>> Näytä kaikki oikeudelliset sopimukset

 

Tietosuojakäytäntö

 

Huomautus: Tämä Sopimuksen versio, eli välittömästi jäljempänä esitetty "PayPalin nykyinen tietosuojakäytäntö", on voimassa 10. joulukuuta 2018 asti.  Jäljempänä esitetty tämän Sopimuksen versio, “PayPalin päivitetty tietosuojaseloste”, astuu voimaan 11. joulukuuta 2018 ja korvaa PayPalin nykyisen tietosuojaselosteen.

PayPalin nykyinen tietosuojakäytäntö

 

Voimaantulopäivämäärä: 25.5.2018

 

  1. Yleistä
  2. Mitä Henkilötietoja keräämme?
  3. Miksi säilytämme Henkilötietoja?
  4. Miten käsittelemme Henkilötietoja? 
  5. Jaammeko Henkilötietoja? 
  6. Miten teemme yhteistyötä muiden palvelujen ja alustojen kanssa?
  7. Kansainväliset siirrot 
  8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikkaa?
  9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?
  10. Mitkä ovat Oikeutesi?   
  11. Miten suojaamme Henkilötietojasi?
  12. Voivatko lapset käyttää palvelujamme? 
  13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?
  14. Ota meihin yhteyttä
  15. Määritelmät

Pankkisäädösilmoitus ETA-alueen asiakkaille

  1. Luxemburgin pankkisäännöt
  2. FATCA- ja CRS-laki-ilmoitus 

 

1. Yleistä

PayPal on kehittänyt tämän Tietosuojakäytännön selittääkseen, miten voimme kerätä, säilyttää, käsitellä, jakaa ja siirtää Henkilötietojasi käydessäsi Sivustoissamme tai käyttäessäsi Palvelujamme.  Tämä Tietosuojakäytäntö koskee Henkilötietojasi, kun käyt Sivustoilla tai käytät Palveluja, eikä se koske verkkosivustoja tai palveluja, joita emme omista tai hallitse, mukaan lukien muiden PayPal-käyttäjien sivustoja tai palveluja.

Todettakoon epäselvyyksien välttämiseksi, että tämä Tietosuojakäytäntö ei ole EU:n maksupalveludirektiivin (2007/64/EY) tai minkään kyseisen direktiivin ETA-alueen toimeenpanon tarkoittama "puitesopimus".

Tämä Tietosuojakäytäntö on suunniteltu auttamaan sinua hankkimaan tietoja tietosuojakäytännöistämme ja auttamaan sinua ymmärtämään tietosuojavalintasi käyttäessäsi Sivustojamme ja Palvelujamme. Huomaa, että tarjoamamme Palvelut voivat vaihdella alueittain. Tätä Tietosuojakäytäntöä voidaan täydentää muilla ilmoituksilla asianomaisista Sivustoista ja Palveluista riippuen. Lisätietoja on Eväste- ja seurantatekniikkalausunnossa ja Pankkisäädösilmoituksessa.

Olemme määrittäneet eräitä termejä, joita käytämme koko Tietosuojakäytännössä. Isolla kirjoitetun termin merkityksen löydät Määritelmät-osiosta.

Otathan meihin yhteyttä, jos sinulla on tietosuojakäytännöistämme kysymyksiä, joihin ei löydy vastausta tässä Tietosuojakäytännössä.

 

2. Mitä Henkilötietoja keräämme?

Keräämme sinusta Henkilötietoja, kun käyt Sivustoissamme tai käytät Palvelujamme. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Rekisteröinti- ja käyttötiedot – Kun rekisteröidyt Palvelujemme käyttäjäksi luomalla Tilin, keräämme pyytämiesi Palvelujen tarjoamisen ja tuottamisen edellyttämät Henkilötiedot. Valitsemistasi Palveluista riippuen voimme vaatia sinua antamaan nimesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja tunnistetietosi, jotta voit luoda Tilin. Voimme vaatia sinua antamaa lisää Henkilötietoja käyttäessäsi Palvelujamme.

  • Tapahtuma- ja kokemustiedot – Kun käytät Palvelujamme tai käyt Sivustoillamme, esimerkiksi ostaessasi kauppiailta, vastaanottaessasi rahaa, käsitellessäsi maksuja tai lähettäessäsi rahaa perheelle ja ystäville, keräämme tietoa kyseisestä tapahtumasta sekä muita tapahtumaan liittyviä tietoja, kuten lähetetyn tai pyydetyn summan, tuotteista tai palveluista maksetun summan, kauppiaan tiedot, mukaan lukien kaikkien maksuun käytettyjen maksutapojen tiedot, Laitteen tiedot, Tekniset käyttötiedot ja Sijaintitiedot.
  • Osallistujien Henkilötiedot Kun käytät Palvelujamme tai käyt Sivustoissamme, keräämme antamasi Henkilötiedot muista tapahtumaan liittyvistä osallistujista.
  • Rahan lähettäminen tai pyytäminen: Kun lähetät tai pyydät rahaa Palvelujen välityksellä, keräämme Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron ja taloudelliset tilitiedot osallistujasta, joka vastaanottaa rahaa sinulta tai lähettää rahaa sinulle.  Osallistujasta vaadittavien Henkilötietojen laajuus voi vaihdella sen mukaan, mitä Palvelua käytät rahan lähettämiseen tai pyytämiseen.
  • Laskun maksaminen tai muun henkilön pyytäminen maksamaan laskun:  Jos käytät Palvelujamme laskun maksamiseen jonkun muun hyväksi, tai jos pyydät Käyttäjää maksamaan laskun puolestasi, keräämme sinulta tilinhaltijaa koskevia Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja tilinumeron laskusta, jonka olet maksamassa tai pyydät maksettavan.
  • Arvon lisääminen tileillesi: Jos käytät Palvelujamme lisätäksesi arvoa Tilillesi tai muulle sinulla olevalle tilille tai jos pyydät Käyttäjää lisäämään arvoa jollekin näistä tileistä, voimme kerätä sinulta Henkilötietoja toisesta osapuolesta tai toiselta osapuolelta sinusta, jotta helpotamme pyynnön toteuttamista.  Esimerkiksi, jos käytät Palvelujamme matkapuhelimen lataamiseen tai pyytääksesi arvon lisäystä matkapuhelintilillesi, voimme kerätä toiselta osallistujalta Henkilötietoja ja muita tietoja, mukaan lukien mobiilitilinumeron.
  • Ystäviesi ja yhteystietojesi Henkilötiedot – Meille voi olla helpompaa auttaa sinua asioimaan ystäviesi ja yhteystietojesi kanssa, jos annat ystäviesi ja yhteystietojesi Henkilötietoja, kuten nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, Palvelua käyttäessäsi tai jos yhdistät yhteystieto- tai ystäväluettelosi Tiliisi. Jos valitset laitteesi yhteystietoluettelon tietojen yhdistämisen Tiliisi tai luot tiliyhteyden sosiaalisen median alustan ja Tilisi välille, keräämme ja käytämme yhteystieto- tai ystäväluettelosi tietoja kokemuksesi parantamiseen, kun käytät Palveluja.
  • Henkilötiedot, jotka annat meille saadaksesi käyttöösi lisäpalveluja tai tiettyjä verkkopalveluja – Jos pyydät Sivuston valinnaista ominaisuutta tai osallistut sellaiseen, tai pyydät laajennettuja Palveluja tai muita valinnaisia toimintoja, voimme kerätä sinulta lisätietoja. Annamme sinulle keräyshetkellä erillisen ilmoituksen, jos Henkilötietojen käyttö poikkeaa tässä Tietosuojakäytännössä ilmoitetuista käytöistä.
  • Sinua koskevat Henkilötiedot, jos asioit vieraskäyttäjänä – Tietyt rajoitetut Palvelut ovat saatavilla ilman vaatimusta kirjautua sisään tai luoda Tili. Näitä kutsutaan myös Vieraskäyttäjän tapahtumiksi. Keräämme Henkilötiedot, minkä tahansa kyseiseen tapahtumaan käytetyn maksutavan tiedot, Laitteen tiedot, Tekniset käyttötiedot ja Sijaintitiedot, joita pyydetyn Vieraskäyttäjän toimenpiteen toimittaminen edellyttää. Jos olet Tilinhaltija ja valitset Vieraskäyttäjän tapahtuman, keräämme tapahtuman tiedot ja yhdistämme ne Tiliisi osana toimintamme vaatimustenmukaisuus- ja analyysitoimenpiteitä. Jos et ole Tilinhaltija ja valitset Vieraskäyttäjän tapahtuman, keräämme ja tallennamme kaikki antamasi tiedot ja käytämme sekä jaamme niitä tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti. 
  • Sinua koskevat Henkilötiedot kolmannen osapuolen lähteistä – Hankimme lain sallimissa rajoissa tietoja kolmannen osapuolen lähteistä, kuten kauppiailta, tietopalveluista ja luottotietotoimistoista.
  • Muut Sivustojemme tai Palvelujemme käyttöösi liittyvät tiedot, jotka keräämme – Voimme kerätä lisätietoja sinulta tai sinusta, kun olet yhteydessä meihin, otat yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme tai vastaat kyselyyn.

 

3. Miksi säilytämme Henkilötietoja?

Säilytämme Henkilötiedot tunnistettavassa muodossa lyhyimmän mahdollisen ajan, jota lakien ja asetusten mukaiset velvoitteemme ja liiketoimintamme tarkoitukset edellyttävät.  Voimme säilyttää Henkilötietoja lain vaatimusta pidempään, jos se palvelee oikeutettuja liiketoiminnallisia etujamme ja jos sitä ei ole kielletty laissa.  Jos Tilisi on suljettu, voimme ryhtyä toimiin Henkilötietojen ja muiden tietojen peittämiseksi, mutta pidätämme oikeuden säilyttää ja käyttää tietoja niin kauan kuin sovellettavien lakien mukaisuus edellyttää. Jatkamme tällaisten Henkilötietojen käyttämistä ja luovuttamista tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti.

Käyttämillämme evästeillä on määritetyt voimassaoloajat. Jos et käy Sivustoissamme tai käytä Palvelujamme kyseisen ajan kuluessa, evästeet poistuvat automaattisesti käytöstä ja säilytetyt tiedot poistetaan. Lisätietoja saat Eväste- ja seurantatekniikkalausunnostamme.

 

4. Miten Käsittelemme Henkilötietoja?

Voimme Käsitellä Henkilötietojasi eri syistä, jotka ovat oikeutettuja Euroopan talousalueen (ETA) ja Sveitsin tietosuojalakien perusteella. 

  • Jotta voimme ylläpitää Sivustoja ja tuottaa Palveluja, mukaan lukien:

    • käynnistää maksun, lähettää tai pyytää rahaa, lisätä arvoa tilille tai maksaa laskun
    • todentaa Tilin käyttöoikeutesi
    • olla sinuun yhteydessä koskien Tiliäsi, Sivustoja, Palveluja tai PayPalia
    • luoda tiliyhteyden Tilisi ja kolmannen osapuolen tilin tai alustan välille
    • tarkistaa luottokelpoisuuden ja muun taloudellisen tilan, arvioida hakemuksia ja verrata tietoja niiden tarkkuuden ja paikkansapitävyyden varmistamiseksi
  • Jotta voimme huolehtia liiketoimintamme tarpeista, kuten Palvelujen ja Sivustojen suorituskyvyn ja toiminnan seurannasta, analysoinnista ja parantamisesta. Analysoimme esimerkiksi Käyttäjien käyttäytymistä ja tutkimme, millä tavalla käytät Palvelujamme.
  • Jotta voimme hallita riskiä ja suojata Sivustoja, Palveluja ja sinua petoksilta varmistamalla henkilöllisyytesi ja auttamalla havaitsemaan ja estämään petoksia ja väärinkäytöksiä Sivustoissa ja Palveluissa.
  • Jotta voimme toimia velvollisuuksiemme mukaisesti ja toimeenpanna Sivustojen ja Palvelujen ehdot, mukaan lukien noudattaa kaikkia sovellettavia lakeja ja asetuksia.
  • Oikeutettuja etujamme varten, muun muassa seuraavissa tarkoituksissa:
    • Sivustojemme ja Palvelujemme ehtojen toimeenpano
    • liiketoimintamme päivittäisten tarpeiden hallinta, kuten seuranta ja analyysi
    • Henkilötietojen anonymisointi, jotta voimme tarjota kolmansille osapuolille, mukaan lukien muille yrityksille ja yleisölle, koottuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoissamme ja käyttävät Palvelujamme. 
  • Sinun luvallasi, muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:
    • Jotta voimme markkinoida sinulle toimittamalla markkinointimateriaaleja PayPal-tuotteista ja ‑verkkopalveluista sekä riippumattomien yritysten tuotteista ja palveluista. Saatamme myös käsitellä Henkilötietojasi, jotta voimme räätälöidä tiettyjä Palveluja tai Sivustokokemuksia paremmin vastaamaan kiinnostuksenkohteistasi saamaamme käsitystä.
    • Jotta voimme toimittaa yksilöllistettyjä PayPalin tarjoamia Palveluja kolmansien osapuolten verkkosivustoissa ja verkkopalveluissa. Voimme käyttää Henkilötietojasi sekä muita tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti kerättyjä tietoja, jotta voimme tarjota sinulla kohdennetun näytön, toiminnon tai tarjouksen kolmansien osapuolten verkkosivustoissa. Saatamme käyttää evästeitä ja muita seurantatekniikoita näiden verkkopalvelujen toimittamiseen ja/tai toimittaa nämä verkkopalvelut yhteistyössä muiden kolmansien osapuolten, kuten mainos- tai analytiikkayhtiöiden kanssa.
    • Jotta voimme tarjota sinulle sijaintiin perustuvia vaihtoehtoja, toimintoja tai tarjouksia, jos päätät jakaa Sijaintitietosi Palvelujen välityksellä. Käytämme näitä tietoja Sivustojen ja Palvelujen turvallisuuden parantamiseen ja sijaintiin perustuvien Palvelujen, kuten mainonnan, hakutulosten ja muiden yksilöllistettyjen sisältöjen tarjoamiseen.
    • Jotta sinulle on helpompaa löytää muita henkilöitä ja olla yhteydessä heihin, voimme käyttää Palvelun kanssa jakamiasi tietoja yhteyksien ehdottamiseen sinun ja mahdollisesti tuntemiesi ihmisten välille. Saatamme esimerkiksi yhdistää tietoja, jotka saamme sinusta sinun ja yhteystietojesi Palvelujen käytön kautta, tietoihin, jotka sinä ja muut annatte, jotta voimme ehdottaa sinulle henkilöitä, jotka saatat tuntea tai joiden kanssa saatat haluta asioida Palvelumme kautta. Palvelun käyttöäsi yhdessä muiden kanssa helpottamaan suunnitellut sosiaaliset toiminnot ja ominaisuudet vaihtelevat Palvelun mukaan.
    • Jotta voimme vastata pyyntöihisi, esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä kysymyksestä, jonka lähetit asiakaspalvelutiimiimme.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa maksutta. Tämän tekemisestä saat lisätietoja Käyttäjän tietosuojavalinnat ‑kohdasta.

 

5. Jaammeko Henkilötietoja? 

Saatamme jakaa Henkilötietojasi tai muita sinua koskevia tietoja muille eri tavoilla Tietosuojakäytännön tässä osiossa kuvatun mukaisesti. Voimme jakaa Henkilötietojasi tai muita tietoja seuraavista syistä:

Muille PayPal-yritysryhmän jäsenille: Voimme jakaa Henkilötietojasi PayPal-ryhmän yrityksille, jotta voimme muun muassa toimittaa pyytämiäsi tai valtuuttamiasi Palveluja, hallita riskejä, auttaa havaitsemaan ja estämään mahdollisesti lainvastaisia ja petollisia toimia ja muita käytäntöjemme ja sopimustemme rikkomuksia ja auttaa meitä hallitsemaan PayPal-tuotteiden, ‑palvelujen ja ‑viestinnän saatavuutta ja yhteyksiä.

Muille yhtiöille, jotka toimittavat meille palveluja: Jaamme Henkilötietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka tuottavat palveluja ja toimintoja johdollamme ja puolestamme. Nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi tarjota sinulle Palveluja, varmistaa henkilöllisyytesi, avustaa tapahtumien käsittelyssä, lähettää sinulle tuotteidemme ja Palvelujemme mainoksia tai tarjota asiakastukea.

Muille rahoituslaitoksille, joiden kumppaneita olemme, jotta voimme yhdessä luoda ja tarjota tuotteen tai palvelun: Jaamme Henkilötietoja muille rahoituslaitoksille, joiden kumppaneita olemme, jotta voimme yhdessä luoda ja tarjota tuotteen. Nämä rahoituslaitokset voivat käyttää näitä tietoja vain PayPaliin liittyvien tuotteiden markkinointiin ja tarjoamiseen, paitsi jos olet antanut suostumuksesi muihin käyttötarkoituksiin. 

Tapahtumien muille osapuolille, kun käytät Palveluja, kuten muille Käyttäjille, kauppiaille ja näiden palveluntarjoajille: Voimme jakaa tietoja tapahtumiesi muille osallistujille, mukaan lukien muille Käyttäjille, joille lähetät tai joilta vastaanotat varoja, ja kauppiaille tai näiden palveluntarjoajille, kun käytät Palveluja maksaaksesi tuotteista tai palveluista. Näitä tietoja ovat muun muassa:

  • tapahtuman edistämisen edellyttämät Henkilötiedot
  • Henkilötiedot, joiden avulla muut osallistujat voivat ratkaista valituksia sekä havaita ja estää petoksia
  • nimettömät tiedot ja toiminnan analytiikka, jotta kauppiaita voidaan auttaa ymmärtämään Palvelujemme käyttöä paremmin ja jotta kauppiaita voidaan auttaa parantamaan Käyttäjien kokemuksia. 

Muille kolmansille osapuolille liiketoimintamme tarkoituksia varten tai lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti: Voimme jakaa sinua koskevia tietoja muille osapuolille PayPalin liiketoiminnan tarkoituksia varten tai lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti, muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • jos meidän täytyy tehdä niin, jotta toimintamme on lain, oikeusprosessien tai asetusten mukaista;
  • lainvalvontaviranomaisille tai muille viranomaisille tai muille kolmansille osapuolille PayPalia tai PayPalin yhtiöryhmää koskevan haasteen, oikeuden määräyksen tai muun oikeuskäsittelyn tai vaatimuksen nojalla;
  • jos uskomme, yksinomaisen harkintamme perusteella, että Henkilötietojen luovuttaminen on tarpeellista tai asianmukaista fyysisen haitan tai taloudellisen menetyksen estämiseksi tai tutkittaessa epäiltyä tai todettua laitonta toimintaa;
  • jotta jonkin henkilön keskeiset edut voidaan turvata;
  • luottotietotoimistoille ja tiedonkäsittelijöille luottotietojen tarkastusta ja petosten torjuntaa sekä vaatimustenmukaisuutta varten;
  • jotta voimme tutkia käyttäjäsopimuksen tai muiden mitä tahansa Palvelua koskevien laillisten ehtojen rikkomusta, tai toimeenpanna kyseisen sopimuksen tai kyseiset ehdot;
  • jotta voimme turvata omaisuuttamme, Palvelujamme ja oikeuksiamme;
  • jotta voimme helpottaa PayPalin liiketoiminnan tai sen osan ostoa tai myyntiä;
  • Palvelun välityksellä tehtyjen ostosten toimituksen ja siihen liittyvien palvelujen yhteydessä;
  • jotta voimme arvioida ja hallita riskejä ja estää meitä ja Käyttäjiämme vastaan suuntautuvat petokset, Sivustojamme koskevat tai Palvelujamme käyttävät petokset, mukaan lukien petokset, jotka tapahtuvat liikekumppaneillamme, strategisissa toiminnoissamme tai muilla henkilöillä ja kauppiailla, kuten eBay, Inc.:ssä, tai joissa nämä ovat mukana;
  • pankkikumppaneille korttiyhdistyksen sääntöjen mukaisesti, jotta tiedot sisällytetään heidän lopetettujen kauppiaiden luetteloonsa;
  • luottokelpoisuutta luokitteleville yhtiöille ja perintäyhtiöille;
  • yhtiöille, joiden kanssa suunnittelemme yhdistyvämme tai jotka ovat ostamassa meidät; sekä
  • tarkastus-, vaatimustenmukaisuus- ja liikkeenjohdon toimintojen tueksi.

Luvallasi: jaamme Henkilötietosi ja muut tiedot luvallasi tai määräyksestäsi, mukaan lukien jos valtuutat tiliyhteyden kolmannen osapuolen tilin tai alustan kanssa.

Lisäksi PayPal voi tarjota kolmansille osapuolille, mukaan lukien muille yrityksille ja yleisölle, koottuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoissamme ja käyttävät Palvelujamme. Nämä tiedot eivät yksilöi sinua tai anna tietoja Sivustojen tai Palvelujen käytöstäsi. Emme jaa Henkilötietojasi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi.

 

6. Miten toimimme yhteistyössä muiden palvelujen ja alustojen kanssa? 

PayPal-palvelujen merkittävä etu ja innovaatio on, että voit yhdistää Tilisi kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan. Tätä Tietosuojakäytäntöä sovellettaessa "tiliyhteys" tällaisen kolmannen osapuolen kanssa on valtuuttamasi tai käyttöönottamasi yhteys Tilisi ja hallitsemasi tai omistamasi maksuvälineen, alustan tai PayPalin ulkopuolisen tilin välillä. Kun valtuutat tällaisen yhteyden, PayPal ja kolmas osapuoli välittävät Henkilötietojasi sekä muita tietoja suoraan. Esimerkkejä tiliyhteyksistä:

  • Tilisi linkittäminen sosiaalisen median tiliin tai sosiaalisen viestintäpalveluun
  • Tilisi yhdistäminen kolmannen osapuolen tietojen kokoamis- tai rahoituspalveluyhtiöön, jos annat tällaiselle yhtiölle Tilisi kirjautumistiedot
  • Tilisi käyttäminen kauppiaalle maksamiseen tai sen salliminen, että kauppias veloittaa Tiliäsi.

Jos päätät luoda tiliyhteyden, saatamme saada kolmannelta osapuolelta tietoja sinusta ja kolmannen osapuolen palvelun käytöstäsi. Jos esimerkiksi yhdistät Tilisi sosiaalisen median tiliin, saamme sosiaalisen median palveluntarjoajalta Henkilötietoja tiliyhteyden kautta. Jos yhdistät Tilisi muihin taloudellisiin tileihin suoraan tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta, voimme saada käyttöömme tilisi saldon ja tapahtumatietoja, kuten tiedot ostoista ja varojen siirroista. Käytämme kaikkia näitä kolmannelta osapuolelta tiliyhteyden kautta saamiamme tietoja tämän Tietosuojakäytännön mukaisella tavalla. 

Tietoja, joita jaamme kolmannelle osapuolelle tiliyhteyden perusteella käytetään ja luovutetaan kolmannen osapuolen tietosuojakäytännön mukaisesti. Ennen tiliyhteyden valtuuttamista sinun tulee tutustua tietosuojailmoituksiin niiltä kolmansilta osapuolilta, joille valtuutat tiliyhteyden ja jotka saavat Henkilötietojasi tiliyhteyden osana. Esimerkiksi PayPalin kolmannen osapuolen tilin tai alustan, kuten sosiaalisen median tilin, kanssa jakamia Henkilötietoja voidaan puolestaan jakaa tietyille muille osapuolille, mukaan lukien yleisölle, riippuen tilin tai alustan tietosuojakäytännöistä. 

 

7. Kansainväliset siirrot

Toimintamme pohjautuu tietokoneiden, pilvipohjaisten palvelinten sekä muun infrastruktuurin ja tietotekniikan verkostoon, johon kuuluu muun muassa kolmannen osapuolen palveluntarjoajia. 

Edellä mainitut osapuolet voivat kuulua muulle kuin omalle lainkäyttöalueellesi ja ne voivat sijaita Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolella. Näissä maissa tietosuoja ei aina ole vastaavalla tasolla.  Olemme ryhtyneet erityisiin toimenpiteisiin Henkilötietojesi suojaamiseksi Euroopan talousalueen tietosuojalakien mukaisesti.  PayPaliin yhteydessä olevissa yrityksissä tehtäviin Henkilötietojen siirtoihin sovelletaan yrityksiä koskevia sitovia sääntöjä, jotka toimivaltaiset valvontaviranomaiset ovat hyväksyneet (lue täällä).  Muut siirrot voivat perustua sopimusperusteiseen suojaan.  Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä.

Jos suoritat tapahtumia Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolella sijaitsevien osapuolten kanssa tai muodostat yhteyden Palvelun ja Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolella sijaitsevien sosiaalisen median kaltaisten alustojen välillä, meidän täytyy siirtää Henkilötietojasi tällaisille osapuolille voidaksemme tarjota pyydetyn Palvelun.

 

8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikkaa?

Kun vierailet Verkkosivustoissa, käytät Palveluja tai vierailet sellaisen kolmannen osapuolen verkkosivustossa, jolle toimitamme verkkopalveluja, me voimme ja liikekumppanimme ja toimittajamme voivat käyttää evästeitä ja muuta seurantatekniikkaa (yhdessä "Evästeet") seuraaviin tarkoituksiin: käyttäjän tunnistaminen, käyttäjän verkkokokemuksien, verkossa käyttämien Palvelujen ja muun verkkosisällön ja -mainonnan yksilöllistäminen, kampanjoiden tehokkuuden mittaaminen ja analytiikan suorittaminen sekä riskien pienentäminen, mahdollisten petosten estäminen ja luottamuksen ja turvallisuuden edistäminen Sivustoissa ja Palveluissa.  Palveluissa ja Sivustoissa on tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja, jotka ovat käytettävissä vain Evästeiden käytön kautta. Jos poistat Evästeet käytöstä tai kiellät niiden käytön, Sivustojen ja Palvelujen käyttöä voidaan rajoittaa tai niiden käyttö ei ehkä ole mahdollista.

Do Not Track (DNT) on valinnainen selainasetus, jonka avulla voit tehdä omia määrityksiä mainostajien ja muiden kolmansien osapuolten käyttämään seurantaan. Emme vastaa DNT-signaaleihin.

Lue lisää Evästeiden käytöstä Eväste- ja seurantatekniikkalausunnostamme.

 

9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?

Tietosuojakäytännössä kuvattuihin yksityisyyden suojaa ja viestintää koskeviin käytänteisiin sisältyy mahdollisuus tehdä valintoja.  Usein valinta saatetaan selittää, kun rekisteröidyt Palveluun tai käytät Palvelua tai Sivustoa.  Sinulle saatetaan tarjota ohjeita ja kehotteita Palveluissa siirtymiseen liittyvien kokemusten yhteydessä.

  • Keräämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Henkilötiedot.  Voit kieltäytyä antamasta Henkilötietoja, kun PayPal pyytää niitä, mutta tällöin tietyt Palvelut tai kaikki Palvelut eivät ehkä ole saatavillasi. 
    • Sijaintitiedot ja muut laitetason tiedot.  Laite, jolla käytät Sivustoja tai Palveluja, saattaa kerätä sinua koskevia tietoja, muun muassa Sijaintitietoja ja Käyttäjän käyttötietoja, joita PayPal voi kerätä ja käyttää.  Lue laitteesi asetuksista lisää siitä, miten voit rajoittaa tällaisten tietojen keräämistä ja käyttöä.
  • Käyttämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Verkossa tehtävä seuranta ja kiinnostuksiin perustuva mainonta.  Teemme yhteistyötä kumppanien ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajien kanssa, jotta voimme tarjota sinulle mainoksia käyttämällä mainontaan liittyviä evästeitä ja jäljitteitä.  Voit kieltää kolmannen osapuolen mainontaan liittyvät evästeet ja jäljitteet, jolloin mainontaamme ei pitäisi enää kohdentaa sinulle.  Näet edelleen mainontaamme kolmansien osapuolien verkkosivustoissa.
      • Lue lisää kolmansien osapuolien mainontaan liittyvistä evästeistä ja kiinnostuksiin perustuvasta mainonnasta sekä siitä, miten voit kieltää toimialan itsesäätelyyn osallistuvia yrityksiä tarjoamasta niitä, osoitteessa Your Online Choices.
    • Henkilöiden etsiminen ja yhteydet muihin.  Käytettävissäsi saattaa olla asetuksia, joiden avulla voit etsiä henkilöitä ja saada heihin yhteyden käyttämääsi Palveluun liitetyn tilin kautta.
  • Tilin yhteyksiin liittyvät valinnat
    • Jos valtuutat tilin muodostamaan yhteyden kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan, kuten sosiaalisen median tiliin, voit mahdollisesti hallita yhteyden asetuksia Tililtäsi tai kolmannen osapuolen tililtä tai alustalta. Lue lisää valinnoista, joita saattaa olla käytettävissäsi, kolmannen osapuolen alustaa koskevasta tietosuojailmoituksesta.
  • Evästeisiin liittyvät valinnat
    • Käytettävissäsi saattaa olla vaihtoehtoja evästeasetusten hallintaan.  Voit esimerkiksi poistaa, poistaa käytöstä tai estää tietyt evästeet ja muut seurantatekniikat laitteen selain- tai Internet-asetuksista, mikäli se on niissä mahdollista.  Lue lisää sivustossa AboutCookies.org.  Voit valita ottavasi nämä asetukset käyttöön, mutta tällöin et välttämättä pääse käyttämään monia Palvelussa tai Sivustossa tarjottavia perusominaisuuksia ja -toimintoja.
    • Evästeiden ja muiden seurantatekniikkojen käyttöä koskeva valinta saattaa olla mahdollinen, kun käytät Palvelua tai vierailet Sivuston osissa.  Sinulta saatetaan esimerkiksi kysyä, haluatko Palvelun tai Sivuston "muistavan" tiettyjä asioita sinusta, ja käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikkoja sallimissasi rajoissa.
    • Lue lisää evästeistä ja seurantatekniikoista Eväste- ja seurantatekniikkalausunnon sivulla.
  • Rekisteröitymiseen ja tilitietoihin liittyvät valinnat
    • Jos sinulla on Tili, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla sisään ja päivittämällä tiedot suoraan tai ottamalla yhteyden meihin. Ota yhteyttä, jos sinulla ei ole Tiliä tai sinulla on kysyttävää Tilitiedoista tai muista Henkilötiedoista.
  • Viestintään liittyvät valinnat
  • Ilmoitukset, hälytykset ja päivitykset, joita lähetämme:  
    • Markkinointi: saatamme lähettää sinulle markkinointisisältöä, joka koskee Sivustoja, Palveluja, tuotteita, yhdessä rahoituslaitosten kanssa tarjoamiamme tuotteita sekä riippumattomien kolmansien osapuolten ja PayPal-yritysperheen jäsenten tuotteita ja palveluja, erilaisten viestintäkanavien välityksellä, esimerkiksi sähköpostilla, tekstiviestillä, pop-up-ilmoituksilla, pikailmoituksilla ja viestisovelluksilla.  Voit kieltää tällaiset markkinointiviestit noudattamalla ohjeita, jotka sisältyvät vastaanottamiisi viesteihin.  Jos sinulla on Tili, voit myös määrittää viestintäasetuksia Tilisi asetuksissa. Voit määrittää pikailmoitusten välityksellä lähetettäviä viestejä koskevat asetukset laitteessasi.
    • Tiedotukset ja muut viestit lähetämme sinulle viestejä, joiden lähettäminen Palvelujen Käyttäjille on tarpeellista tai välttämätöntä, tärkeitä tietoja sisältäviä ilmoituksia ja muita viestejä, joita pyydät meiltä.  Et voi kieltää tällaisten viestin vastaanottamista.  Voit kuitenkin ehkä säätää tällaisten ilmoitusten vastaanottoon käytettävää välinettä ja muotoa.

 

10. Mitkä ovat oikeutesi?

Euroopan talousalueen tietosuojalainsäädännössä mainituin rajoituksin sinulla on tiettyjä Henkilötietoihin liittyviä oikeuksia.  Sinulla on oikeus tutustua tietoihin, oikeus niiden oikaisuun, oikeus niiden rajoittamiseen, vastustusoikeus, oikeus niiden poistamiseen ja oikeus tietojen siirrettävyyteen.   Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä. Jos haluat viimeistellä pyynnön saada tutustua kaikkiin henkilötietoihin, joita PayPal sinusta säilyttää, sinun täytyy esittää kuvallinen henkilötodistus, jotta henkilöllisyytesi voidaan tarkistaa.

Jos sinulla on Tili jossakin Palveluistamme, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla Tiliin ja päivittämällä tiedot suoraan.  Voimme käyttää automaattista päätöksentekoa päätöksissä, jotka koskevat luottoa, sinun suostumuksellasi tai kun se on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai täyttämiseksi tai kun se on unionin tai jäsenvaltion lainsäädännön perusteella hyväksyttyä.

Ota yhteyttä, jos haluat saada lisätietoja automaattisesta päätöksenteosta.

 

11. Miten suojaamme Henkilötietojasi?

Pidämme voimassa teknisiä, fyysisiä ja hallinnollisia turvallisuustoimia, joiden tarkoituksena on suojata Henkilötiedot kohtuudella menetystä, väärinkäyttöä, luvatonta käyttöä, luovuttamista ja muuntelua vastaan.  Turvallisuustoimia ovat muun muassa palomuurit, tiedonsalaus, fyysinen kulunvalvonta datakeskuksissamme ja tiedonkäyttövaltuuksien valvonta.  Olemme huolehtineet järjestelmiemme ja Palvelujen turvallisuudesta, mutta sinä olet vastuussa siitä, että salasanojesi ja Tilin tai profiilin rekisteröintitietojen yksityisyys on turvattu, ja sen varmistamisesta, että sinua koskevat Henkilötiedot ovat virheettömät ja ajan tasalla.  Emme ole vastuussa sellaisten Henkilötietojen suojaamisesta, jotka jaamme kolmannelle osapuolelle sinun valtuuttamasi tiliyhteyden perusteella. 

 

12. Voivatko lapset käyttää palvelujamme?

Sivustoja ja Palveluja ei ole suunnattu alaikäisille lapsille. Emme tietoisesti kerää tietoja, Henkilötiedot mukaan luettuina, lapsilta tai muilta henkilöiltä, jotka eivät ole laillisesti kelpoisia käyttämään Sivustoja ja Palveluja. Jos saamme tosiasiallisen tiedon siitä, että olemme keränneet Henkilötietoja alaikäiseltä lapselta, poistamme kyseiset tiedot välittömästi, jollemme ole laillisesti velvoitettuja säilyttämään kyseiset tiedot. Ota yhteyttä, jos uskot meidän keränneen erehdyksessä tai tahattomasti tietoja alaikäiseltä lapselta.

 

13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?

Muutokset tähän Tietosuojakäytäntöön. 

Voimme aika ajoin tehdä Tietosuojakäytäntöön tarkistuksia, jotka ilmentävät liiketoiminnassamme, Sivustoissa tai Palveluissa tai sovellettavissa laeissa tapahtuneita muutoksia.  Tarkistettu Tietosuojakäytäntö tulee voimaan julkistettuna voimaantulopäivämääränä. 

Jos tarkistettu versio sisältää huomattavan muutoksen, ilmoitamme sinulle muutoksesta 30 päivää etukäteen julkaisemalla ilmoituksen muutoksesta verkkosivuston Päivitykset käytäntöihin -sivulla.   Voimme ilmoittaa Käyttäjille muutoksesta myös sähköpostilla tai muilla keinoilla. 

 

14. Ota meihin yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on yleisiä kysymyksiä tai huolenaiheita Henkilötietojen käsittelytapaan tai Tietosuojakäytäntöön ja täydentäviin ilmoituksiin liittyen. 

Haluamme varmistaa, että kysymyksesi ohjataan oikeaan paikkaan:

  • Klikkaa tästä, kun haluat ottaa meihin yhteyttä PayPal-tiliäsi koskevissa asioissa

  • Klikkaa tästä, kun haluat ottaa meihin yhteyttä Xoom-tiliäsi koskevissa asioissa

Jos et ole tyytyväinen siihen, miten käsittelemme huolenaiheitasi, sinulla on oikeus tehdä valitus maassasi tietosuojasta vastaavalle valvontaviranomaiselle.

Tietosuojavaltuutettuumme voi ottaa yhteyttä osoitteessa PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg.

 

15. Määritelmät

  • Tili tarkoittaa PayPal- tai Xoom-jäsentiliä.

  • Laitteen tiedot tarkoittavat tietoja, joita voidaan kerätä automaattisesti laitteesta, jolla käytetään Sivustoa tai Palveluja. Tällaisia tietoja voivat olla muun muassa laitteen tyyppi, laitteen verkkoyhteydet, laitteen nimi, laitteen IP-osoite, Sivustoon tai Palveluihin pääsyyn käytetyn laitteen verkkoselainta ja Internet-yhteyttä koskevat tiedot, sijaintitiedot, laitteelle ladattuja sovelluksia koskevat tiedot ja biometriset tiedot (esim. Touch ID- tai sormenjälkitunnistus henkilöllisyyden varmistamiseksi).

  • Sijaintitiedot tarkoittavat tietoja, joiden avulla sijaintisi voidaan paikantaa kohtuullisella tarkkuudella käyttämällä esimerkiksi GPS:n tai Wi-Fi-yhteyden tai matkapuhelimen sijainnin kolmiomittauksen kautta saatuja pituus- ja leveyskoordinaatteja. 

  • Vieraskäyttäjän tapahtuma tarkoittaa henkilön harjoittamaa Palvelujen Käyttöä, joka tapahtuu ilman sisäänkirjautumista tai Tilin luomista.

  • PayPal tarkoittaa PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A. -yhtiötä tytäryhtiöineen. Tässä Tietosuojakäytännössä PayPaliin viitataan joskus sanoilla "me" tai "meidän" asiayhteyden mukaan.

  • Henkilötiedot tarkoitettavat tietoja, jotka voidaan liittää tunnistettuun tai suoraan tai epäsuorasti tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. "Henkilötiedot" voivat sisältää muun muassa nimen, postiosoitteen (laskutus- ja toimitusosoitteet mukaan luettuina), puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, maksukortin numeron, muita taloudellisia tilitietoja, tilinumeron, syntymäpäivämäärän ja viranomaisten myöntämät tiedot (esim. ajokortin numero, henkilötunniste, passin numero).

  • Käsittely tarkoittaa menetelmää tai tapaa, jolla käsittelemme, automaattisesti tai muuten, Henkilötietoja tai Henkilötietojen kokoelmia, kuten Henkilötietojen kerääminen, tallentaminen, järjestäminen, rakenteistaminen, säilyttäminen, muokkaaminen tai muuttaminen, haku, käyttö, tietojen luovuttaminen siirtämällä, levittämällä tai asettamalla ne muutoin saataville, tietojen yhteensovittaminen tai yhdistäminen sekä niiden rajoittaminen, poistaminen tai tuhoaminen.

  • Palvelut tarkoittaa tuotteita, palveluja, sisältöjä, ominaisuuksia, tekniikoita tai toimintoja, joita PayPal tarjoaa Tilin tai Vieraskäyttäjän tapahtuman avulla, sekä kaikkia niihin liittyviä verkkosivustoja, sovelluksia ja palveluja.

  • Sivustot tarkoittaa verkkosivustoja, mobiilisovelluksia, virallisia sosiaalisen median alustoja tai muita verkko-ominaisuuksia, joiden kautta PayPal tarjoaa Palveluja ja joissa on julkaistu Tietosuojakäytäntö tai siihen ohjaava linkki.

  • Tekniset käyttötiedot tarkoittaa tietoja, joita keräämme puhelimestasi, tietokoneeltasi tai muusta laitteesta, jolla käytät Sivustoja tai Palveluja.  Tekniset käyttötiedot kertovat meille, miten käytät Sivustoja ja Palveluja, esimerkiksi mitä olet etsinyt ja katsellut Sivustoissa ja miten käytät Palveluja. Näihin tietoihin sisältyvät muun muassa IP-osoite, sivujen latausta ja katselua koskevat tilastot, ennen Sivustoja vieraillut verkkosivustot ja muut Evästeitä käyttämällä kerätyt käyttö- ja selaustiedot.

  • Käyttäjä tarkoittaa henkilöä, joka käyttää Palveluja tai Sivustoja ja joka on muodostanut suhteen PayPaliin (esimerkiksi avaamalla Tilin tai hyväksymällä PayPalin tai Xoomin Käyttäjäsopimuksen) tai joka muulla tavoin käyttää Palveluja ostajana, myyjänä tai muuten tapahtumaan osallisena, Vieraskäyttäjän tapahtuma mukaan luettuna.

 

Pankkisäädösilmoitus ETA-alueen asiakkaille

1. Luxemburgin pankkisäännöt

Yleisesti ottaen Luxemburgin lainsäädäntö, jota PayPal soveltaa käyttäjätietojen käsittelyyn (tietosuoja ja pankkisalaisuus), edellyttää laajempaa avoimuutta kuin useimmat muut EU-lait. Tämän vuoksi PayPal, toisin kuin Euroopan unionin verkkopohjaisten palvelujen ja rahoituspalvelujen tarjoajien suuri enemmistö, on luetellut tässä Tietosuojakäytännössä kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat ja liikekumppanit, joille saatamme luovuttaa tietojasi, sekä tiedot siitä, mihin tarkoitukseen tietoja luovutetaan ja minkä tyyppisiä luovutetut tiedot ovat. Voit tarkastella näitä kolmansia osapuolia täällä. Hyväksymällä tämän tietosuojakäytännön ja pitämällä PayPal-tiliä suostut siihen, että tietojasi siirretään lueteltuihin tarkoituksiin näille kolmansille osapuolille.

PayPal voi päivittää edellä mainitun kolmansien osapuolten luettelon neljännesvuosittain (1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10.). PayPal ei ala välittää uusissa päivityksissä tarkoitettua uudentyyppistä tietoa, tietoa uusille juridisille yksiköille tai uusiin käyttötarkoituksiin ennen kuin 30 vuorokautta on kulunut siitä, kun kyseinen luettelo on julkaistu tämän Tietosuojakäytännön välityksellä. Sinun tulisi tarkastella PayPali-verkkosivustoilla olevaa listaa neljännesvuosittain edellä mainittuina päivinä. Mikäli et vastusta uutta tietojen luovutuksen päivitystä 30 päivän kuluessa uuden kolmansia osapuolia koskevan luettelon julkaisemisesta, sinun katsotaan hyväksyneen luetteloon ja tähän tietosuojakäytäntöön tehdyt muutokset. Jos et hyväksy muutoksia, voit sulkea Tilisi ja lopettaa palvelujemme käyttämisen.

2. FATCA- ja CRS-laki-ilmoitus

PayPal-palvelujen tarjoamiseksi voi olla tarpeellista siirtää tiettyjä keräämiämme (Tietosuojakäytännössä määritettyjä) tietoja muille PayPaliin yhteydessä oleville yrityksille tai muille juridisille yksiköille, mukaan lukien maksupalvelun tarjoajat, maksun käsittelijät ja tilinhaltijat (tai vastaavat tehtävät), joihin tässä osiossa on viitattu.  Varmistat ymmärtäväsi, että paikallinen lainsäädäntö voi kohdistaa tällaisiin juridisiin yksiköihin lakeja, säännöksiä, kyselyjä, selvityksiä tai määräyksiä, jotka voivat edellyttää tietojen luovutusta asianomaisen valtion asiaankuuluville viranomaisille. Käyttämällä PayPalin Palveluja annat suostumuksesi kyseisten tietojen siirtämiselle PayPal-palveluiden tarjoamiseksi sinulle.

Erityisesti, annat PayPalille luvan suorittaa kaikki seuraavat toiminnot ja autat PayPalia niiden suorittamisessa:

  1. Tarvittavien tietojen luovutus poliisille ja muille lainvalvonnan toimijoille; turvallisuusjoukoille; toimivaltaisille hallituksen elimille, hallitusten välisille ja ylikansallisille elimille; toimivaltaisille virastoille, osastoille, sääntelyviranomaisille, itsesääntelyviranomaisille tai järjestöille (mukaan lukien muun muassa toimijat, jotka on lueteltu Third Party Provider (palveluntarjoajana toimivat kolmannet osapuolet) -luettelon Agencies (toimijat) -osiossa, jota voi tarkastella täällä) ja muille kolmansille osapuolille, mukaan lukien PayPal-konsernin yhtiöt, (i) joiden kanssa lainsäädäntö vaatii meidän toimivan ja joiden kanssa saamme toimia, mukaan lukien muun muassa Luxemburgin 24.7.2015 päivättyä USA:n ulkomaisia tilejä koskevaa verosäännösten noudattamislakia ("FATCA-laki") koskeva lainsäädäntö sekä 18.12.2015 päivättyä OECD:n raportointistandardia ("CRS-laki") koskeva lainsäädäntö; (ii) joiden kanssa meidän on syytä uskoa olevan asianmukaista toimia petoksia tai muita laittomia toimia tai mahdollisia laittomia toimia koskevien tutkimusten yhteydessä, tai (iii) tutkiaksemme käyttäjäsopimustamme kohtaan tehtyjä rikkomuksia (mukaan lukien muun muassa maksuvälineesi tai luotto- tai pankkikorttisi tarjoaja).

    Jos kuulut FATCA- tai CRS -lakien piiriin, meidän on ilmoitettava sinulle sinua koskevista tiedoista, joita saatamme luovuttaa eri viranomaisille. Lue lisää PayPalin velvoitteista FATCA- ja CRS -lakien puitteissa ja siitä, kuinka ne vaikuttavat sinuun. Huomioi myös tiedot, joita saatamme luovuttaa velvoitteiden seurauksena.

    Me ja muut laitokset, mukaan lukien osapuolet, jotka hyväksyvät PayPalin, voimme myös jakaa ja käyttää (myös muista maista) tarpeellisia tietoja ja saada pääsyn niihin (mukaan lukien muun muassa petoksentorjuntavirastojen tallentamat tiedot), mikä auttaa meitä arvioimaan ja hallitsemaan riskejä (mukaan lukien muun muassa petoksen, rahanpesun ja terroristien rahoittamisen torjunta). Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoa kyseisistä petostentorjuntavirastoista. Lisätietoa näistä toimijoista, petostentorjuntavirastoista ja muista kolmansista osapuolista saat täältä.

  2. Luovuttaa tilitiedot immateriaalioikeuksien omistajille, jos nämä ovat esittäneet sovellettavan EU-jäsenvaltion kansallisen lain nojalla reklamaation PayPalia vastaan tuomioistuimen ulkopuolisten tietojen luovuttamisesta immateriaalioikeuksiinsa kohdistuvan rikkomuksen vuoksi, johon on käytetty PayPalin Palveluja (esimerkiksi, mutta näihin kuitenkaan rajoittumatta, Saksan tavaramerkkilain 19. pykälän 2. momentin 3. kohta tai Saksan tekijänoikeuslain kohdan 101, luvun 2, alakohta 3).

  3. Luovuttaa tarpeelliset tiedot vastauksena luottokorttiyhtiöiden tai siviili- ja rikosoikeuskäsittelyn vaatimuksiin.

  4. Jos kauppiaana toimiessasi käytät kolmatta osapuolta PayPalin käyttämiseen tai integroimiseen, voimme luovuttaa tällaiselle kumppanille tietoja, joita tarvitaan tällaisen järjestelyn helpottamiseen ja ylläpitämiseen (mukaan lukien, näihin kuitenkaan rajoittumatta, PayPal-integrointisi tilan, onko sinulla aktiivinen PayPal-tili ja työskenteletkö mahdollisesti jo toisen PayPal-integrointikumppanin kanssa).

  5. Tarvittavien tietojen luovutus maksupalvelun tarjoajille, tilintarkastajille, asiakaspalvelun tarjoajille, luottotieto- ja petostentorjuntavirastoille, rahoitustuotteiden tarjoajille, kaupallisille kumppaneille, markkinointi- ja PR-yhtiöille, toiminnallisten palvelujen tarjoajille, konsernin yhtiöille, toimijoille, markkinapaikoille ja muille kolmansille osapuolille, jotka on lueteltu täällä. Tietojen luovutuksen tarkoituksena on mahdollistaa PayPal-palvelujen tarjoaminen sinulle. Kolmansien osapuolten luettelossa on jokaisen "Categoryn" (luokka) alle listattu ei-yksinomaisia esimerkkejä kolmansista osapuolista (joihin voi kuulua näiden osapuolten oikeudenhaltijoita ja oikeusseuraajia), joille tällä hetkellä luovutamme Tilitietoja tai joille harkitsemme tietojen luovutusta, sekä tietojen luovutuksen perustelut ja luovuttamamme tietojen kuvailu (ellei erikseen määritelty, lainsäädäntö tai sopimukset velvoittavat näitä kolmansia osapuolia olemaan käyttämättä luovutettuja tietoja muihin tarkoituksiin kuin niihin, joita varten tiedot on luovutettu).

  6. Luovuttaa tarpeelliset tiedot edustajallesi tai juridiselle edustajallesi (kuten myöntämäsi valtakirjan haltijalle tai sinulle nimetylle holhoojalle).

  7. Luovuttaa yrityskumppaneidemme ja suhdetoiminnan kootut tilastotiedot. Voimme esimerkiksi paljastaa, että tietty prosentuaalinen osuus käyttäjistämme asuu Manchesterissa. Tällainen koottu tieto ei ole kuitenkaan sidoksissa henkilötietoihin.

  8. Tarvittavien Tilitietojen luovuttaminen riippumattomille kolmansille osapuolille (jotka on lueteltu täällä) seuraaviin tarkoituksiin:

    1. Petostentorjunta ja riskienhallinta: auttaakseen estämään petoksia tai arvioimaan ja hallitsemaan riskejä. Jos esimerkiksi käytät PayPal-palveluja ostaaksesi tai myydäksesi tuotteita eBay Inc. -yhtiön tai sen tytäryhtiöiden (jatkossa "eBay") välityksellä, voimme luovuttaa Tilitietoja eBaylle suojataksemme tilejäsi vilpilliseltä toiminnalta, varoittaaksemme sinua havaitessamme vilpillistä toimintaa tileilläsi tai arvioidaksemme luottoriskejä.

      Osana petoksentorjuntaa ja riskinhallintaa voimme myös jakaa tarpeellisia Tilitietoja eBayn kanssa tapauksissa, joissa PayPal on asettanut tiliisi pidon tai muun rajoituksen tavaroiden myynnin tai oston osalta valitusten, riitautusten, maksunpalautusten ja muiden skenaarioiden perusteella. Lisäksi saatamme osana petostentorjunta- ja riskienhallintatoimintaamme luovuttaa Tilitietoja eBaylle, jotta se voi käyttää ohjelmiaan ostajien ja myyjien arviointia varten.

    2. Asiakaspalvelu: asiakaspalvelua varten, mukaan lukien auttaminen tilien palveluissa ja riitojen ratkaisemisessa (esim. laskutus ja tapahtumat).

    3. Toimitus: toimituksen ja siihen liittyvien palvelujen yhteydessä PayPalin avulla tehtyjen ostojen osalta.

    4. Lainsäädännön noudattaminen: rahanpesun torjunnan ja terrorismin vastaisen rahoituksen tarkistusvaatimusten noudattamisen edistäminen.

    5. Palveluntarjoajat: mahdollisuus kanssamme sopimuksen solmineille palveluntarjoajille tukea yritystoimintaamme, kuten petoksentorjunta, laskujen perintä, markkinointi, asiakaspalvelu ja tekniset palvelut. Sopimusten sanelemana kyseiset palveluntarjoajat käyttävät tietojasi vain meille suorittamiensa palvelujen yhteydessä eivätkä omaksi hyödykseen.

 

 

PayPalin päivitetty tietosuojaseloste. Tämä Selosteen versio astuu voimaan 11. joulukuuta 2018.  Muutettu teksti näkyy alleviivattuna.

 

Tietosuojaseloste

Voimaantulopäivämäärä: 11. joulukuuta 2018

 

  1. Yleistä
  2. Mitä Henkilötietoja keräämme?
  3. Miksi säilytämme Henkilötietoja?
  4. Miten käsittelemme Henkilötietoja? 
  5. Jaammeko Henkilötietoja? 
  6. Miten teemme yhteistyötä muiden palvelujen ja alustojen kanssa?
  7. Kansainväliset siirrot 
  8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikkaa?
  9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?
  10. Mitkä ovat Oikeutesi?   
  11. Miten suojaamme Henkilötietojasi?
  12. Voivatko lapset käyttää palvelujamme? 
  13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?
  14. Ota meihin yhteyttä
  15. Määritelmät

Pankkisäädösilmoitus ETA-alueen asiakkaille

 

1. Yleistä

PayPal on kehittänyt tämän Tietosuojaselosteen selittääkseen, miten voimme kerätä, säilyttää, käsitellä, jakaa ja siirtää Henkilötietojasi käydessäsi Sivustoissamme tai käyttäessäsi Palvelujamme.  Tämä Tietosuojaseloste koskee Henkilötietojasi, kun käyt Sivustoilla tai käytät Palveluja, eikä se koske verkkosivustoja tai palveluja, joita emme omista tai hallitse, mukaan lukien muiden PayPal-käyttäjien sivustot tai palvelut.

Todettakoon epäselvyyksien välttämiseksi, että tämä Tietosuojaseloste ei ole EU:n maksupalveludirektiivin (2007/64/EY) tai minkään kyseisen direktiivin ETA-alueen toimeenpanon tarkoittama "puitesopimus".

Tämä Tietosuojaseloste on suunniteltu auttamaan sinua hankkimaan tietoja tietosuojakäytännöistämme ja auttamaan sinua ymmärtämään tietosuojavalintasi käyttäessäsi Sivustojamme ja Palvelujamme. Huomaa, että tarjoamamme Palvelut voivat vaihdella alueittain. Tätä Tietosuojaselostetta voidaan täydentää muilla ilmoituksilla asianomaisista Sivustoista ja Palveluista riippuen. Lisätietoja on Eväste- ja seurantatekniikkalausunnossa ja Pankkisäädösilmoituksessa.

Olemme määrittäneet eräitä termejä, joita käytämme koko Tietosuojaselosteessa. Isolla kirjoitetun termin merkityksen löydät Määritelmät-osiosta.

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on tietosuojakäytänteistämme kysymyksiä, joihin ei löydy vastausta tästä Tietosuojaselosteesta.

 

2. Mitä Henkilötietoja keräämme?

Keräämme sinusta Henkilötietoja, kun käyt Sivustoissamme tai käytät Palvelujamme. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Rekisteröinti- ja käyttötiedot – Kun rekisteröidyt Palvelujemme käyttäjäksi luomalla Tilin, keräämme pyytämiesi Palvelujen tarjoamisen ja tuottamisen edellyttämät Henkilötiedot. Valitsemistasi Palveluista riippuen voimme vaatia sinua antamaan nimesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja tunnistetietosi, jotta voit luoda Tilin. Voimme vaatia sinua antamaa lisää Henkilötietoja käyttäessäsi Palvelujamme.

  • Tapahtuma- ja kokemustiedot – Kun käytät Palvelujamme tai käyt Sivustoillamme, esimerkiksi ostaessasi kauppiailta, vastaanottaessasi rahaa, käsitellessäsi maksuja tai lähettäessäsi rahaa perheelle ja ystäville, keräämme tietoa kyseisestä tapahtumasta sekä muita tapahtumaan liittyviä tietoja, kuten lähetetyn tai pyydetyn summan, tuotteista tai palveluista maksetun summan, kauppiaan tiedot, mukaan lukien kaikkien maksuun käytettyjen maksutapojen tiedot, Laitteen tiedot, Tekniset käyttötiedot ja Sijaintitiedot.
  • Osallistujien Henkilötiedot Kun käytät Palvelujamme tai käyt Sivustoissamme, keräämme antamasi Henkilötiedot muista tapahtumaan liittyvistä osallistujista.
  • Rahan lähettäminen tai pyytäminen: Kun lähetät tai pyydät rahaa Palvelujen välityksellä, keräämme Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron ja taloudelliset tilitiedot osallistujasta, joka vastaanottaa rahaa sinulta tai lähettää rahaa sinulle.  Osallistujasta vaadittavien Henkilötietojen laajuus voi vaihdella sen mukaan, mitä Palvelua käytät rahan lähettämiseen tai pyytämiseen.
  • Laskun maksaminen tai muun henkilön pyytäminen maksamaan laskun:  Jos käytät Palvelujamme laskun maksamiseen jonkun muun hyväksi, tai jos pyydät Käyttäjää maksamaan laskun puolestasi, keräämme sinulta tilinhaltijaa koskevia Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja tilinumeron laskusta, jonka olet maksamassa tai pyydät maksettavan.
  • Arvon lisääminen tileillesi: Jos käytät Palvelujamme lisätäksesi arvoa Tilillesi tai muulle sinulla olevalle tilille tai jos pyydät Käyttäjää lisäämään arvoa jollekin näistä tileistä, voimme kerätä sinulta Henkilötietoja toisesta osapuolesta tai toiselta osapuolelta sinusta, jotta helpotamme pyynnön toteuttamista.  Esimerkiksi, jos käytät Palvelujamme matkapuhelimen lataamiseen tai pyytääksesi arvon lisäystä matkapuhelintilillesi, voimme kerätä toiselta osallistujalta Henkilötietoja ja muita tietoja, mukaan lukien mobiilitilinumeron.
  • Ystäviesi ja yhteystietojesi Henkilötiedot – Meille voi olla helpompaa auttaa sinua asioimaan ystäviesi ja yhteystietojesi kanssa, jos annat ystäviesi ja yhteystietojesi Henkilötietoja, kuten nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, Palvelua käyttäessäsi tai jos yhdistät yhteystieto- tai ystäväluettelosi Tiliisi. Jos valitset laitteesi yhteystietoluettelon tietojen yhdistämisen Tiliisi tai luot tiliyhteyden sosiaalisen median alustan ja Tilisi välille, keräämme ja käytämme yhteystieto- tai ystäväluettelosi tietoja kokemuksesi parantamiseen, kun käytät Palveluja.
  • Henkilötiedot, jotka annat meille saadaksesi käyttöösi lisäpalveluja tai tiettyjä verkkopalveluja – Jos pyydät Sivuston valinnaista ominaisuutta tai osallistut sellaiseen, tai pyydät laajennettuja Palveluja tai muita valinnaisia toimintoja, voimme kerätä sinulta lisätietoja. Annamme sinulle keräyshetkellä erillisen ilmoituksen, jos Henkilötietojen käyttö poikkeaa tässä Tietosuojaselosteessa ilmoitetuista käytöistä.
  • Sinua koskevat Henkilötiedot, jos asioit vieraskäyttäjänä – Tietyt rajoitetut Palvelut ovat saatavilla ilman vaatimusta kirjautua sisään tai luoda Tili. Näitä kutsutaan myös Vieraskäyttäjän tapahtumiksi. Keräämme Henkilötiedot, minkä tahansa kyseiseen tapahtumaan käytetyn maksutavan tiedot, Laitteen tiedot, Tekniset käyttötiedot ja Sijaintitiedot, joita pyydetyn Vieraskäyttäjän toimenpiteen toimittaminen edellyttää. Jos olet Tilinhaltija ja valitset Vieraskäyttäjän tapahtuman, keräämme tapahtuman tiedot ja yhdistämme ne Tiliisi osana toimintamme vaatimustenmukaisuus- ja analyysitoimenpiteitä. Jos et ole Tilinhaltija ja valitset Vieraskäyttäjän tapahtuman, keräämme ja tallennamme kaikki antamasi tiedot ja käytämme sekä jaamme niitä tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti. 
  • Sinua koskevat Henkilötiedot kolmannen osapuolen lähteistä – Hankimme lain sallimissa rajoissa tietoja kolmannen osapuolen lähteistä, kuten kauppiailta, tietopalveluista ja luottotietotoimistoista.
  • Muut Sivustojemme tai Palvelujemme käyttöösi liittyvät tiedot, jotka keräämme – Voimme kerätä lisätietoja sinulta tai sinusta, kun olet yhteydessä meihin, otat yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme tai vastaat kyselyyn.

 

3. Miksi säilytämme Henkilötietoja?

Säilytämme Henkilötiedot tunnistettavassa muodossa lyhyimmän mahdollisen ajan, jota lakien ja asetusten mukaiset velvoitteemme ja liiketoimintamme tarkoitukset edellyttävät.  Voimme säilyttää Henkilötietoja lain vaatimusta pidempään, jos se palvelee oikeutettuja liiketoiminnallisia etujamme ja jos sitä ei ole kielletty laissa.  Jos Tilisi on suljettu, voimme ryhtyä toimiin Henkilötietojen ja muiden tietojen peittämiseksi, mutta pidätämme oikeuden säilyttää ja käyttää tietoja niin kauan kuin sovellettavien lakien mukaisuus edellyttää. Jatkamme tällaisten Henkilötietojen käyttämistä ja luovuttamista tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti.

Käyttämillämme evästeillä on määritetyt voimassaoloajat. Jos et käy Sivustoissamme tai käytä Palvelujamme kyseisen ajan kuluessa, evästeet poistuvat automaattisesti käytöstä ja säilytetyt tiedot poistetaan. Lisätietoja saat Eväste- ja seurantatekniikkalausunnostamme.

 

4. Miten Käsittelemme Henkilötietoja?

Voimme Käsitellä Henkilötietojasi eri syistä, jotka ovat oikeutettuja Euroopan talousalueen (ETA) ja Sveitsin tietosuojalakien perusteella. 

  • Jotta voimme ylläpitää Sivustoja ja tuottaa Palveluja, mukaan lukien:

    • käynnistää maksun, lähettää tai pyytää rahaa, lisätä arvoa tilille tai maksaa laskun
    • todentaa Tilin käyttöoikeutesi
    • olla sinuun yhteydessä koskien Tiliäsi, Sivustoja, Palveluja tai PayPalia
    • luoda tiliyhteyden Tilisi ja kolmannen osapuolen tilin tai alustan välille
    • tarkistaa luottokelpoisuuden ja muun taloudellisen tilan, arvioida hakemuksia ja verrata tietoja niiden tarkkuuden ja paikkansapitävyyden varmistamiseksi
    • pitää tilisi ja taloudelliset tietosi ajan tasalla.
  • Jotta voimme huolehtia liiketoimintamme tarpeista, kuten Palvelujen ja Sivustojen suorituskyvyn ja toiminnan seurannasta, analysoinnista ja parantamisesta. Analysoimme esimerkiksi Käyttäjien käyttäytymistä ja tutkimme, millä tavalla käytät Palvelujamme.
  • Jotta voimme hallita riskiä ja suojata Sivustoja, Palveluja ja sinua petoksilta varmistamalla henkilöllisyytesi ja auttamalla havaitsemaan ja estämään petoksia ja väärinkäytöksiä Sivustoissa ja Palveluissa.
  • Jotta voimme toimia velvollisuuksiemme mukaisesti ja toimeenpanna Sivustojen ja Palvelujen ehdot, mukaan lukien noudattaa kaikkia sovellettavia lakeja ja asetuksia.
  • Oikeutettuja etujamme varten, muun muassa seuraavissa tarkoituksissa:
    • Sivustojemme ja Palvelujemme ehtojen toimeenpano
    • liiketoimintamme päivittäisten tarpeiden hallinta, kuten seuranta,
    • henkilötietojen anonymisointi, jotta voimme tarjota kolmansille osapuolille, mukaan lukien muille yrityksille ja yleisölle, koottuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoissamme ja käyttävät Palvelujamme.
    • mukautettujen palveluiden tarjoaminen (kutsutaan myös kiinnostuksiin perustuvaksi markkinoinniksi) PayPalin tai kolmansien osapuolten verkkosivustoissa ja verkkopalveluissa. Voimme käyttää Henkilötietojasi sekä muita tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti kerättyjä tietoja, jotta voimme tarjota sinulla kohdennetun näytön, toiminnon tai tarjouksen kolmansien osapuolten verkkosivustoissa.
  • Sinun luvallasi, muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:
    • Jotta voimme markkinoida sinulle toimittamalla markkinointimateriaaleja PayPal-tuotteista ja ‑verkkopalveluista sekä riippumattomien yritysten tuotteista ja palveluista. Saatamme myös käsitellä Henkilötietojasi, jotta voimme räätälöidä tiettyjä Palveluja tai Sivustokokemuksia paremmin vastaamaan kiinnostuksenkohteistasi saamaamme käsitystä.
    • Jotta voimme käyttää evästeitä ja muita seurantatekniikoita kohdennetun näytön, toiminnon tai tarjouksen esittämiseen sinulle tai näiden mukautettujen palvelujen tarjoamista varten tapahtuvaan yhteistyöhön kolmannen osapuolen yritysten, esim. mainos- tai analytiikkayritysten, kanssa (kutsutaan myös kiinnostuksiin perustuvaksi markkinoinniksi).
    • Jotta voimme tarjota sinulle sijaintiin perustuvia vaihtoehtoja, toimintoja tai tarjouksia, jos päätät jakaa Sijaintitietosi Palvelujen välityksellä. Käytämme näitä tietoja Sivustojen ja Palvelujen turvallisuuden parantamiseen ja sijaintiin perustuvien Palvelujen, kuten mainonnan, hakutulosten ja muiden mukautettujen sisältöjen (kutsutaan myös kiinnostuksiin perustuvaksi markkinoinniksi) tarjoamiseen.
    • Jotta sinulle on helpompaa löytää muita henkilöitä ja olla yhteydessä heihin, voimme käyttää Palvelun kanssa jakamiasi tietoja yhteyksien ehdottamiseen sinun ja mahdollisesti tuntemiesi ihmisten välille. Saatamme esimerkiksi yhdistää tietoja, jotka saamme sinusta sinun ja yhteystietojesi Palvelujen käytön kautta, tietoihin, jotka sinä ja muut annatte, jotta voimme ehdottaa sinulle henkilöitä, jotka saatat tuntea tai joiden kanssa saatat haluta asioida Palvelumme kautta. Palvelun käyttöäsi yhdessä muiden kanssa helpottamaan suunnitellut sosiaaliset toiminnot ja ominaisuudet vaihtelevat Palvelun mukaan.
    • Jotta voimme vastata pyyntöihisi, esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä kysymyksestä, jonka lähetit asiakaspalvelutiimiimme.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa maksutta. Tämän tekemisestä saat lisätietoja Käyttäjän tietosuojavalinnat ‑kohdasta.

 

5. Jaammeko Henkilötietoja? 

Saatamme jakaa Henkilötietojasi tai muita sinua koskevia tietoja muille eri tavoilla Tietosuojaselosteen tässä osiossa kuvatun mukaisesti. Voimme jakaa Henkilötietojasi tai muita tietoja seuraavista syistä:

Muille PayPal-yritysryhmän jäsenille: Voimme jakaa Henkilötietojasi PayPal-ryhmän yrityksille, jotta voimme muun muassa toimittaa pyytämiäsi tai valtuuttamiasi Palveluja, hallita riskejä, auttaa havaitsemaan ja estämään mahdollisesti lainvastaisia ja petollisia toimia ja muita käytäntöjemme ja sopimustemme rikkomuksia ja auttaa meitä hallitsemaan PayPal-tuotteiden, ‑palvelujen ja ‑viestinnän saatavuutta ja yhteyksiä.

Muille yhtiöille, jotka toimittavat meille palveluja: Jaamme Henkilötietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka tuottavat palveluja ja toimintoja johdollamme ja puolestamme. Nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi tarjota sinulle Palveluja, varmistaa henkilöllisyytesi, avustaa tapahtumien käsittelyssä, lähettää sinulle tuotteidemme ja Palvelujemme mainoksia tai tarjota asiakastukea.

Muiden rahoituslaitosten kanssa: Jaamme henkilötietoja muille rahoituslaitoksille, joiden kumppaneita olemme, luodaksemme tai tarjotaksemme tuotteita yhdessä. Nämä rahoituslaitokset voivat käyttää näitä tietoja vain PayPaliin liittyvien tuotteiden markkinointiin ja tarjoamiseen, paitsi jos olet antanut suostumuksesi muihin käyttötarkoituksiin. Voimme myös jakaa Henkilötietojasi tapahtumien käsittelyä varten sekä tarjotaksemme sinulle kelpoisiin kortteihin liittyviä etuja ja pitääksemme taloudelliset tietosi ajan tasalla.

Tapahtumien muille osapuolille, kun käytät Palveluja, kuten muille Käyttäjille, kauppiaille ja näiden palveluntarjoajille: Voimme jakaa tietoja tapahtumiesi muille osallistujille, mukaan lukien muille Käyttäjille, joille lähetät tai joilta vastaanotat varoja, ja kauppiaille tai näiden palveluntarjoajille, kun käytät Palveluja maksaaksesi tuotteista tai palveluista. Näitä tietoja ovat muun muassa:

  • tapahtuman edistämisen edellyttämät Henkilötiedot
  • Henkilötiedot, joiden avulla muut osallistujat voivat ratkaista valituksia sekä havaita ja estää petoksia
  • nimettömät tiedot ja toiminnan analytiikka, jotta kauppiaita voidaan auttaa ymmärtämään Palvelujemme käyttöä paremmin ja jotta kauppiaita voidaan auttaa parantamaan Käyttäjien kokemuksia. 

Muille kolmansille osapuolille liiketoimintamme tarkoituksia varten tai lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti: Voimme jakaa sinua koskevia tietoja muille osapuolille PayPalin liiketoiminnan tarkoituksia varten tai lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti, muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • jos meidän täytyy tehdä niin, jotta toimintamme on lain, oikeusprosessien tai asetusten mukaista;
  • lainvalvontaviranomaisille tai muille viranomaisille tai muille kolmansille osapuolille PayPalia tai PayPalin yhtiöryhmää koskevan haasteen, oikeuden määräyksen tai muun oikeuskäsittelyn tai vaatimuksen nojalla;
  • jos uskomme, yksinomaisen harkintamme perusteella, että Henkilötietojen luovuttaminen on tarpeellista tai asianmukaista fyysisen haitan tai taloudellisen menetyksen estämiseksi tai tutkittaessa epäiltyä tai todettua laitonta toimintaa;
  • jotta jonkin henkilön keskeiset edut voidaan turvata;
  • luottotietotoimistoille ja tiedonkäsittelijöille luottotietojen tarkastusta ja petosten torjuntaa sekä vaatimustenmukaisuutta varten;
  • jotta voimme tutkia käyttäjäsopimuksen tai muiden mitä tahansa Palvelua koskevien laillisten ehtojen rikkomusta, tai toimeenpanna kyseisen sopimuksen tai kyseiset ehdot;
  • jotta voimme turvata omaisuuttamme, Palvelujamme ja oikeuksiamme;
  • jotta voimme helpottaa PayPalin liiketoiminnan tai sen osan ostoa tai myyntiä;
  • Palvelun välityksellä tehtyjen ostosten toimituksen ja siihen liittyvien palvelujen yhteydessä;
  • jotta voimme arvioida ja hallita riskejä ja estää meitä ja Käyttäjiämme vastaan suuntautuvat petokset, Sivustojamme koskevat tai Palvelujamme käyttävät petokset, mukaan lukien petokset, jotka tapahtuvat liikekumppaneillamme, strategisissa toiminnoissamme tai muilla henkilöillä ja kauppiailla, kuten eBay, Inc.:ssä, tai joissa nämä ovat mukana;
  • pankkikumppaneille korttiyhdistyksen sääntöjen mukaisesti, jotta tiedot sisällytetään heidän lopetettujen kauppiaiden luetteloonsa;
  • luottokelpoisuutta luokitteleville yhtiöille ja perintäyhtiöille;
  • yhtiöille, joiden kanssa suunnittelemme yhdistyvämme tai jotka ovat ostamassa meidät; sekä
  • tarkastus-, vaatimustenmukaisuus- ja liikkeenjohdon toimintojen tueksi.

Luvallasi: jaamme Henkilötietosi ja muut tiedot luvallasi tai määräyksestäsi, mukaan lukien jos valtuutat tiliyhteyden kolmannen osapuolen tilin tai alustan kanssa.

Lisäksi PayPal voi tarjota kolmansille osapuolille, mukaan lukien muille yrityksille ja yleisölle, koottuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoissamme ja käyttävät Palvelujamme. Nämä tiedot eivät yksilöi sinua tai anna tietoja Sivustojen tai Palvelujen käytöstäsi. Emme jaa Henkilötietojasi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi.

 

6. Miten toimimme yhteistyössä muiden palvelujen ja alustojen kanssa? 

PayPal-palvelujen merkittävä etu ja innovaatio on, että voit yhdistää Tilisi kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan. Tätä Tietosuojaselostetta sovellettaessa "tiliyhteys" tällaisen kolmannen osapuolen kanssa on valtuuttamasi tai käyttöönottamasi yhteys Tilisi ja hallitsemasi tai omistamasi maksuvälineen, alustan tai PayPalin ulkopuolisen tilin välillä. Kun valtuutat tällaisen yhteyden, PayPal ja kolmas osapuoli välittävät Henkilötietojasi sekä muita tietoja suoraan. Esimerkkejä tiliyhteyksistä:

  • Tilisi linkittäminen sosiaalisen median tiliin tai sosiaalisen viestintäpalveluun
  • Tilisi yhdistäminen kolmannen osapuolen tietojen kokoamis- tai rahoituspalveluyhtiöön, jos annat tällaiselle yhtiölle Tilisi kirjautumistiedot
  • Tilisi käyttäminen kauppiaalle maksamiseen tai sen salliminen, että kauppias veloittaa Tiliäsi.

Jos päätät luoda tiliyhteyden, saatamme saada kolmannelta osapuolelta tietoja sinusta ja kolmannen osapuolen palvelun käytöstäsi. Jos esimerkiksi yhdistät Tilisi sosiaalisen median tiliin, saamme sosiaalisen median palveluntarjoajalta Henkilötietoja tiliyhteyden kautta. Jos yhdistät Tilisi muihin taloudellisiin tileihin suoraan tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta, voimme saada käyttöömme tilisi saldon ja tapahtumatietoja, kuten tiedot ostoista ja varojen siirroista. Käytämme kaikkia näitä kolmannelta osapuolelta tiliyhteyden kautta saamiamme tietoja tämän Tietosuojaselosteen mukaisella tavalla.

Tietoja, joita jaamme kolmannelle osapuolelle tiliyhteyden perusteella käytetään ja luovutetaan kolmannen osapuolen tietosuojakäytännön mukaisesti. Ennen tiliyhteyden valtuuttamista sinun tulee tutustua tietosuojailmoituksiin niiltä kolmansilta osapuolilta, joille valtuutat tiliyhteyden ja jotka saavat Henkilötietojasi tiliyhteyden osana. Esimerkiksi PayPalin kolmannen osapuolen tilin tai alustan, kuten sosiaalisen median tilin, kanssa jakamia Henkilötietoja voidaan puolestaan jakaa tietyille muille osapuolille, mukaan lukien yleisölle, riippuen tilin tai alustan tietosuojakäytännöistä. 

 

7. Kansainväliset siirrot

Toimintamme pohjautuu tietokoneiden, pilvipohjaisten palvelinten sekä muun infrastruktuurin ja tietotekniikan verkostoon, johon kuuluu muun muassa kolmannen osapuolen palveluntarjoajia. 

Edellä mainitut osapuolet voivat kuulua muulle kuin omalle lainkäyttöalueellesi ja ne voivat sijaita Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolella. Näissä maissa tietosuoja ei aina ole vastaavalla tasolla.  Olemme ryhtyneet erityisiin toimenpiteisiin Henkilötietojesi suojaamiseksi Euroopan talousalueen tietosuojalakien mukaisesti.  PayPaliin yhteydessä olevissa yrityksissä tehtäviin Henkilötietojen siirtoihin sovelletaan yrityksiä koskevia sitovia sääntöjä, jotka toimivaltaiset valvontaviranomaiset ovat hyväksyneet (lue täällä).  Muut siirrot voivat perustua sopimusperusteiseen suojaan.  Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä.

Jos suoritat tapahtumia Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolella sijaitsevien osapuolten kanssa tai muodostat yhteyden Palvelun ja Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolella sijaitsevien sosiaalisen median kaltaisten alustojen välillä, meidän täytyy siirtää Henkilötietojasi tällaisille osapuolille voidaksemme tarjota pyydetyn Palvelun.

 

8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikkaa?

Kun vierailet Verkkosivustoissa, käytät Palveluja tai vierailet sellaisen kolmannen osapuolen verkkosivustossa, jolle toimitamme verkkopalveluja, me voimme ja liikekumppanimme ja toimittajamme voivat käyttää evästeitä ja muuta seurantatekniikkaa (yhdessä "Evästeet") seuraaviin tarkoituksiin: käyttäjän tunnistaminen, käyttäjän verkkokokemuksien, verkossa käyttämien Palvelujen ja muun verkkosisällön ja -mainonnan yksilöllistäminen, kampanjoiden tehokkuuden mittaaminen ja analytiikan suorittaminen sekä riskien pienentäminen, mahdollisten petosten estäminen ja luottamuksen ja turvallisuuden edistäminen Sivustoissa ja Palveluissa.  Palveluissa ja Sivustoissa on tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja, jotka ovat käytettävissä vain Evästeiden käytön kautta. Jos poistat Evästeet käytöstä tai kiellät niiden käytön, Sivustojen ja Palvelujen käyttöä voidaan rajoittaa tai niiden käyttö ei ehkä ole mahdollista.

Do Not Track (DNT) on valinnainen selainasetus, jonka avulla voit tehdä omia määrityksiä mainostajien ja muiden kolmansien osapuolten käyttämään seurantaan. Emme vastaa DNT-signaaleihin.

Lue lisää Evästeiden käytöstä Eväste- ja seurantatekniikkalausunnostamme.

 

9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?

Tietosuojaselosteessa kuvattuihin yksityisyyden suojaa ja viestintää koskeviin käytänteisiin sisältyy mahdollisuus tehdä valintoja.  Usein valinta saatetaan selittää, kun rekisteröidyt Palveluun tai käytät Palvelua tai Sivustoa.  Sinulle saatetaan tarjota ohjeita ja kehotteita Palveluissa siirtymiseen liittyvien kokemusten yhteydessä.

  • Keräämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Henkilötiedot.  Voit kieltäytyä antamasta Henkilötietoja, kun PayPal pyytää niitä, mutta tällöin tietyt Palvelut tai kaikki Palvelut eivät ehkä ole saatavillasi. 
    • Sijaintitiedot ja muut laitetason tiedot.  Laite, jolla käytät Sivustoja tai Palveluja, saattaa kerätä sinua koskevia tietoja, muun muassa Sijaintitietoja ja Käyttäjän käyttötietoja, joita PayPal voi kerätä ja käyttää.  Lue laitteesi asetuksista lisää siitä, miten voit rajoittaa tällaisten tietojen keräämistä ja käyttöä.
  • Käyttämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Verkossa tehtävä seuranta ja kiinnostuksiin perustuva markkinointi.  Teemme yhteistyötä kumppanien ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajien kanssa, jotta voimme tarjota sinulle mainoksia käyttämällä mainontaan liittyviä evästeitä ja jäljitteitä.  Voit kieltää kolmannen osapuolen mainontaan liittyvät evästeet ja jäljitteet, jolloin mainontaamme ei pitäisi enää kohdentaa sinulle.  Näet edelleen mainontaamme kolmansien osapuolien verkkosivustoissa.
      • Lue Your Online Choices ‑sivustolta lisää kolmansien osapuolien mainontaan liittyvistä evästeistä ja kiinnostuksiin perustuvasta markkinoinnista sekä siitä, miten voit kieltää toimialan itsesäätelyyn osallistuvia yrityksiä tarjoamasta niitä.
    • Henkilöiden etsiminen ja yhteydet muihin.  Käytettävissäsi saattaa olla asetuksia, joiden avulla voit etsiä henkilöitä ja saada heihin yhteyden käyttämääsi Palveluun liitetyn tilin kautta.
  • Tilin yhteyksiin liittyvät valinnat
    • Jos valtuutat tilin muodostamaan yhteyden kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan, kuten sosiaalisen median tiliin, voit mahdollisesti hallita yhteyden asetuksia Tililtäsi tai kolmannen osapuolen tililtä tai alustalta. Lue lisää valinnoista, joita saattaa olla käytettävissäsi, kolmannen osapuolen alustaa koskevasta tietosuojailmoituksesta.
  • Evästeisiin liittyvät valinnat
    • Käytettävissäsi saattaa olla vaihtoehtoja evästeasetusten hallintaan.  Voit esimerkiksi poistaa, poistaa käytöstä tai estää tietyt evästeet ja muut seurantatekniikat laitteen selain- tai Internet-asetuksista, mikäli se on niissä mahdollista.  Lue lisää sivustossa AboutCookies.org.  Voit valita ottavasi nämä asetukset käyttöön, mutta tällöin et välttämättä pääse käyttämään monia Palvelussa tai Sivustossa tarjottavia perusominaisuuksia ja -toimintoja.
    • Evästeiden ja muiden seurantatekniikkojen käyttöä koskeva valinta saattaa olla mahdollinen, kun käytät Palvelua tai vierailet Sivuston osissa.  Sinulta saatetaan esimerkiksi kysyä, haluatko Palvelun tai Sivuston "muistavan" tiettyjä asioita sinusta, ja käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikkoja sallimissasi rajoissa.
    • Lue lisää evästeistä ja seurantatekniikoista Eväste- ja seurantatekniikkalausunnon sivulla.
  • Rekisteröitymiseen ja tilitietoihin liittyvät valinnat
    • Jos sinulla on Tili, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla sisään ja päivittämällä tiedot suoraan tai ottamalla yhteyden meihin. Ota yhteyttä, jos sinulla ei ole Tiliä tai sinulla on kysyttävää Tilitiedoista tai muista Henkilötiedoista.
  • Viestintään liittyvät valinnat
  • Ilmoitukset, hälytykset ja päivitykset, joita lähetämme:  
    • Markkinointi: saatamme lähettää sinulle markkinointisisältöä, joka koskee Sivustoja, Palveluja, tuotteita, yhdessä rahoituslaitosten kanssa tarjoamiamme tuotteita sekä riippumattomien kolmansien osapuolten ja PayPal-yritysperheen jäsenten tuotteita ja palveluja, erilaisten viestintäkanavien välityksellä, esimerkiksi sähköpostilla, tekstiviestillä, pop-up-ilmoituksilla, pikailmoituksilla ja viestisovelluksilla.  Voit kieltää tällaiset markkinointiviestit noudattamalla ohjeita, jotka sisältyvät vastaanottamiisi viesteihin.  Jos sinulla on Tili, voit myös määrittää viestintäasetuksia Tilisi asetuksissa. Voit määrittää pikailmoitusten välityksellä lähetettäviä viestejä koskevat asetukset laitteessasi.
    • Tiedotukset ja muut viestit lähetämme sinulle viestejä, joiden lähettäminen Palvelujen Käyttäjille on tarpeellista tai välttämätöntä, tärkeitä tietoja sisältäviä ilmoituksia ja muita viestejä, joita pyydät meiltä.  Et voi kieltää tällaisten viestin vastaanottamista.  Voit kuitenkin ehkä säätää tällaisten ilmoitusten vastaanottoon käytettävää välinettä ja muotoa.

 

10. Mitkä ovat oikeutesi?

Euroopan talousalueen tietosuojalainsäädännössä mainituin rajoituksin sinulla on tiettyjä Henkilötietoihin liittyviä oikeuksia.  Sinulla on oikeus tutustua tietoihin, oikeus niiden oikaisuun, oikeus niiden rajoittamiseen, vastustusoikeus, oikeus niiden poistamiseen ja oikeus tietojen siirrettävyyteen.   Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä. Jos haluat viimeistellä pyynnön saada tutustua kaikkiin henkilötietoihin, joita PayPal sinusta säilyttää, sinun täytyy esittää kuvallinen henkilötodistus, jotta henkilöllisyytesi voidaan tarkistaa.

Jos sinulla on Tili jossakin Palveluistamme, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla Tiliin ja päivittämällä tiedot suoraan.  Voimme käyttää automaattista päätöksentekoa päätöksissä, jotka koskevat luottoa, sinun suostumuksellasi tai kun se on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai täyttämiseksi tai kun se on unionin tai jäsenvaltion lainsäädännön perusteella hyväksyttyä.

Ota yhteyttä, jos haluat saada lisätietoja automaattisesta päätöksenteosta.

 

11. Miten suojaamme Henkilötietojasi?

Pidämme voimassa teknisiä, fyysisiä ja hallinnollisia turvallisuustoimia, joiden tarkoituksena on suojata Henkilötiedot kohtuudella menetystä, väärinkäyttöä, luvatonta käyttöä, luovuttamista ja muuntelua vastaan.  Turvallisuustoimia ovat muun muassa palomuurit, tiedonsalaus, fyysinen kulunvalvonta datakeskuksissamme ja tiedonkäyttövaltuuksien valvonta.  Olemme huolehtineet järjestelmiemme ja Palvelujen turvallisuudesta, mutta sinä olet vastuussa siitä, että salasanojesi ja Tilin tai profiilin rekisteröintitietojen yksityisyys on turvattu, ja sen varmistamisesta, että sinua koskevat Henkilötiedot ovat virheettömät ja ajan tasalla.  Emme ole vastuussa sellaisten Henkilötietojen suojaamisesta, jotka jaamme kolmannelle osapuolelle sinun valtuuttamasi tiliyhteyden perusteella. 

 

12. Voivatko lapset käyttää palvelujamme?

Sivustoja ja Palveluja ei ole suunnattu alaikäisille lapsille. Emme tietoisesti kerää tietoja, Henkilötiedot mukaan luettuina, lapsilta tai muilta henkilöiltä, jotka eivät ole laillisesti kelpoisia käyttämään Sivustoja ja Palveluja. Jos saamme tosiasiallisen tiedon siitä, että olemme keränneet Henkilötietoja alaikäiseltä lapselta, poistamme kyseiset tiedot välittömästi, jollemme ole laillisesti velvoitettuja säilyttämään kyseiset tiedot. Ota yhteyttä, jos uskot meidän keränneen erehdyksessä tai tahattomasti tietoja alaikäiseltä lapselta.

 

13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?

Muutokset tähän Tietosuojaselosteeseen. 

Voimme aika ajoin tehdä Tietosuojaselosteeseen tarkistuksia, jotka ilmentävät liiketoiminnassamme, Sivustoissa tai Palveluissa tai sovellettavissa laeissa tapahtuneita muutoksia.  Tarkistettu Tietosuojaseloste tulee voimaan julkistettuna voimaantulopäivänä.

Jos tarkistettu versio sisältää huomattavan muutoksen, ilmoitamme sinulle muutoksesta 30 päivää etukäteen julkaisemalla ilmoituksen muutoksesta verkkosivuston Päivitykset käytäntöihin -sivulla.   Voimme ilmoittaa Käyttäjille muutoksesta myös sähköpostilla tai muilla keinoilla. 

 

14. Ota meihin yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on yleisiä kysymyksiä tai huolenaiheita Henkilötietojen käsittelytapaan tai Tietosuojaselosteeseen ja täydentäviin ilmoituksiin liittyen.

Haluamme varmistaa, että kysymyksesi ohjataan oikeaan paikkaan:

  • Klikkaa tästä, kun haluat ottaa meihin yhteyttä PayPal-tiliäsi koskevissa asioissa

  • Klikkaa tästä, kun haluat ottaa meihin yhteyttä Xoom-tiliäsi koskevissa asioissa

Jos et ole tyytyväinen siihen, miten käsittelemme huolenaiheitasi, sinulla on oikeus tehdä valitus maassasi tietosuojasta vastaavalle valvontaviranomaiselle.

Tietosuojavaltuutettuumme voi ottaa yhteyttä osoitteessa dpo@paypal.com tai PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg.

 

15. Määritelmät

  • Tili tarkoittaa PayPal- tai Xoom-jäsentiliä.

  • Laitteen tiedot tarkoittavat tietoja, joita voidaan kerätä automaattisesti laitteesta, jolla käytetään Sivustoa tai Palveluja. Tällaisia tietoja voivat olla muun muassa laitteen tyyppi, laitteen verkkoyhteydet, laitteen nimi, laitteen IP-osoite, Sivustoon tai Palveluihin pääsyyn käytetyn laitteen verkkoselainta ja Internet-yhteyttä koskevat tiedot, sijaintitiedot, laitteelle ladattuja sovelluksia koskevat tiedot ja biometriset tiedot.

  • Sijaintitiedot tarkoittavat tietoja, joiden avulla sijaintisi voidaan paikantaa kohtuullisella tarkkuudella käyttämällä esimerkiksi GPS:n tai Wi-Fi-yhteyden tai matkapuhelimen sijainnin kolmiomittauksen kautta saatuja pituus- ja leveyskoordinaatteja. 

  • Vieraskäyttäjän tapahtuma tarkoittaa henkilön harjoittamaa Palvelujen Käyttöä, joka tapahtuu ilman sisäänkirjautumista tai Tilin luomista.

  • PayPal tarkoittaa PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A. -yhtiötä tytäryhtiöineen. Tässä Tietosuojaselosteessa PayPaliin viitataan joskus sanoilla "me" tai "meidän" asiayhteyden mukaan.

  • Henkilötiedot tarkoitettavat tietoja, jotka voidaan liittää tunnistettuun tai suoraan tai epäsuorasti tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. "Henkilötiedot" voivat sisältää muun muassa nimen, postiosoitteen (laskutus- ja toimitusosoitteet mukaan luettuina), puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, maksukortin numeron, muita taloudellisia tilitietoja, tilinumeron, syntymäpäivämäärän ja viranomaisten myöntämät tiedot (esim. ajokortin numero, henkilötunniste, passin numero).

  • Käsittely tarkoittaa menetelmää tai tapaa, jolla käsittelemme, automaattisesti tai muuten, Henkilötietoja tai Henkilötietojen kokoelmia, kuten Henkilötietojen kerääminen, tallentaminen, järjestäminen, rakenteistaminen, säilyttäminen, muokkaaminen tai muuttaminen, haku, käyttö, tietojen luovuttaminen siirtämällä, levittämällä tai asettamalla ne muutoin saataville, tietojen yhteensovittaminen tai yhdistäminen sekä niiden rajoittaminen, poistaminen tai tuhoaminen.

  • Palvelut tarkoittaa tuotteita, palveluja, sisältöjä, ominaisuuksia, tekniikoita tai toimintoja, joita PayPal tarjoaa Tilin tai Vieraskäyttäjän tapahtuman avulla, sekä kaikkia niihin liittyviä verkkosivustoja, sovelluksia ja palveluja.

  • Sivustot tarkoittaa verkkosivustoja, mobiilisovelluksia, virallisia sosiaalisen median alustoja tai muita verkko-ominaisuuksia, joiden kautta PayPal tarjoaa Palveluja ja joissa on julkaistu Tietosuojaseloste tai siihen ohjaava linkki.

  • Tekniset käyttötiedot tarkoittaa tietoja, joita keräämme puhelimestasi, tietokoneeltasi tai muusta laitteesta, jolla käytät Sivustoja tai Palveluja.  Tekniset käyttötiedot kertovat meille, miten käytät Sivustoja ja Palveluja, esimerkiksi mitä olet etsinyt ja katsellut Sivustoissa ja miten käytät Palveluja. Näihin tietoihin sisältyvät muun muassa IP-osoite, sivujen latausta ja katselua koskevat tilastot, ennen Sivustoja vieraillut verkkosivustot ja muut Evästeitä käyttämällä kerätyt käyttö- ja selaustiedot.

  • Käyttäjä tarkoittaa henkilöä, joka käyttää Palveluja tai Sivustoja ja joka on muodostanut suhteen PayPaliin (esimerkiksi avaamalla Tilin tai hyväksymällä PayPalin tai Xoomin Käyttäjäsopimuksen) tai joka muulla tavoin käyttää Palveluja ostajana, myyjänä tai muuten tapahtumaan osallisena, Vieraskäyttäjän tapahtuma mukaan luettuna.

 

Pankkisäädösilmoitus ETA-alueen asiakkaille

Yleisesti ottaen Luxemburgin lainsäädäntö, jota PayPal soveltaa käyttäjätietojen käsittelyyn (tietosuoja ja pankkisalaisuus), edellyttää laajempaa avoimuutta kuin useimmat muut EU-lait. Tämän vuoksi PayPal, toisin kuin Euroopan unionin verkkopohjaisten palvelujen ja rahoituspalvelujen tarjoajien suuri enemmistö, on luetellut tässä Tietosuojaselosteessa kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat ja liikekumppanit, joille saatamme luovuttaa tietojasi, sekä tiedot siitä, mihin tarkoitukseen tietoja luovutetaan ja minkä tyyppisiä luovutetut tiedot ovat. Voit tarkastella näitä kolmansia osapuolia täällä. Hyväksymällä tämän Tietosuojaselosteen ja ylläpitämällä PayPal-tiliä annat suostumuksesi siirtää tietojasi kolmansille osapuolille luettelossa mainittuihin käyttötarkoituksiin.

PayPal voi päivittää edellä mainitun kolmansien osapuolten luettelon neljännesvuosittain (1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10.). PayPal ei ala välittää uusissa päivityksissä tarkoitettua uudentyyppistä tietoa, tietoa uusille juridisille yksiköille tai uusiin käyttötarkoituksiin ennen kuin 30 vuorokautta on kulunut siitä, kun kyseinen luettelo on julkaistu tämän Tietosuojaselosteen välityksellä. Sinun tulisi tarkastella PayPali-verkkosivustoilla olevaa listaa neljännesvuosittain edellä mainittuina päivinä. Mikäli et vastusta uutta tietojen luovutuksen päivitystä 30 päivän kuluessa uuden kolmansien osapuolten luettelon julkaisemisesta, sinun katsotaan hyväksyneen luetteloon ja tähän Tietosuojaselosteeseen tehdyt muutokset. Jos et hyväksy muutoksia, voit sulkea Tilisi ja lopettaa palvelujemme käyttämisen.

PayPal-palvelujen tarjoamiseksi voi olla tarpeellista siirtää tiettyjä keräämiämme (Tietosuojaselosteessa määritettyjä) tietoja muille PayPaliin yhteydessä oleville yrityksille tai muille juridisille yksiköille, mukaan lukien maksupalvelun tarjoajat, maksun käsittelijät ja tilinhaltijat (tai vastaavat tehtävät), joihin tässä osiossa on viitattu.  Varmistat ymmärtäväsi, että paikallinen lainsäädäntö voi kohdistaa tällaisiin juridisiin yksiköihin lakeja, säännöksiä, kyselyjä, selvityksiä tai määräyksiä, jotka voivat edellyttää tietojen luovutusta asianomaisen valtion asiaankuuluville viranomaisille. Käyttämällä PayPalin Palveluja annat suostumuksesi kyseisten tietojen siirtämiselle PayPal-palveluiden tarjoamiseksi sinulle.

Erityisesti, annat PayPalille luvan suorittaa kaikki seuraavat toiminnot ja autat PayPalia niiden suorittamisessa:

  1. Tarvittavien tietojen luovutus poliisille ja muille lainvalvonnan toimijoille; turvallisuusjoukoille; toimivaltaisille hallituksen elimille, hallitusten välisille ja ylikansallisille elimille; toimivaltaisille virastoille, osastoille, sääntelyviranomaisille, itsesääntelyviranomaisille tai järjestöille (mukaan lukien muun muassa toimijat, jotka on lueteltu Third Party Provider (palveluntarjoajana toimivat kolmannet osapuolet) -luettelon Agencies (toimijat) -osiossa, jota voi tarkastella täällä) ja muille kolmansille osapuolille, mukaan lukien PayPal-konsernin yhtiöt, (i) joiden kanssa lainsäädäntö vaatii meidän toimivan ja joiden kanssa saamme toimia, mukaan lukien muun muassa Luxemburgin 24.7.2015 päivättyä USA:n ulkomaisia tilejä koskevaa verosäännösten noudattamislakia ("FATCA-laki") koskeva lainsäädäntö sekä 18.12.2015 päivättyä OECD:n raportointistandardia ("CRS-laki") koskeva lainsäädäntö; (ii) joiden kanssa meidän on syytä uskoa olevan asianmukaista toimia petoksia tai muita laittomia toimia tai mahdollisia laittomia toimia koskevien tutkimusten yhteydessä, tai (iii) tutkiaksemme käyttäjäsopimustamme kohtaan tehtyjä rikkomuksia (mukaan lukien muun muassa maksuvälineesi tai luotto- tai pankkikorttisi tarjoaja).

    Jos kuulut FATCA- tai CRS -lakien piiriin, meidän on ilmoitettava sinulle sinua koskevista tiedoista, joita saatamme luovuttaa eri viranomaisille. Lue lisää PayPalin velvoitteista FATCA- ja CRS -lakien puitteissa ja siitä, kuinka ne vaikuttavat sinuun. Huomioi myös tiedot, joita saatamme luovuttaa velvoitteiden seurauksena.

    Me ja muut laitokset, mukaan lukien osapuolet, jotka hyväksyvät PayPalin, voimme myös jakaa ja käyttää (myös muista maista) tarpeellisia tietoja ja saada pääsyn niihin (mukaan lukien muun muassa petoksentorjuntavirastojen tallentamat tiedot), mikä auttaa meitä arvioimaan ja hallitsemaan riskejä (mukaan lukien muun muassa petoksen, rahanpesun ja terroristien rahoittamisen torjunta). Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoa kyseisistä petostentorjuntavirastoista. Lisätietoa näistä virastoista, petostentorjuntavirastoista ja muista kolmansista osapuolista saat täältä.

  2. Luovuttaa tilitiedot immateriaalioikeuksien omistajille, jos nämä ovat esittäneet sovellettavan EU-jäsenvaltion kansallisen lain nojalla reklamaation PayPalia vastaan tuomioistuimen ulkopuolisten tietojen luovuttamisesta immateriaalioikeuksiinsa kohdistuvan rikkomuksen vuoksi, johon on käytetty PayPalin Palveluja (esimerkiksi, mutta näihin kuitenkaan rajoittumatta, Saksan tavaramerkkilain 19. pykälän 2. momentin 3. kohta tai Saksan tekijänoikeuslain kohdan 101, luvun 2, alakohta 3).

  3. Luovuttaa tarpeelliset tiedot vastauksena luottokorttiyhtiöiden tai siviili- ja rikosoikeuskäsittelyn vaatimuksiin.

  4. Jos kauppiaana toimiessasi käytät kolmatta osapuolta PayPalin käyttämiseen tai integroimiseen, voimme luovuttaa tällaiselle kumppanille tietoja, joita tarvitaan tällaisen järjestelyn helpottamiseen ja ylläpitämiseen (mukaan lukien, näihin kuitenkaan rajoittumatta, PayPal-integrointisi tilan, onko sinulla aktiivinen PayPal-tili ja työskenteletkö mahdollisesti jo toisen PayPal-integrointikumppanin kanssa).

  5. Luovuttaa tarpeelliset tiedot maksun käsittelijöille, tilintarkastajille, asiakaspalvelun tarjoajille, luottotietoyhtiöille ja petoksentorjuntaviranomaisille, rahoitustuotteiden tarjoajille, kauppakumppaneille, markkinointi- ja suhdetoimintayhtiöille, operatiivisten palveluiden tarjoajille, konserniyrityksille, virastoille, markkinapaikoille ja muille kolmansille osapuolille, jotka on lueteltu täällä. Tietojen luovutuksen tarkoituksena on mahdollistaa PayPal-palvelujen tarjoaminen sinulle. Kolmansien osapuolten luettelossa on jokaisen "Categoryn" (luokka) alle listattu ei-yksinomaisia esimerkkejä kolmansista osapuolista (joihin voi kuulua näiden osapuolten oikeudenhaltijoita ja oikeusseuraajia), joille tällä hetkellä luovutamme Tilitietoja tai joille harkitsemme tietojen luovutusta, sekä tietojen luovutuksen perustelut ja luovuttamamme tietojen kuvailu (ellei erikseen määritelty, lainsäädäntö tai sopimukset velvoittavat näitä kolmansia osapuolia olemaan käyttämättä luovutettuja tietoja muihin tarkoituksiin kuin niihin, joita varten tiedot on luovutettu).

  6. Luovuttaa tarpeelliset tiedot edustajallesi tai juridiselle edustajallesi (kuten myöntämäsi valtakirjan haltijalle tai sinulle nimetylle holhoojalle).

  7. Luovuttaa yrityskumppaneidemme ja suhdetoiminnan kootut tilastotiedot. Voimme esimerkiksi paljastaa, että tietty prosentuaalinen osuus käyttäjistämme asuu Manchesterissa. Tällainen koottu tieto ei ole kuitenkaan sidoksissa henkilötietoihin.

  8. Jakaa tarpeelliset Tilitiedot riippumattomille kolmansille osapuolille (lueteltu täällä) seuraavia käyttötarkoituksia varten:

    1. Petostentorjunta ja riskienhallinta: auttaakseen estämään petoksia tai arvioimaan ja hallitsemaan riskejä. Jos esimerkiksi käytät PayPal-palveluja ostaaksesi tai myydäksesi tuotteita eBay Inc. -yhtiön tai sen tytäryhtiöiden (jatkossa "eBay") välityksellä, voimme luovuttaa Tilitietoja eBaylle suojataksemme tilejäsi vilpilliseltä toiminnalta, varoittaaksemme sinua havaitessamme vilpillistä toimintaa tileilläsi tai arvioidaksemme luottoriskejä.

      Osana petoksentorjuntaa ja riskinhallintaa voimme myös jakaa tarpeellisia Tilitietoja eBayn kanssa tapauksissa, joissa PayPal on asettanut tiliisi pidon tai muun rajoituksen tavaroiden myynnin tai oston osalta valitusten, riitautusten, maksunpalautusten ja muiden skenaarioiden perusteella. Lisäksi saatamme osana petostentorjunta- ja riskienhallintatoimintaamme luovuttaa Tilitietoja eBaylle, jotta se voi käyttää ohjelmiaan ostajien ja myyjien arviointia varten.

    2. Asiakaspalvelu: asiakaspalvelua varten, mukaan lukien auttaminen tilien palveluissa ja riitojen ratkaisemisessa (esim. laskutus ja tapahtumat).

    3. Toimitus: toimituksen ja siihen liittyvien palvelujen yhteydessä PayPalin avulla tehtyjen ostojen osalta.

    4. Lainsäädännön noudattaminen: rahanpesun torjunnan ja terrorismin vastaisen rahoituksen tarkistusvaatimusten noudattamisen edistäminen.

    5. Palveluntarjoajat: mahdollisuus kanssamme sopimuksen solmineille palveluntarjoajille tukea yritystoimintaamme, kuten petoksentorjunta, laskujen perintä, markkinointi, asiakaspalvelu ja tekniset palvelut. Sopimusten sanelemana kyseiset palveluntarjoajat käyttävät tietojasi vain meille suorittamiensa palvelujen yhteydessä eivätkä omaksi hyödykseen.