Hulp - Privérekening
  • Home
  • Betalingen en overboekingen
  • Geschillen en beperkingen
  • Mijn rekening
  • Mijn wallet
  • Inloggen en beveiliging
  • Tools voor verkopers

Kan ik offertes voor mijn klanten maken?

Verzend professionele offertes om je klanten de verwachte kosten en een omschrijving van je goederen of services te bieden. Met PayPal-offertes kunnen je klanten gemakkelijk de kosten goedkeuren of om wijzigingen vragen.

Het maken van offertes is vergelijkbaar met het maken van facturen. Net als bij facturen kun je je logo toevoegen, objectomschrijvingen opslaan, op basis van sjablonen werken en het offertenummer aanpassen. Je kunt offertes opslaan als sjabloon voor toekomstige facturen en offertes.

Wat gebeurt er nadat ik een offerte heb verzonden?

Als je een offerte stuurt via PayPal, ontvangt je klant een e-mail zodat hij/zij de details van de offerte kan bekijken. De klant kan de offerte accepteren of om wijzigingen vragen.
Wanneer een klant een offerte accepteert, ontvang je een bevestiging via e-mail. Je kunt de offerte omzetten in een factuur.

Als je klant om wijzigingen vraagt, stellen we je hier per e-mail van op de hoogte. Je klant kan een opmerking over deze wijzigingen meesturen. Wanneer je de offerte bijwerkt, ontvangt je klant een e-mail waarin ze worden gevraagd de wijzigingen te controleren en accepteren.

Indien nodig kun je de offerte altijd nog annuleren. Wanneer je een offerte annuleert, ontvangt je klant een e-mail over de annulering.

Kan ik een offerte bijwerken die de klant al heeft geaccepteerd?

Als je de gegevens van een offerte bijwerkt nadat een klant deze heeft geaccepteerd, wordt de status van de offerte teruggezet op Verzonden.

Zo weet je zeker dat de klant op de hoogte is van de wijzigingen en deze accepteert.

Kan ik offertes omzetten in facturen?

Je kunt je offerte op elk moment omzetten in een factuur. Je klant hoeft de offerte niet eerst via PayPal te accepteren voordat je deze in een factuur kunt omzetten.

Wanneer je een offerte omzet, worden alle gegevens (inclusief het e-mailadres van je klant, objectomschrijvingen, kortingen, voorwaarden, enzovoort) automatisch overgezet naar de conceptfactuur. Hetzelfde geldt voor alle geselecteerde betaalmethoden, zoals gedeeltelijke betalingen of fooien. Je kunt deze factuur bewerken en bekijken voordat je deze naar je klant stuurt.

Zijn de PayPal-voorwaarden van toepassing op offertes?

PayPal-offertes zijn een handig hulpmiddel om de communicatie met je klanten te vereenvoudigen. Alle offertes en updates zijn tussen jou en je klant en PayPal is hierin geen partij. Jij bent volledig verantwoordelijk voor de verstrekte gegevens, ongeacht of deze wel of niet bindend zijn, en alles wat je met je klanten overeenkomt. Je neemt de volledige verantwoordelijkheid op je voor het gebruik van PayPal-offertes.

Meer manieren waarop we je kunnen helpen

Als je cookies accepteert, gebruiken we ze om je ervaring te verbeteren en aan je voorkeuren aan te passen. We gebruiken ze ook om onze partners in staat te stellen gepersonaliseerde advertenties van PayPal te laten zien wanneer je andere sites bezoekt. Cookies beheren en meer informatie