Beleidsaanpassingen

 

>> Alle juridische overeenkomsten weergeven

>> Eerdere beleidsaanpassingen weergeven

Beleidsaanpassingen

Deze pagina informeert gebruikers van tevoren over belangrijke wijzigingen in de service, de Gebruikersovereenkomst en overig beleid van PayPal. Op deze pagina vindt u de beleidsaanpassingen en datum dat ze in werking treden. Ga naar 'Eerdere beleidsaanpassingen' om de eerdere beleidsaanpassingen te bekijken.

 

Mededeling van aanpassing van de Juridische overeenkomsten van PayPal
Gepubliceerd: 30 januari 2019 (zie de afzonderlijke overeenkomsten hieronder voor de ingangsdatums)

Lees dit document goed door.

De juridische overeenkomsten die van toepassing zijn op uw relatie met PayPal worden op een aantal punten gewijzigd. 

We raden u aan om deze kennisgeving zorgvuldig te bestuderen zodat u op de hoogte bent van wat er verandert.

U hoeft niets te doen om deze wijzigingen te accepteren omdat ze automatisch op de onderstaande ingangsdatum in werking treden. Als u besluit ze niet te accepteren, kunt u ons daarvan vóór de Ingangsdatum of op elk moment daarna op de hoogte stellen en direct uw rekening opheffen, zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.


Bekijk de huidige Juridische overeenkomsten die van kracht zijn


 

Mededeling van aanpassing van de Gebruikersovereenkomst van PayPal.

Ingangsdatum: 30 januari 2019

U vindt de PayPal Gebruikersovereenkomst die op dit moment van kracht is door hier te klikken of door de overeenkomst te openen via de voettekst 'Juridisch' of 'Juridische overeenkomsten' die u aantreft op de meeste pagina's van de PayPal-website.

 

De volgende paragrafen van de PayPal Gebruikersovereenkomst zijn aangepast:

  • om bestaande tekst te verduidelijken en opnieuw te ordenen, met inbegrip van de volgende bestaande paragrafen:

Paragraaf

Aanpassing

Paragraaf 2.6 (Saldo's in meerdere valuta's)

Deze paragraaf is aangepast om verder te verduidelijken hoe PayPal u kan toestaan het geld in uw saldo om te rekenen naar een andere valuta. 

Artikel 5 (Geld ontvangen)

Het begin van dit Artikel is gewijzigd om verder te verduidelijken welke aanvullende gebruiksvoorwaarden van toepassing zijn op webwinkels wanneer ze functionaliteit in hun online betaalpagina/platform hebben geïntegreerd om een klant zonder rekening in staat te stellen een betaling over te maken naar de rekening van de webwinkel (bijvoorbeeld door middel van een alternatieve lokale betaalmethode). 

 

Zie ook de herinnering met betrekking tot lokale betaalmethoden in de 'Mededeling van aanpassing van de PayPal Gebruikersovereenkomst' met ingangsdatum 29 april 2019 hieronder.

Paragraaf 5.5 (Geld in verschillende valuta ontvangen.)

Deze paragraaf is aangepast om verder te verduidelijken wat PayPal u kan toestaan als u geld in verschillende valuta's ontvangt.

; en

  • kleine typfouten verbeterd.

 

Mededeling van aanpassing van de Gebruikersovereenkomst van PayPal.

Ingangsdatum: 29 april 2019

U vindt de PayPal Gebruikersovereenkomst die op dit moment van kracht is door hier te klikken of door de overeenkomst te openen via de voettekst 'Juridisch' of 'Juridische overeenkomsten' die u aantreft op de meeste pagina's van de PayPal-website.

1) Lokale betaalmethoden (LPM's)

Herinnering voor webwinkels die gebruikmaken van PayPal om betalingen voor commerciële transacties te ontvangen: op 13 november 2018 is PayPal gestart om het voor bepaalde klanten zonder rekening mogelijk te maken betalingen over te maken naar rekeningen van webwinkels door middel van alternatieve lokale betaalmethoden. 

Hiertoe is op 13 november 2018 de openingsalinea van Artikel 5 van de PayPal Gebruikersovereenkomst gewijzigd, om te verduidelijken welke aanvullende gebruiksvoorwaarden van toepassing zijn op webwinkels wanneer ze functionaliteit in hun online betaalpagina/platform hebben geïntegreerd om een klant zonder rekening in staat te stellen een betaling over te maken naar de rekening van de webwinkel (bijvoorbeeld door middel van een alternatieve lokale betaalmethode). Hiertoe behoort ook de Lokale betaalmethodenovereenkomst van PayPal. 

Op de datum van deze kennisgeving is de openingsalinea van Artikel 5 als volgt verwoord en van toepassing (en deze zal als volgt verwoord en van toepassing blijven, inclusief op en na de Ingangsdatum):

            5. Geld ontvangen

PayPal kan iedereen (met of zonder PayPal-rekening) toestaan opdracht te geven voor een betaling naar uw rekening, met als resultaat dat e-geld wordt gestort op of overgemaakt naar uw rekening. Door functionaliteit in uw online betaalpagina/platform te integreren (en al geïntegreerd te hebben) om een betaler zonder rekening in staat te stellen een betaling naar uw rekening over te maken, stemt u in met alle aanvullende gebruiksvoorwaarden van de betreffende functionaliteit die PayPal voor u toegankelijk maakt op pagina's van de website van PayPal of Braintree (met inbegrip van pagina's voor ontwikkelaars en onze pagina Juridische overeenkomsten) of een online platform. Tot deze aanvullende voorwaarden behoort ook de Lokale betaalmethodenovereenkomst van PayPal.”

 

3) Overige wijzigingen

Er zijn paragraafs van de PayPal Gebruikersovereenkomst aangepast om bestaande tekst te verduidelijken en kleine typefouten te verbeteren. We ondersteunen bijvoorbeeld geen betalingen in Indiase roepie. Om dit duidelijk te maken zijn daarom alle verwijzingen naar de Indiase roepie verwijderd.

Mededeling van aanpassing van de Privacyverklaring van PayPal

We brengen wijzigingen aan in de Privacyverklaring, die informatie bevat over hoe we uw gegevens gebruiken.

We hebben aanvullende informatie verstrekt over hoe we gegevens gebruiken als u transacties met vrienden verricht, en over hoe we gegevens gebruiken om risico's en fraude te voorkomen.

U kunt de wijzigingen en de huidige Privacyverklaring hier nalezen.