagina van PayPal. Kaartuitgevende instanties hanteren verschillende methoden voor het genereren en leveren van deze codes. Als u niet weet wat uw toegangscode of wachtwoord voor 3D-Secure is en het pop-upscherm van de bank geen optie voor online aanmelding bevat, moet u contact opnemen met uw bank. Let op: het wachtwoord voor 3D-Secure is niet het wachtwoord voor uw PayPal-rekening.

Waarom neemt PayPal dit nieuwe pakket extra beveiligingen in gebruik?

Dit pakket betekent nog betere beveiliging voor alle gebruikers van PayPal, dus voor kopers én verkopers. Het inschakelen van 3D-Secure biedt een krachtigere verificatie en een nog betere beveiliging van uw transacties dan voorheen. Creditcardverificatie via 3D-Secure is een aanvulling op de andere handelingen die we verrichten om de veiligheid en het gemak van uw betalingen verder te vergroten.

Hoe werkt het?

Verificatie via 3D-Secure is de wisselwerking tussen de bank die uw kaart heeft uitgegeven en u, waarbij u kunt worden gevraagd een speciale beveiligingscode in te voeren om te laten verifiëren dat u de rechtmatige eigenaar bent van de creditcard van de bank die u bij PayPal registreert of gebruikt om een transactie te doen. Als de beveiligingscode correct is, kunt u de creditcard toevoegen aan uw PayPal-rekening voor toekomstige transacties. U kunt in sommige gevallen gevraagd worden om uw toegangscode of wachtwoord voor 3D-Secure opnieuw in te voeren. Dit is echter een uitzondering en niet de regel. Als de beveiligingscode onjuist is en de verificatie via 3D-Secure mislukt, kunt u de creditcard pas gebruiken voor een transactie als u de controlevragen van uw bank voor uw 3D-Secure-wachtwoord correct heeft beantwoord.

Waarom vraagt PayPal nu om dit extra beveiligingsniveau? Is mijn rekening veilig?

De Europese bankautoriteit eist dat aanbieders van betaalservices zoals PayPal en de webwinkels die hun service gebruiken verificatie van de kaartuitgevende instantie implementeren als de rechtmatige kaarthouder voor het eerst zijn of haar creditcard in een digitale portemonnee registreert en ook bij transacties met een hoger risico. Dit komt in feite neer op implementatie van 3D-Secure. We introduceren deze extra veiligheidscontrole waar dat nodig is om uw transacties veilig en betrouwbaar te houden. We vragen u niet altijd om deze extra code in te voeren, maar zorg er voor de zekerheid wel voor dat u de code voor 3D-Secure van u bank kent voor het geval de bank die uw creditcard heeft uitgegeven erom vraagt.

Wanneer moet ik deze code invoeren? Moet ik dat vanaf nu iedere keer doen?

Ons doel is een prettig evenwicht bewaren tussen gemak en het hoogst beschikbare beveiligingsniveau. We voegen dit extra beveiligingsniveau in bepaalde gevallen toe om uw rekening te beschermen. We vragen u niet iedere keer om uw code en meestal kunt u met PayPal betalen door uzelf te laten verifiëren via het e-mailadres en PayPal-wachtwoord dat u invoert.

Waar kan ik deze extra code aanvragen? Is de code niet hetzelfde als mijn PayPal-wachtwoord?

Nee, de code voor 3D-Secure krijgt u van uw kaartuitgevende bank en is niet hetzelfde als uw PayPal-wachtwoord. De bank die de creditcard heeft uitgegeven die u aan uw digitale PayPal Wallet heeft toegevoegd, kan u meer informatie verschaffen over hoe u zich kunt registreren om uw code voor 3D-Secure te ontvangen. Uw bank heeft het trouwens nog eenvoudiger voor u gemaakt, mocht u deze code voor 3D-Secure nooit voor de kaart hebben ontvangen. Op het controlescherm van 3D-Secure van uw bank ziet u bijvoorbeeld mogelijk nuttige opties zoals 'Code vergeten?' of een dergelijke optie. Zo niet, dan moet u contact opnemen met uw bank. U kunt in veel landen ook direct met uw bankrekening betalen of met uw bestaande PayPal-saldo, als er al geld op uw PayPal-rekening staat, zonder dat u de code voor 3D-Secure nodig heeft. De procedure verschilt per bank, dus u moet contact opnemen met uw bank als het niet lukt om uw code te verkrijgen.

Moet ik deze extra stap iedere keer uitvoeren als ik met PayPal betaal?

Nee. We vragen alleen om deze aanvullende code van uw bank wanneer dit noodzakelijk is. In de meeste gevallen kunt u in een paar eenvoudige stappen met PayPal blijven betalen. Deze extra stap is geïmplementeerd voor de bescherming en beveiliging van alle gebruikers van PayPal, als onderdeel van onze voortdurende inspanning om uw geld goed te beschermen.

Hoeveel pogingen zijn er toegestaan voordat ik word geblokkeerd?

U heeft 3-5 pogingen om de kaart te verifiëren. Als geen van de door u ingevoerde codes wordt geaccepteerd, wordt u gevraagd om voor de betaling een ander financieel instrument te gebruiken, zoals uw bankrekening of uw PayPal-saldo. Als u in plaats daarvan tijdens de procedure voor 3D-Secure een optie te zien krijgt om uw creditcard aan te melden, of een optie voor als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u op de desbetreffende link klikken. In andere gevallen moet u contact opnemen met uw bank.

Wat gebeurt er als u uw wachtwoord voor 3DS nog niet heeft ontvangen, of als het door de bank wordt geweigerd of onjuist is?

Als u in het pop-upscherm op de PayPal-betaalpagina geen aanmeldoptie te zien krijgt of als u geen optie krijgt om uw wachtwoord te achterhalen, moet u contact opnemen met uw bank.

Wordt 3D-Secure ook door andere aanbieders van betaalservices in gebruik genomen?

Ja, van alle aanbieders van betaalservices (Payment Service Providers, PSP's) in de EU wordt verwacht dat ze 3D-Secure vanaf 1 augustus 2015 ondersteunen en hun klanten verplichten 3D-Secure te gebruiken.

Kan ik mij afmelden, zodat ik mijn code voor 3D-Secure niet hoef in te voeren?

Niet als u wilt betalen met behulp van een creditcard. U kunt in veel landen de gegevens van uw bankrekening toevoegen aan uw PayPal-rekening, of in plaats daarvan betalen met uw PayPal-saldo. U wordt alleen in een beperkt aantal gevallen om de code gevraagd als u met een creditcard betaalt. In de meeste gevallen kunt u PayPal blijven gebruiken zoals u dat eerder deed, met alleen uw bij PayPal geregistreerde e-mailadres en uw PayPal-wachtwoord (dat verschilt van het 3D-Secure-wachtwoord voor uw creditcard).

Als u het antwoord op uw vragen hier niet kunt vinden, neemt u contact op met onze klantenservice.

Ik ben een verkoper

Wat is 3D-Secure?

3D-Secure is het beveiligingsprotocol dat is ontworpen om klanten die hun creditcard voor online aankopen gebruiken betere beveiliging en krachtige verificatie te bieden. Afhankelijk van het creditcardtype heet dit 'MasterCard SecureCode', 'Verified by Visa' en voor American Express-creditcards, 'Safekey'. Het wordt geïmplementeerd bij de transactie en betekent meestal dat de klant door de kaartuitgevende instantie wordt gevraagd een toegangscode of wachtwoord in te voeren om te bewijzen dat hij of zij de rechtmatige kaarthouder is. Kaartuitgevende instanties hanteren verschillende methoden voor het genereren en leveren van deze codes. Consumenten moeten dus contact opnemen met hun bank om te weten te komen hoe zij zich kunnen aanmelden voor 3D-Secure en moeten als daarom wordt gevraagd hun toegangscode of wachtwoord voor hun creditcard invoeren en niet de toegangscode of het wachtwoord voor hun PayPal-rekening.

Waarom schakelt PayPal 3D-Secure op mijn PayPal-betaalpagina in?

De Europese bankautoriteit eist dat aanbieders van betaalservices en hun webwinkels sterke verificatie van de kaartuitgevende instantie implementeren als de rechtmatige kaarthouder voor het eerst zijn of haar creditcard in een digitale portemonnee registreert en ook bij transacties met een hoger risico. Dit komt in feite neer op implementatie van 3D-Secure. Voor PayPal betekent het inschakelen van 3D-Secure een krachtigere verificatie van gebruikers en meer met succes voltooide transacties voor u. Creditcardverificatie via 3D-Secure is een aanvulling op de verschillende handelingen die we verrichten om de veiligheid en het gemak van uw betalingen verder te optimaliseren.

Hoe werkt 3D-Secure?

Verificatie via 3D-Secure is de veilige en directe wisselwerking tussen de kaartuitgevende bank en de consument, waarbij PayPal de bankgegevens van de creditcardhouders niet kan 'zien', maar een veilige sessie tussen de kaartuitgevende bank en de creditcardhouder tot stand brengt om te controleren dat de consument de eigenaar is van de creditcard die hij of zij aan de digitale portemonnee probeert toe te voegen. Verkopers die de PayPal-betaling hebben geïmplementeerd, hoeven verder niets te doen - wij implementeren 3D-Secure als dat nodig is om te voldoen aan de voorschriften. Nadat de betaalkaart van de klant aan de digitale portemonnee is toegevoegd, gebeurt het niet vaak meer dat het risiconiveau van de transactie dermate hoog is dat een hoger verificatieniveau vereist is. Uitzonderingen zijn situaties waarin we denken dat het risico van de transactie met 3D-Secure kan worden verminderd. In plaats van de betaling af te wijzen, verwerken we dergelijke transacties via het 3D-Secure-systeem en vragen we de kaartuitgevende bank om te verifiëren of de consument de daadwerkelijke kaarthouder is. Een van de voordelen van het gebruik van PayPal is dat we meestal onderscheid kunnen maken tussen goede en slechte transacties en het gebruik van 3D-Secure kunnen aanroepen als dat nodig is. Zo beperken we de onderbreking voor de consument door overmatig gebruik van het systeem tot een minimum. We zijn ervan overtuigd dat deze procedure uw bedrijf ten goede zal komen dankzij meer 'goedgekeurde' transacties.

Wat zijn de gevolgen van 3D-Secure voor mijn bedrijf?

U zou een toename van de verkoopconversie moeten merken voor transacties die eerder als risicovol werden aangemerkt en werden afgewezen. Verkopers hoeven echter niet bang te zijn voor een toename van het aantal terugboekingen, omdat de aansprakelijkheid voor ongeautoriseerde transacties die geverifieerd werden met 3D-Secure bij de kaartuitgevende instantie berust. Mogelijk zijn er ook klanten die hun toegangscode of wachtwoord voor hun creditcard zijn vergeten en daarom de betaalprocedure afbreken. Maar bovenal zal 3D-Secure potentiële fraudeurs afschrikken. Onze algemene ervaring tot op heden is dat verkopers hogere verkoopconversie bereiken en een betere PayPal-betaalervaring bieden waarbij kopers en verkopers met vertrouwen transacties kunnen verrichten.

Moet ik iets doen?

Nee. Als u vragen van uw kopers krijgt vanwege problemen met betalen omdat ze hun toegangscode of wachtwoord voor hun creditcard zijn vergeten, moet u ze voor het opnieuw instellen van hun toegangscode of wachtwoord wijzen op de link ‘wachtwoord vergeten’ op het 3DS-scherm of doorverwijzen naar de kaartuitgevende instantie. Ze kunnen ook contact opnemen met PayPal, zodat wij de procedure verder kunnen afhandelen. U hoeft niets te doen. De procedure van 3D-Secure is slechts één van de vele veiligheidscontroles die we hebben ingesteld om u en uw kopers te beschermen.

Wat zijn in vergelijking met vroeger nu voor mij de voordelen als iemand met PayPal betaalt?

Bij klanten die met PayPal betalen, profiteert u van het gebruik van 3D-Secure zonder dat u het protocol apart op uw website hoeft te implementeren. Bovendien kunt u uw eigen beleidsregels opstellen in gevallen dat 3D-Secure wel of niet is vereist. We denken dat u zult merken dat klanten de extra beveiligingseisen als prettig ervaren naarmate de kaartbeveiliging van 3D-Secure in Europa en overal ter wereld tot de norm uitgroeit. Kortom, u kunt er zoals altijd op vertrouwen dat PayPal alles regelt en garant staat voor een handige, eenvoudige en veilige betaalomgeving. Als er iets fout gaat, regelen we de zaken voor u via ons uitgebreide kopers- en verkopersbeschermingsbeleid. De beveiliging van 3D-Secure verandert daar niets aan.

Kan ik een verzoek indienen om mijn website af te melden voor 3D-Secure bij PayPal-transacties?

Nee, het gebruik van verificatie door de kaartuitgevende instantie is in Europa in bepaalde omstandigheden verplicht, bijvoorbeeld als een klant een creditcard registreert in een digitale portemonnee (bijvoorbeeld PayPal), en voor risicovolle transacties. Maar we zijn er sterk op gericht ervoor te zorgen dat de implementatie van 3D-Secure-technologie door PayPal geen negatieve invloed heeft op uw omzet. Ten eerste hebben we uitgebreide ervaring en mogelijkheden om goede van slechte transacties te onderscheiden, zodat we het onnodig gebruik van 3D-Secure tot een minimum kunnen beperken. Ten tweede wordt de nieuwe standaard van 3D-Secure al snel als de Europese standaard beschouwd en raken klanten gewend aan dit hogere beveiligingsniveau als ze online winkelen en een betaalmethode met een creditcard gebruiken.

Kan ik mijn klanten helpen om hun transacties te voltooien als ze problemen ondervinden met de nieuwe 3DS-beveiliging in de Wallet van PayPal?

U kunt het proberen, maar houd er rekening mee dat een toegangscode of wachtwoord voor 3D-Secure alleen bekend is bij de klant en de kaartuitgevende instantie. Als klanten hun toegangscode of wachtwoord voor hun creditcard niet meer weten, moeten ze op de link 'wachtwoord vergeten' in de 3D-Secure-sessie klikken of contact opnemen met hun kaartuitgevende instantie om hun toegangscode of wachtwoord opnieuw in te stellen. In alle overige gevallen raden we aan dat u uw klanten naar onze afdeling klantenservice doorverwijst, zodat we samen met de klant alternatieve betaaloplossingen of verificatiemethoden kunnen proberen te vinden en kunnen helpen om de transactie te voltooien.

Is de introductie van deze nieuwe 3DS-beveiliging van invloed op mijn verkopersbeschermingsprogramma?

Nee. Aan uw rechten verandert niets. De nieuwe beveiliging zal naar onze verwachtingen alleen maar tot een hogere omzet, meer goedgekeurde betalingen en meer tevreden klanten leiden.

Als u het antwoord op uw vragen hier niet kunt vinden, neemt u contact op met onze klantenservice.