Vanliga frågor om One TouchTM

Vad är One TouchTM?

One TouchTM är en tillvalsfunktion hos PayPal som ger dig möjlighet att genomföra köp snabbare, samtidigt som dina betalningsuppgifter fortfarande skyddas. När du loggar in på PayPal med din mobil, platta eller dator kan du välja att fortsätta vara inloggad på PayPal. Då kan du betala enklare och snabbare i alla medverkande butiker. När du aktiverar One TouchTM hoppas PayPals inloggningsskärm över nästa gång du betalar med PayPal på samma enhet och i samma webbläsare.

Varför är det smart att aktivera den här tjänsten?

När du aktiverar One TouchTM behöver du inte logga in på PayPal när du ska betala med PayPal. Du kommer direkt till betalningssidan och kan betala snabbt och enkelt. Dessutom slipper du komma ihåg och skriva in rätt lösenord. Av säkerhetsskäl kommer du förstås alltid behöva logga in när du ska uppdatera personuppgifter eller kontoinformation på PayPal.

Hur skyddar PayPal mina betalningsuppgifter när jag använder One TouchTM?

Vi är kända för våra system för upptäckt av bedrägeriförsök, och de används också med One Touch™. Vi lämnar inte ut dina betalningsuppgifter till butikerna när du handlar.

    Vi har också speciella säkerhetskrav för One TouchTM:
  • One TouchTM fungerar bara på den kombination av enhet och webbläsare som du aktiverat funktionen i.
  • Funktionerna är begränsade, för att hjälpa till att skydda dig. Till exempel kan du betala, men du kan inte överföra pengar till bankkonton eller komma åt dina PayPal­-inställningar på skärmen för PayPal­-betalning. Det förhindrar att andra som kan använda enheten får tillgång till känslig information.
  • Du får inte låta andra använda enheten om du har aktiverat One TouchTM och du måste omedelbart meddela oss om enheten blir stulen, eller avaktivera funktionen.

Vad händer om min mobil blir stulen eller jag tappar bort den?

Om din mobil blir stulen loggar du in på ditt PayPal­-konto och ändrar säkerhetsinställningarna under din profil. Du kan också ringa kundtjänst, så att vi kan skydda ditt PayPal­-konto mot obehörig användning.

Hur ska jag göra om jag använder en offentlig dator?

Aktivera bara One TouchTM på din personliga mobil, platta eller dator, inte på några offentliga eller delade datorer, mobiler eller plattor, så att du undviker risken att någon kommer åt ditt PayPal­-konto.

Behöver jag bekräfta vem jag är och registrera mig i varje enskild butik?

Du behöver bara godkänna användning av One TouchTM i den första nätbutiken eller appen på den enheten och i den webbläsaren, med One Touch­TM-funktionen. Om du använder samma enhet och webbläsare kommer du inte att behöva logga in igen på tusentals webbplatser som tar emot PayPal. Om du vill uppdatera personuppgifter eller kontoinformation på PayPal kommer du alltid att behöva logga in.

Hur aktiverar jag tjänsten?

Det är enkelt. Du markerar bara "Fortsätt vara inloggad så att du kan handla snabbare" första gången du loggar in för att betala med PayPal. Då aktiveras One TouchTM på just den enheten och webbläsaren. Du slipper logga in igen när du handlar i massvis av andra butiker med samma enhet och webbläsare.

Hur avaktiverar jag funktionen?

Du kan enkelt avaktivera One TouchTM genom att stänga av funktionen på ditt PayPal­-konto. Gå bara till din profil på paypal.se, klicka på fliken Säkerhet och ändra alternativet för "Fortsätt vara inloggad så att du kan handla snabbare". Företagskontoanvändare kan avaktivera funktionen genom att klicka på profilikonen och välja "Logga ut från alla enheter" i listrutan.

    Så här kan One TouchTM också avaktiveras:
  • Ring PayPals kundtjänst.
  • Rensa cookies.
  • Byt lösenord, då återkallar vi godkännandet att använda One TouchTM.
  • Vid misstänkt aktivitet eller vid transaktioner med hög risk kan vi be dig att logga in igen.
  • Du kan enkelt stänga av funktionen i dina inställningar på PayPal­-kontot.

Kan PayPal hjälpa mig om jag har problem med ett köp?

PayPals köparskydd påverkas inte av att du använder den här funktionen, det fortsätter att gälla på samma sätt som vanligt när du betalar med PayPal, enligt samma villkor. Om en vara inte kommer fram eller skiljer sig markant från beskrivningen och villkoren är uppfyllda, kan vi återbetala hela beloppet för varan plus porto och förpackningskostnader.

    Det här är några av villkoren för att du ska täckas av PayPals köparskydd:
  • Betala med PayPal.
  • Se till att ditt PayPal­-konto är välskött, t.ex. utan underskott.
  • Betala för varan med en enda betalning. Varor som betalas med delbetalningar omfattas inte.
  • Om en vara som uppfyller villkoren och som du har köpt på nätet inte kommer fram eller inte motsvarar säljarens beskrivning informerar du säljaren om problemet med transaktionen – inled en tvist i Problemhanteringscenter inom den tid som anges i transaktionsdetaljerna. Om ärendet fortfarande är olöst kan du eskalera tvisten till ett krav inom 20 dagar från det datum du inledde tvisten.

Om transaktionen täcks av PayPals köparskydd får du ersättning för hela köpesumman samt porto och förpackningskostnader. Rapportera problemet i Problemhanteringscenter på ditt PayPal­-konto. Tänk på att vissa köp, t.ex. fordon i kategorin Motorer, fasta inventarier i kategorin Företag & industri på eBay samt Fastigheter, inte omfattas av PayPals köparskydd. Läs vårt användaravtal om du vill veta mer om PayPals köparskydd och se en fullständig lista med villkor och undantag. Du hittar användaravtalet genom att klicka på Användaravtal eller Juridiska avtal på valfri PayPal­-sida.

Hur kan jag styra vilka butiker jag aktiverar tjänsten för?

Det går inte att välja ut enstaka butiker eller webbplatser. När du godkänner One TouchTM fortsätter du att vara inloggad på PayPal på samma enhet och webbläsare i alla medverkande nätbutiker (så länge inte du eller PayPal stänger av funktionen).

Vad händer om jag handlar på en mobil, platta eller dator som är inloggad med One TouchTM på någon annans konto?

Om du handlar från en mobil eller dator som inte är din egen kan du bara klicka på länken om att det inte är ditt konto. Då loggas du ut från PayPal och kan sedan logga in på ditt eget konto. Om du försöker gå vidare med ett köp genom ett konto som inte är ditt är du på väg att göra en obehörig betalning, och det är inte tillåtet. Om du skulle råka göra det av misstag kommer du i de flesta fall inte att kunna avsluta köpet. Kontakta ändå vår kundtjänst direkt, så att vi kan hjälpa PayPal­-användaren och butiken att reda ut det hela.

Hur gör jag om jag delar min mobil, platta eller dator med andra användare?

Dela inte din enhet med andra om du använder One TouchTM, eller se till att avaktivera funktionen innan du lämnar ifrån dig enheten.