>>Näytä kaikki juridiset sopimukset

 

Tietosuojaseloste

Voimaantulopäivämäärä: 16.12.2020

 

  1. Yleistä
  2. Mitä henkilötietoja keräämme?
  3. Miksi säilytämme henkilötietoja?
  4. Miten käsittelemme henkilötietoja? 
  5. Jaammeko henkilötietoja muille? 
  6. Miten teemme yhteistyötä muiden palveluiden ja alustojen kanssa?
  7. Kansainväliset siirrot 
  8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikoita?
  9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?
  10. Mitkä ovat oikeutesi?   
  11. Miten suojaamme henkilötietojasi?
  12. Voivatko lapset käyttää palveluitamme? 
  13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?
  14. Ota meihin yhteyttä
  15. Määritelmät
  16. Lisätietoja (sisältää pankkisäädösilmoituksen ETA-alueen asiakkaille)

 

1. Yleistä

PayPal on kehittänyt tämän Tietosuojaselosteen selittääkseen, miten PayPal (Rekisterinpitäjä) voi kerätä, säilyttää, käsitellä, jakaa ja siirtää Henkilötietojasi, kun vierailet Sivustoillamme tai käytät Palveluitamme. Tämä Tietosuojaseloste koskee Henkilötietojasi, kun käyt Sivustoilla tai käytät Palveluita, eikä se koske verkkosivustoja tai palveluita, joita emme omista tai hallitse, mukaan lukien muiden PayPalin Käyttäjien sivustot tai palvelut.

Luxemburgiin rekisteröityneenä eurooppalaisena pankkina noudatamme tietosuoja- ja taloussääntelyvaatimuksia. Todettakoon epäselvyyksien välttämiseksi, että tämä Tietosuojaseloste ei ole EU:n maksupalveludirektiivin (2007/64/EY) tai minkään kyseisen direktiivin toimeenpanon tarkoittama ”puitesopimus” Euroopan talousalueella.

Tämä Tietosuojaseloste on suunniteltu auttamaan sinua hankkimaan tietoja tietosuojakäytännöistämme ja auttamaan sinua ymmärtämään tietosuojavalintojasi käyttäessäsi Sivustojamme ja Palveluitamme. Huomaa, että tarjoamamme Palvelut voivat vaihdella alueittain. Tätä Tietosuojaselostetta voidaan täydentää muilla ilmoituksilla asianomaisista Sivustoista ja Palveluista riippuen.  Lisätietoja löytyy kohdista Eväste- ja seurantatekniikkalausunto ja Pankkisääntöilmoitus.

Olemme määrittäneet joitakin termejä, joita käytämme kaikkialla Tietosuojaselosteessa. Isolla alkukirjaimella kirjoitetun termin merkitys on selitetty osiossa Määritelmät.

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on tietosuojakäytäntöjämme koskevia kysymyksiä, joihin ei löydy vastausta tästä Tietosuojaselosteesta.

 

2. Mitä henkilötietoja keräämme?

Keräämme sinusta Henkilötietoja, kun käyt Sivustoillamme tai käytät Palveluitamme. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Rekisteröinti- ja käyttötiedot – Kun rekisteröidyt Palveluidemme käyttäjäksi luomalla Tilin, keräämme pyytämiesi Palveluiden tarjoamisen ja tuottamisen edellyttämät Henkilötiedot.  Valitsemistasi Palveluista riippuen saatamme edellyttää, että annat nimesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja tunnistetietosi Tilin luontia varten. Voimme vaatia sinua antamaan lisää Henkilötietoja käyttäessäsi Palveluitamme.

  • Tapahtuma- ja kokemustiedot – Kun käytät Palveluitamme tai käyt Sivustoillamme, esimerkiksi ostaessasi kauppiailta, vastaanottaessasi rahaa, käsitellessäsi maksuja tai lähettäessäsi rahaa perheelle ja ystäville, keräämme tietoa kyseisestä tapahtumasta sekä muita tapahtumaan liittyviä tietoja, kuten lähetetyn tai pyydetyn summan, tuotteista tai palveluista maksetun summan, kauppiaan tiedot, mukaan lukien kaikkien maksuun käytettyjen maksutapojen tiedot, Laitetiedot, Tekniset käyttötiedot ja Sijaintitiedot.
  • Osallistujien Henkilötiedot Kun käytät Palveluitamme tai käyt Sivustoillamme, keräämme antamasi Henkilötiedot muista tapahtumaan liittyvistä osallistujista.
  • Rahan lähettäminen tai pyytäminen: Kun lähetät tai pyydät rahaa Palveluiden välityksellä, keräämme Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron ja taloudelliset tilitiedot, osallistujasta, joka vastaanottaa rahaa sinulta tai lähettää rahaa sinulle.  Osallistujasta vaadittavien Henkilötietojen laajuus voi vaihdella sen mukaan, mitä Palveluita käytät rahan lähettämiseen tai pyytämiseen.  
  • Laskun maksaminen tai toisen henkilön pyytäminen maksamaan laskun: Jos käytät Palveluitamme laskun maksamiseen jonkun muun hyväksi tai jos pyydät Käyttäjää maksamaan laskun puolestasi, keräämme sinulta tilinhaltijaa koskevia Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja sen laskun tilinumeron, jonka olet maksamassa tai pyydät maksettavan.
  • Arvon lisääminen tileillesi: Jos käytät Palveluitamme lisätäksesi varoja Tilillesi tai muulle sinulla olevalle tilille tai jos pyydät Käyttäjää lisäämään varoja jollekin näistä tileistä, voimme kerätä sinulta Henkilötietoja toisesta osapuolesta tai toiselta osapuolelta sinusta, jotta voimme helpottaa pyynnön toteuttamista.  Jos esimerkiksi käytät Palveluitamme matkapuhelimen saldon täydennykseen tai pyytääksesi varojen lisäämistä matkapuhelintilillesi, voimme kerätä toiselta osallistujalta Henkilötietoja ja muita tietoja, kuten mobiilitilinumeron.
  • Julkista profiiliasi sekä ystäviäsi ja yhteystietojasi koskevat tiedot – Meille voi olla helpompaa auttaa sinua asioimaan ystäviesi ja yhteystietojesi kanssa, jos yhdistät yhteystietoluettelosi tiedot Tiliisi tai jos Tilisi profiili on julkisesti saatavilla. Jos luot tiliyhteyden laitteesi tai sosiaalisen median alustan ja Tilisi välille, käytämme yhteystietoluettelosi tietoja (kuten nimiä, osoitteita, sähköpostiosoitteita) Palvelujemme käyttökokemuksen parantamiseen. Kun Tilisi profiili on julkinen, muut käyttäjät voivat löytää profiilisi lähettääkseen sinulle rahaa hakemalla sinua nimen, käyttäjätunnuksen, sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron perusteella PayPalista ja vahvistaa valokuvasta, että kyseessä on oikea henkilö. Voit määrittää Tilisi profiilin yksityiseksi milloin tahansa PayPal.Me-asetuksissa.
  • Henkilötiedot, jotka annat meille saadaksesi lisää Palveluita tai tiettyjä verkon kautta tarjottavia Palveluita – Jos pyydät Sivuston valinnaista ominaisuutta tai osallistut sellaiseen tai pyydät laajennettuja Palveluita tai muita valinnaisia toimintoja, voimme kerätä sinulta lisätietoja. Annamme sinulle keräyshetkellä erillisen ilmoituksen, jos Henkilötietojen käyttö poikkeaa tässä Tietosuojaselosteessa ilmoitetuista käytöistä.  
  • Sinua koskevat Henkilötiedot, jos käytät brändäämättömiä Palveluita – tietyt Palvelut ovat saatavilla ilman vaatimusta kirjautua sisään tai luoda Tili. Keräämme Henkilötietoja, kun olet vuorovaikutuksessa ja teet maksuja kauppiaille käyttäen PayPal-brändäämättömiä korttimaksupalveluitamme ja kun maksat PayPalilla kirjautumatta tilille. Brändäämättömien maksupalveluidemme osalta yhteydenpitosi kauppiaaseen tapahtuu tämän omalla alustalla. Jos olet Tilinhaltija tai luot Tilin myöhemmin, saatamme kerätä tietoja brändäämättömistä tapahtumista ja liittää ne Tiliisi, jotta voimme parantaa asiakaskokemustasi Tilinhaltijana sekä kehittää vaatimustenmukaisuutta ja analytiikkaa. Jos et ole Tilinhaltija, keräämme ja tallennamme kaikki antamasi tiedot ja käytämme kyseisiä tietoja tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti.
  • Sinua koskevat Henkilötiedot kolmannen osapuolen lähteistä – Hankimme lain sallimissa rajoissa tietoja kolmannen osapuolen lähteistä, kuten kauppiailta, tietopalveluista ja luottotietotoimistoista.
  • Muut Sivustojemme tai Palveluidemme käyttöön liittyvät tiedot, joita keräämme – Voimme kerätä lisätietoja sinulta tai sinusta, kun olet yhteydessä meihin, otat yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme tai vastaat kyselyyn.

 

3. Miksi säilytämme henkilötietoja?

Säilytämme Henkilötiedot tunnistettavassa muodossa lyhimmän mahdollisen ajan, jota lakien ja asetusten mukaiset velvoitteemme ja liiketoiminnalliset tarkoituksemme edellyttävät.  Voimme säilyttää Henkilötietoja kauemmin kuin laissa vaaditaan, jos se on oikeutettujen liiketoimintamme etujen mukaista eikä sitä ole kielletty lailla.  Jos Tilisi on suljettu, voimme ryhtyä toimiin Henkilötietojen ja muiden tietojen peittämiseksi, mutta pidätämme oikeuden säilyttää ja käyttää tietoja niin kauan kuin sovellettavien lakien noudattaminen sitä edellyttää. Jatkamme tällaisten Henkilötietojen käyttämistä ja luovuttamista tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti.

Käyttämillämme evästeillä on määritellyt voimassaoloajat. Jos et käy Sivustoillamme tai käytä Palveluitamme kyseisen ajan kuluessa, evästeet poistuvat automaattisesti käytöstä ja säilytetyt tiedot poistetaan.  Katso lisätietoja Eväste- ja seurantatekniikkalausunnostamme.

 

4. Miten käsittelemme henkilötietoja?

Voimme Käsitellä Henkilötietojasi monesta eri syystä, jotka ovat oikeutettuja Euroopan talousalueen (ETA) ja Sveitsin tietosuojalakien perusteella. 

  • Jotta voimme ylläpitää Sivustoja ja tuottaa Palveluita, mukaan lukien:

    • käynnistää maksun, lähettää tai pyytää rahaa, lisätä arvoa tilille tai maksaa laskun
    • todentaa Tilin käyttöoikeutesi
    • olla sinuun yhteydessä Tiliäsi, Sivustoja, Palveluita tai PayPalia koskien
    • luoda tiliyhteyden Tilisi ja kolmannen osapuolen tilin tai alustan välille
    • tarkistaa luottokelpoisuuden ja muun taloudellisen tilan, arvioida hakemuksia ja verrata tietoja niiden tarkkuuden ja paikkansapitävyyden varmistamiseksi
    • pitää Tilisi tiedot ja taloudelliset tietosi ajan tasalla.
  • Jotta voimme huolehtia liiketoimintatarpeistamme, mukaan lukien Palveluiden ja Sivustojen suorituskyvyn ja toiminnan seuranta, analysointi ja parantaminen. Analysoimme esimerkiksi Käyttäjien käyttäytymistä ja tutkimme, millä tavalla käytät Palveluitamme.
  • Jotta voimme hallita riskejä ja suojata Sivustot, Palvelut sekä itsesi petoksilta varmistamalla henkilöllisyytesi. PayPalin riski- ja petostyökaluissa petosten ja Palveluiden väärinkäytön havaitsemiseen ja ehkäisemiseen käytetään HenkilötietojaLaitetietojaTeknisiä käyttötietoja ja Sijaintitietoja Sivustoiltamme ja verkkosivustoilta, jotka tarjoavat PayPal-palveluita.
  • Jotta voimme toimia velvollisuuksiemme mukaisesti ja toimeenpanna Sivustojen ja Palveluiden ehdot, mukaan lukien kaikkien sovellettavien lakien ja asetusten noudattaminen.
  • Oikeutettuja etujamme varten, muun muassa seuraavissa tarkoituksissa:
    • Sivustojemme ja Palveluidemme ehtojen täytäntöönpano,
    • liiketoimintamme päivittäisten tarpeiden hallinta, kuten seuranta ja analysointi,
    • riskien, petosten ja PayPal-palveluiden väärinkäytön hallinta,
    • henkilötietojen anonymisointi, jotta voimme tarjota kolmansille osapuolille, mukaan lukien muut yritykset ja yleisö, koottuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoillamme ja käyttävät Palveluitamme
    • B2B-markkinoinnin suorittaminen ja
    • mukautettujen Palveluiden tarjoaminen (kutsutaan myös kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi markkinoinniksi) PayPalin tai kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ja verkkopalveluissa, minkä perusteella voimme käyttää Henkilötietojasi sekä muita tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti kerättyjä tietoja tarjotaksemme sinulle kohdennetun näytön, toiminnon tai tarjouksen kolmansien osapuolten verkkosivustoilla.
    • muiden löytämisen ja heihin yhteydessä olemisen helpottaminen. Jos annat meidän käyttää yhteystietojasi tai jos Tilisi profiili on julkinen, voimme esimerkiksi ehdottaa yhteyksiä henkilöihin, jotka saatat tuntea, ja auttaa muita ottamaan sinuun yhteyttä rahan lähettämiseksi. Tätä varten annamme heidän löytää profiilisi, kun he hakevat sinua nimen, käyttäjätunnuksen, sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron perusteella PayPalista. Saatamme myös yhdistää tietoja, jotka saamme sinusta sinun ja yhteystietojesi Palvelujen käytön kautta, tietoihin, jotka sinä ja muut annatte, jotta voimme ehdottaa sinulle henkilöitä, jotka saatat tuntea tai joiden kanssa saatat haluta asioida Palvelujemme kautta. Sosiaaliset toiminnot ja ominaisuudet, jotka on suunniteltu helpottamaan Palvelujen käyttöäsi yhdessä muiden kanssa, vaihtelevat Palvelun mukaan.
  • Sinun luvallasi muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:
    • Jotta voimme markkinoida sinulle PayPal-tuotteita ja ‑palveluita sekä riippumattomien yritysten tuotteita ja palveluita.  Saatamme myös käsitellä Henkilötietojasi, jotta voimme räätälöidä markkinointisisältöä sekä tiettyjä Palveluita tai Sivustokokemuksia paremmin kiinnostuksenkohteitasi vastaaviksi PayPalissa ja muilla kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.
    • Jotta voimme käyttää evästeitä ja muita seurantatekniikoita kohdennetun näytön, toiminnon, Palvelun tai tarjouksen esittämiseen sinulle ja/tai tässä mielessä tapahtuvaan yhteistyöhön kolmansien osapuolten, kuten kauppiaiden ja mainos- tai analytiikkayritysten, kanssa (kutsutaan myös kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi markkinoinniksi).
    • Tarjotaksemme sijaintikohtaisia vaihtoehtoja, toiminnallisuuksia ja tarjouksia, jos päätät jakaa Sijaintitietosi Palveluiden kautta. Käytämme näitä tietoja Sivustojen ja Palveluiden turvallisuuden parantamiseen ja sijaintiin perustuvien Palveluiden, kuten mainonnan, hakutulosten ja muun yksilöllistetyn (kutsutaan myös kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi markkinoinniksi) sisällön tarjoamiseen.
    • Jotta voimme vastata pyyntöihisi, esimerkiksi ottaaksemme sinuun yhteyttä liittyen kysymykseen, jonka lähetit asiakaspalvelutiimillemme.

Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi maksutta.  Katso lisätietoa ja ohjeita ”Käyttäjän tietosuojavalinnat” ‑osiosta.

 

5. Jaammeko henkilötietoja muille? 

Saatamme jakaa Henkilötietojasi tai muita sinua koskevia tietoja eri tavoilla muille Tietosuojaselosteen tässä osiossa kuvatun mukaisesti. Voimme jakaa Henkilötietojasi tai muita tietoja seuraavista syistä:

Muille PayPal-konsernin jäsenille: Voimme jakaa Henkilötietojasi PayPal-konsernin yrityksille, jotta voimme muun muassa toimittaa pyytämiäsi tai valtuuttamiasi Palveluita, hallita riskejä, auttaa havaitsemaan ja estämään mahdollisesti lainvastaisia ja petollisia toimia ja muita käytäntöjemme ja sopimustemme rikkomuksia ja auttaa meitä hallitsemaan PayPal-tuotteiden, ‑Palveluiden ja ‑viestinnän saatavuutta ja yhteyksiä.

Muille yhtiöille, jotka toimittavat meille palveluita: Jaamme Henkilötietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka suorittavat palveluita ja toimintoja johdollamme ja puolestamme.  Nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi tarjota sinulle Palveluita, varmistaa henkilöllisyytesi, avustaa tapahtumien käsittelyssä, lähettää sinulle tuotteidemme ja palveluidemme mainoksia tai tarjota asiakastukea. 

Muille rahoituslaitoksille: Jaamme Henkilötietoja muille rahoituslaitoksille, joiden kumppaneita olemme, luodaksemme tai tarjotaksemme tuotteita yhdessä.  Nämä rahoituslaitokset voivat käyttää näitä tietoja vain PayPaliin liittyvien tuotteiden markkinointiin ja tarjoamiseen, ellet ole antanut suostumustasi muihin käyttötarkoituksiin. Voimme myös jakaa Henkilötietojasi tapahtumien käsittelyä varten sekä tarjotaksemme sinulle kelpoisiin kortteihin liittyviä etuja ja pitääksemme taloudelliset tietosi ajan tasalla.

Tapahtumien muille osapuolille, kun käytät Palveluita, kuten muille Käyttäjille, kauppiaille ja näiden palveluntarjoajille: Saatamme jakaa tietoja sinusta ja Tilistäsi tapahtumiesi käsittelyyn osallistuville muille osapuolille. Näihin lukeutuvat muut Käyttäjät, joille lähetät tai joilta vastaanotat rahaa, sekä kauppiaat ja heidän palveluntarjoajansa. Tiedot voivat sisältää seuraavia:

  • Henkilötietoja ja Tilitietoja, jotka ovat tarpeen tapahtuman suorittamiseksi;
  • Henkilötiedot, joiden avulla muut osallistujat voivat ratkaista valituksia sekä havaita ja estää petoksia; ja
  • nimettömät tiedot ja toiminnan analytiikka, jotta kauppiaat voivat paremmin ymmärtää Palveluidemme käyttöä ja parantaa Käyttäjien kokemuksia. 

Muille kolmansille osapuolille liiketoimintamme tarkoituksia varten tai lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti: Voimme jakaa sinua koskevia tietoja muille osapuolille PayPalin liiketoiminnan tarkoituksia varten tai lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti, muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • jos meidän täytyy tehdä niin, jotta toimintamme olisi lain, oikeusprosessien tai asetusten mukaista;
  • lainvalvontaviranomaisille tai muille viranomaisille tai muille kolmansille osapuolille PayPalia tai PayPal-konsernia koskevan haasteen, oikeuden määräyksen tai muun oikeuskäsittelyn tai vaatimuksen nojalla;
  • jos uskomme, yksinomaisen harkintamme perusteella, että Henkilötietojen luovuttaminen on tarpeellista tai asianmukaista fyysisen haitan tai taloudellisen menetyksen estämiseksi tai tutkittaessa epäiltyä tai todettua laitonta toimintaa;
  • jotta jonkin henkilön keskeiset edut voidaan turvata;
  • luottotietotoimistoille ja tiedonkäsittelijöille luottotietojen tarkastusta ja petosten torjuntaa sekä vaatimustenmukaisuutta varten;
  • jotta voimme tutkia käyttäjäsopimuksen tai muiden mitä tahansa Palvelua koskevien laillisten ehtojen rikkomusta, tai toimeenpanna kyseisen sopimuksen tai kyseiset ehdot;
  • jotta voimme turvata omaisuuttamme, Palveluitamme ja oikeuksiamme;
  • jotta voimme helpottaa PayPalin liiketoiminnan tai sen osan ostoa tai myyntiä;
  • Palvelun välityksellä tehtyjen ostosten toimituksen ja siihen liittyvien palveluiden yhteydessä;
  • jotta voimme arvioida ja hallita riskejä ja estää meitä ja Käyttäjiämme vastaan suuntautuvat petokset ja Sivustojamme tai Palveluidemme käyttöä koskevat petokset, mukaan lukien petokset, jotka tapahtuvat liikekumppaneillamme, strategisissa toiminnoissamme tai muilla henkilöillä ja kauppiailla, mukaan lukien eBay, Inc., tai joissa nämä ovat mukana;
  • pankkikumppaneille korttiyhdistyksen sääntöjen mukaisesti, jotta tiedot sisällytetään heidän lopetettujen kauppiaiden luetteloonsa;
  • luottokelpoisuutta luokitteleville yhtiöille ja perintäyhtiöille;
  • yhtiöille, joiden kanssa suunnittelemme yhdistyvämme tai jotka ovat ostamassa meidät; sekä
  • tarkastus-, vaatimustenmukaisuus- ja liikkeenjohdon toimintojen tueksi.

Suostumuksellasi: jaamme Henkilötietojasi ja muita tietoja suostumuksellasi tai määräyksestäsi, mukaan lukien tilanteet, joissa valtuutat tiliyhteyden kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan.

PayPal voi lisäksi tarjota kolmansille osapuolille, kuten muille yrityksille ja yleisölle, koostettuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoillamme ja käyttävät Palveluitamme. Näistä tiedoista ei voida tunnistaa sinua henkilökohtaisesti, eikä niissä ole tietoja sivustojen tai palveluiden käytöstä.  Emme jaa Henkilötietojasi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi.

 

6. Miten teemme yhteistyötä muiden palveluiden ja alustojen kanssa? 

PayPal-palveluiden merkittävä etu ja innovaatio on, että voit yhdistää Tilisi kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan. Tässä Tietosuojaselosteessa ”tiliyhteys” tällaisen kolmannen osapuolen kanssa on valtuuttamasi tai käyttöön ottamasi yhteys Tilisi ja hallitsemasi tai omistamasi maksuvälineen, alustan tai PayPalin ulkopuolisen tilin välillä.  Kun valtuutat tällaisen yhteyden, PayPal ja kolmas osapuoli vaihtavat suoraan Henkilötietojasi sekä muita tietoja.  Esimerkkejä tiliyhteyksistä:

  • Tilisi linkittäminen sosiaalisen median tiliin tai sosiaaliseen viestintäpalveluun.
  • tilisi yhdistäminen kolmannen osapuolen tietojen kokoamis- tai rahoituspalveluyhtiöön, jos annat tällaiselle yhtiölle Tilisi kirjautumistiedot, tai
  • Tilisi käyttäminen kauppiaalle maksamiseen tai sen salliminen, että kauppias veloittaa Tiliäsi.

Jos päätät luoda tiliyhteyden, saatamme saada kolmannelta osapuolelta tietoja sinusta ja kolmannen osapuolen palvelun käytöstäsi.  Jos esimerkiksi yhdistät Tilisi sosiaalisen median tiliin, saamme sosiaalisen median palveluntarjoajalta Henkilötietoja tiliyhteyden kautta.  Jos yhdistät Tilisi muihin taloudellisiin tileihin suoraan tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta, voimme saada käyttöömme tilisi saldon ja tapahtumatietoja, kuten tietoja ostoista ja rahojen siirroista.  Käytämme kaikkia kolmannelta osapuolelta tiliyhteyden kautta saamiamme tietoja tämän Tietosuojaselosteen mukaisella tavalla. 

Tietoja, joita jaamme kolmannelle osapuolelle tiliyhteyden perusteella, käytetään ja luovutetaan kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.  Ennen tiliyhteyden valtuuttamista sinun tulee tutustua niiden kolmansien osapuolten tietosuojailmoituksiin, joille valtuutat tiliyhteyden ja jotka saavat Henkilötietojasi osana tiliyhteyttä.  Esimerkiksi PayPalin kolmannen osapuolen tilin tai alustan, kuten sosiaalisen median tilin, kanssa jaettuja Henkilötietoja voidaan puolestaan jakaa tietyille muille osapuolille, mukaan lukien yleisö, riippuen tilin tai alustan tietosuojakäytännöistä. 

 

7. Kansainväliset siirrot

Toimintamme pohjautuu tietokoneiden, pilvipohjaisten palvelinten sekä muun infrastruktuurin ja tietotekniikan verkostoon, johon kuuluu muun muassa kolmannen osapuolen palveluntarjoajia. 

Edellä mainitut osapuolet voivat kuulua muulle kuin omalle lainkäyttöalueellesi, ja ne voivat sijaita Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolella.  Näissä maissa tietosuoja ei aina ole yhtä korkealla tasolla.  Olemme ryhtyneet erityisiin toimenpiteisiin Henkilötietojesi suojaamiseksi Euroopan talousalueen tietosuojalakien mukaisesti.  Siirtäessämme henkilötietojasi erityisesti PayPaliin liittyvien yritysten välillä noudatamme yhtiön sitovia sääntöjä, jotka toimivaltaiset valvontaviranomaiset ovat hyväksyneet (saatavilla täällä).  Muut siirrot voivat perustua sopimusperusteiseen suojaan.  Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä.

Jos suoritat tapahtumia Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolella sijaitsevien osapuolten kanssa tai muodostat yhteyden Palvelun ja Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolella sijaitsevien sosiaalisen median kaltaisten alustojen välillä, meidän täytyy siirtää Henkilötietojasi tällaisille osapuolille voidaksemme tarjota pyydetyn Palvelun.

 

8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikoita? 

Kun vierailet Sivustoillamme, käytät Palveluitamme tai vierailet sellaisen kolmannen osapuolen verkkosivustolla, jolle toimitamme verkkopalveluita, me ja liikekumppanimme sekä toimittajamme voimme käyttää evästeitä ja muuta seurantatekniikkaa (yhdessä ”Evästeet”) seuraaviin tarkoituksiin: käyttäjän tunnistaminen, käyttäjän verkkokokemusten, verkossa käyttämien Palveluiden ja muun verkkosisällön ja -mainonnan mukauttaminen, kampanjoiden tehokkuuden mittaaminen ja analyysien suorittaminen sekä riskien pienentäminen, mahdollisten petosten estäminen ja luottamuksen ja turvallisuuden edistäminen Sivustoillamme ja Palveluissamme.  Palveluissa ja Sivustoilla on tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja, jotka ovat käytettävissä vain Evästeiden käytön avulla. Jos poistat Evästeet käytöstä tai kiellät niiden käytön, Sivustojen ja Palveluiden käyttöä voidaan rajoittaa tai niiden käyttö ei ehkä ole mahdollista.

Do Not Track (DNT) on valinnainen selainasetus, jonka avulla voit tehdä omia määrityksiä mainostajien ja muiden kolmansien osapuolten käyttämään seurantaan.  Me emme vastaa DNT-signaaleihin.

Lue lisää Evästeiden käytöstä Eväste- ja seurantatekniikkalausunnostamme.

 

9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?

Tietosuojaselosteessa kuvattuihin yksityisyyden suojaa ja viestintää koskeviin käytäntöihin sisältyy mahdollisuus tehdä valintoja.  Usein valinta saatetaan selittää, kun rekisteröidyt Palveluun tai käytät Palvelua tai Sivustoa.  Voit saada ohjeita ja kehotteita, kun käytät Palveluita.

  • Keräämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Henkilötiedot.  Voit kieltäytyä antamasta Henkilötietoja, kun PayPal pyytää niitä, mutta tällöin tietyt Palvelut tai kaikki Palvelut eivät ehkä ole käytettävissäsi. 
    • Sijaintitiedot ja muut laitetason tiedot.  Laite, jolla käytät Sivustoja tai Palveluita, saattaa kerätä sinua koskevia tietoja, kuten Sijaintitietoja ja Käyttäjän käyttötietoja, joita PayPal voi puolestaan kerätä ja käyttää.  Lue laitteesi asetuksista lisää siitä, miten voit rajoittaa tällaisten tietojen keräämistä ja käyttöä. 
  • Käyttämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Verkossa tehtävä seuranta ja kiinnostuksen kohteisiin perustuva markkinointi.  Teemme yhteistyötä kumppaneiden ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajien kanssa, jotta voimme tarjota sinulle mainoksia käyttämällä mainontaan liittyviä evästeitä ja verkkojäljitteitä.  Voit kieltää kolmannen osapuolen mainontaan liittyvät evästeet ja verkkojäljitteet, jolloin mainontamme ei pitäisi enää kohdistua sinuun.  Näet edelleen mainontaamme kolmansien osapuolien verkkosivustoilla.

      • Lue lisää kolmansien osapuolten mainontaan liittyvistä evästeistä ja kiinnostuksen kohteisiin perustuvasta markkinoinnista sekä siitä, miten voit kieltää toimialan itsesäätelyyn osallistuvia yrityksiä tarjoamasta niitä, kohdassa Verkkovalintasi.
    • Henkilöiden etsiminen ja yhteydenpito muihin.  Käytettävissäsi saattaa olla asetuksia, joiden avulla voit etsiä henkilöitä ja olla heihin yhteydessä käyttämääsi Palveluun liitetyn tilin avulla.
  • Tilin yhteyksiin liittyvät valinnat
    • Jos valtuutat tilin muodostamaan yhteyden kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan, kuten sosiaalisen median tiliin, voit mahdollisesti hallita yhteyden asetuksia Tililtäsi tai kolmannen osapuolen tililtä tai alustalta.  Lue lisää mahdollisesti käytettävissäsi olevista valinnoista kolmannen osapuolen alustaa koskevasta tietosuojailmoituksesta.
  • Evästeisiin liittyvät valinnat
    • Käytettävissäsi voi olla evästeasetusten hallintavaihtoehtoja.  Voit esimerkiksi poistaa, poistaa käytöstä tai estää tietyt evästeet ja muut seurantatekniikat laitteen selain- tai Internet-asetuksissa, mikäli se on niissä mahdollista.  Lue lisää osoitteessa AboutCookies.org.  Voit halutessasi ottaa nämä asetukset käyttöön, mutta tällöin et välttämättä pääse käyttämään monia Palvelussa tai Sivustolla tarjottavia perusominaisuuksia ja -toimintoja.
    • Evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden käyttöä koskeva valinta saattaa olla mahdollinen, kun käytät Palvelua tai vierailet Sivuston osissa.  Sinulta saatetaan esimerkiksi kysyä, haluatko Palvelun tai Sivuston ”muistavan” tiettyjä asioita sinusta, ja käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikkoja sallimissasi rajoissa.
    • Lue lisää evästeistä ja seurantatekniikoista Eväste- ja seurantatekniikkalausunto ‑sivulla.
  • Rekisteröitymiseen ja tilitietoihin liittyvät valinnat
    • Jos sinulla on Tili, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla sisään ja päivittämällä tiedot suoraan tai ottamalla yhteyttä meihin. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla ei ole Tiliä tai jos sinulla on kysyttävää Tilitiedoista tai muista Henkilötiedoista.
  • Viestintään liittyvät valinnat
  • Ilmoitukset, hälytykset ja päivitykset, joita lähetämme:  
    • Markkinointi: Saatamme lähettää sinulle markkinointisisältöä, joka koskee Sivustoja, Palveluita, tuotteita, yhdessä rahoituslaitosten kanssa tarjoamiamme tuotteita sekä riippumattomien kolmansien osapuolten ja PayPal-konsernin jäsenten tuotteita ja palveluita, erilaisten viestintäkanavien välityksellä, kuten sähköpostilla, tekstiviestillä, pop-up-ilmoituksilla, pikailmoituksilla ja viestisovelluksilla.  Voit kieltää tällaiset markkinointiviestit noudattamalla vastaanottamiesi viestien sisältämiä ohjeita.  Jos sinulla on Tili, voit määrittää viestintäasetuksia myös Tilisi asetuksissa. Voit määrittää pikailmoitusten välityksellä lähetettäviä viestejä koskevat asetukset laitteessasi.
    • Tiedotukset ja muut viestit: Lähetämme sinulle viestejä, joiden lähettäminen Palveluidemme Käyttäjille on tarpeellista tai välttämätöntä, tärkeitä tietoja sisältäviä ilmoituksia ja muita viestejä, joita pyydät meiltä.  Et voi kieltää tällaisten viestin vastaanottamista.  Voit kuitenkin ehkä säätää tällaisten ilmoitusten vastaanottoon käytettävää välinettä ja muotoa.

 

10. Mitkä ovat oikeutesi?

Euroopan talousalueen tietosuojalainsäädännössä mainittujen rajoitusten mukaisesti sinulla on tiettyjä Henkilötietoihin liittyviä oikeuksia.  Sinulla on erityisesti oikeus tutustua tietoihin, oikeus niiden oikaisuun, oikeus niiden rajoittamiseen, vastustusoikeus, oikeus niiden poistamiseen ja oikeus tietojen siirrettävyyteen. Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä.  Jos haluat tehdä pyynnön saada tutustua kaikkiin henkilötietoihin, joita PayPal sinusta säilyttää, sinun täytyy esittää kuvallinen henkilötodistus, jotta henkilöllisyytesi voidaan varmistaa.

Jos sinulla on Tili jossakin Palveluistamme, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla Tiliin ja päivittämällä tiedot suoraan.  Voimme käyttää automaattista päätöksentekoa luottoa koskevissa päätöksissä suostumuksellasi tai silloin, kun se on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai täyttämiseksi tai kun se on unionin tai jäsenvaltion lainsäädännön perusteella hyväksyttyä.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat saada lisätietoja automaattisesta päätöksenteosta.

 

11. Miten suojaamme henkilötietojasi?

Pidämme voimassa teknisiä, fyysisiä ja hallinnollisia suojaustoimenpiteitä, joiden tarkoituksena on suojata Henkilötiedot kohtuudella menetystä, väärinkäyttöä, luvatonta käyttöä, luovuttamista ja muuntelua vastaan.  Suojaustoimenpiteitä ovat muun muassa palomuurit, tietojen salaus, fyysinen kulunvalvonta tietokeskuksissamme ja tietojen käyttöoikeuksien valvonta.  Olemme huolehtineet järjestelmiemme ja Palveluiden turvallisuudesta, mutta olet itse vastuussa siitä, että salasanojesi ja Tilin tai profiilin rekisteröintitietojen tietosuoja on turvattu, ja sen varmistamisesta, että sinua koskevat Henkilötiedot ovat virheettömät ja ajan tasalla.  Emme ole vastuussa sellaisten Henkilötietojen suojaamisesta, jotka jaamme kolmannelle osapuolelle valtuuttamasi tiliyhteyden perusteella. 

 

12. Voivatko lapset käyttää palveluitamme?

Sivustoja ja Palveluita ei ole suunnattu alle 16-vuotiaille. Emme tietoisesti kerää tietoja, Henkilötiedot mukaan luettuina, lapsilta tai muilta henkilöiltä, jotka eivät ole laillisesti kelpoisia käyttämään Sivustoja ja Palveluja. Jos saamme tosiasiallisen tiedon siitä, että olemme keränneet Henkilötietoja alle 16-vuotiaalta lapselta, poistamme kyseiset tiedot välittömästi, jollemme ole laillisesti velvoitettuja säilyttämään kyseiset tiedot. Ota meihin yhteyttä, jos uskot meidän keränneen erehdyksessä tai tahattomasti tietoja alle 16-vuotiaalta lapselta.

 

13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?

Muutokset tähän Tietosuojaselosteeseen. 

Voimme aika ajoin tehdä Tietosuojaselosteeseen tarkistuksia, jotka ilmentävät liiketoiminnassamme, Sivustoissa tai Palveluissa tai sovellettavissa laeissa tapahtuneita muutoksia.  Tarkistettu Tietosuojaseloste tulee voimaan julkistettuna voimaantulopäivänä. 

Jos tarkistettu versio sisältää huomattavan muutoksen, ilmoitamme sinulle muutoksesta 30 päivää etukäteen julkaisemalla ilmoituksen muutoksesta verkkosivuston Päivitykset käytäntöihin ‑sivulla. Voimme ilmoittaa Käyttäjille muutoksesta myös sähköpostilla tai muilla keinoilla. 

 

14. Ota meihin yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on yleisiä kysymyksiä tai huolenaiheita, jotka liittyvät Henkilötietojen käsittelytapaan tai Tietosuojaselosteeseen ja täydentäviin ilmoituksiin. 

Haluamme varmistaa, että kysymyksesi ohjataan oikeaan paikkaan:

  • Napsauta tätä, jos haluat ottaa meihin yhteyttä PayPal-tiliäsi, tapahtumaa tai kauppiaalle tehtyä korttimaksua koskevissa asioissa.

  • Napsauta tätä, jos haluat ottaa meihin yhteyttä Xoom-tiliäsi koskevissa asioissa

Jos et ole tyytyväinen siihen, miten käsittelemme huolenaiheitasi, sinulla on oikeus tehdä valitus maassasi tietosuojasta vastaavalle valvontaviranomaiselle.

Tietosuojavaltuutettuumme voi ottaa yhteyttä verkossa tai osoitteessa PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg.

 

15. Määritelmät

  • Tili tarkoittaa PayPal- tai Xoom-jäsentiliä.

  • Rekisterinpitäjä tarkoittaa, että PayPal määrittää henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot.

  • Laitetiedot tarkoittavat tietoja, joita voidaan kerätä automaattisesti laitteesta, jolla Sivustoa tai Palveluita käytetään. Tällaisia tietoja voivat olla muun muassa laitteen tyyppi, laitteen verkkoyhteydet, laitteen nimi, laitteen IP-osoite, Sivustoon tai Palveluihin pääsyyn käytetyn laitteen verkkoselainta ja Internet-yhteyttä koskevat tiedot, sijaintitiedot, laitteelle ladattuja sovelluksia koskevat tiedot ja biometriset tiedot.

  • Sijaintitiedot tarkoittavat tietoja, joiden avulla sijaintisi voidaan paikantaa kohtuullisella tarkkuudella käyttämällä esimerkiksi GPS:n tai Wi-Fi-yhteyden tai matkapuhelimen sijainnin kolmiomittauksen kautta saatuja pituus- ja leveyskoordinaatteja. 

  • PayPal tarkoittaa PayPal (Eurooppa) S.a.r.l. et Cie, S.C.A. ‑yhtiötä ja sen sidosyrityksiä. Tässä Tietosuojaselosteessa PayPaliin viitataan asiayhteyden mukaan joskus ilmauksella ”me”.

  • Henkilötiedot tarkoitettavat tietoja, jotka voidaan liittää tunnistettuun tai suoraan tai epäsuorasti tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön.  Henkilötiedot voivat sisältää muun muassa nimen, postiosoitteen (laskutus- ja toimitusosoitteet mukaan lukien), puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, maksukortin numeron, muita taloudellisia tilitietoja, tilinumeron, syntymäpäivän ja viranomaisten myöntämät tiedot (esim. ajokortin numero, henkilötunniste, passin numero). 

  • Käsittely tarkoittaa menetelmää tai tapaa, jolla käsittelemme, automaattisesti tai muuten, Henkilötietoja tai Henkilötietojoukkoja, mukaan lukien Henkilötietojen kerääminen, äänittäminen, järjestäminen, jäsentäminen, tallentaminen, mukauttaminen tai muuttaminen, hakeminen ja neuvotteleminen, luovuttaminen siirtämällä, jakaminen tai asettaminen muutoin saataville, sovittaminen yhteen tai yhdistäminen sekä niiden rajoittaminen, poistaminen tai tuhoaminen.

  • Palvelut tarkoittavat tuotteita, palveluita, sisältöjä, ominaisuuksia, tekniikoita tai toimintoja, joita PayPal tarjoaa, sekä kaikkia niihin liittyviä verkkosivustoja, sovelluksia ja palveluita.

  • Sivustot tarkoittaa verkkosivustoja, mobiilisovelluksia, virallisia sosiaalisen median alustoja tai muita verkko-ominaisuuksia, joiden kautta PayPal tarjoaa Palveluja ja joissa on julkaistu tämä Tietosuojaseloste tai siihen ohjaava linkki.

  • Tekniset käyttötiedot tarkoittaa tietoja, joita keräämme puhelimestasi, tietokoneeltasi tai muusta laitteesta, jolla käytät Sivustoja tai Palveluita.  Tekniset käyttötiedot kertovat meille, miten käytät Sivustoja ja Palveluita, esimerkiksi mitä olet etsinyt ja katsellut Sivustoilla ja miten käytät Palveluita. Näihin tietoihin sisältyvät muun muassa IP-osoite, sivujen latausta ja katselua koskevat tilastot, sivustot, joilla olet vieraillut ennen Sivustoille siirtymistä, ja muut Evästeitä käyttämällä kerätyt käyttö- ja selaustiedot.

  • Käyttäjä tarkoittaa henkilöä, joka käyttää Palveluita tai Sivustoja.

 

16. Lisätietoja

Tässä osiossa annetut tiedot voivat riippua asiakkaan alueesta tai Palveluiden käyttötavasta. Nämä tiedot toimitetaan PayPalille kolmansilta osapuolilta, joiden kanssa saatat olla vuorovaikutuksessa, kun käytät Palveluita.

  • Pankkisääntöilmoitus ETA-alueen asiakkaille
  • Google ReCaptcha

 

Pankkisääntöilmoitus ETA-alueen asiakkaille

Yleisesti ottaen Luxemburgin lainsäädäntö, jota PayPal soveltaa käyttäjätietojen käsittelyyn (tietosuoja ja pankkisalaisuus), edellyttää laajempaa avoimuutta kuin useimmat muut EU-lait. Tämän vuoksi PayPal, toisin kuin Euroopan unionin verkkopohjaisten palveluiden ja rahoituspalveluiden tarjoajien suuri enemmistö, on luetellut tässä Tietosuojaselosteessa kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat ja liikekumppanit, joille saatamme luovuttaa tietojasi, sekä tiedot siitä, mihin tarkoitukseen tietoja luovutetaan ja minkä tyyppisiä luovutetut tiedot ovat. Linkki näihin kolmansiin osapuoliin löytyy täältä.  Hyväksymällä tämän Tietosuojaselosteen ja ylläpitämällä PayPal-tiliä annat suostumuksesi siirtää tietojasi näille kolmansille osapuolille lueteltuihin käyttötarkoituksiin.

PayPal voi päivittää edellä mainitun kolmansien osapuolten luettelon neljännesvuosittain (1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10.). PayPal ei ala välittää uusissa päivityksissä tarkoitettua uudentyyppistä tietoa tai tietoa uusille juridisille yksiköille tai uusiin käyttötarkoituksiin ennen kuin 30 vuorokautta on kulunut siitä, kun kyseinen luettelo on julkaistu tämän Tietosuojaselosteen välityksellä. Tarkista PayPal-verkkosivustolla oleva luettelo neljännesvuosittain edellä mainittuina päivinä. Mikäli et vastusta uutta tietojen luovutuksen päivitystä 30 päivän kuluessa uuden kolmansien osapuolten luettelon julkaisemisesta, sinun katsotaan hyväksyneen luetteloon ja tähän Tietosuojaselosteeseen tehdyt muutokset. Jos et hyväksy muutoksia, voit sulkea Tilisi ja lopettaa palveluidemme käyttämisen.

PayPal-palveluiden tarjoamiseksi tiettyjä keräämiämme (Tietosuojaselosteessa määritettyjä) tietoja voi olla tarpeellista siirtää muille PayPaliin yhteydessä oleville yrityksille tai muille juridisille yksiköille, kuten maksupalvelun tarjoajille, maksunkäsittelijöille ja tilinhaltijoille (tai vastaavia tehtäviä suorittaville tahoille), joihin tässä osiossa on viitattu.  Hyväksyt, että paikallisen lainsäädännön mukaisesti tällaisiin tahoihin voi kohdistua lakeja, säännöksiä, kyselyjä, selvityksiä tai määräyksiä, jotka voivat edellyttää tietojen luovutusta asianomaisen valtion asiaankuuluville viranomaisille. Käyttämällä PayPalin Palveluita annat suostumuksesi kyseisten tietojen siirtämiseen PayPal-palveluiden tarjoamiseksi sinulle.

Erityisesti annat PayPalille luvan suorittaa kaikki seuraavat toiminnot ja autat PayPalia niiden suorittamisessa:

  1. Tarvittavien tietojen luovutus poliisille ja muille lainvalvontaviranomaisille; turvallisuusjoukoille; toimivaltaisille hallituksen elimille, hallitusten välisille ja ylikansallisille elimille; toimivaltaisille virastoille, osastoille, sääntelyviranomaisille, itsesääntelyviranomaisille tai järjestöille (kuten esimerkiksi toimijat, jotka on lueteltu Third Party Provider [palveluntarjoajina toimivat kolmannet osapuolet] ‑luettelon Agencies [toimijat] -osassa, jota voi tarkastella täällä) ja muille kolmansille osapuolille, mukaan lukien PayPal-konsernin yhtiöt, (i) joiden kanssa lainsäädäntö vaatii meidän toimivan ja joiden kanssa saamme toimia, mukaan lukien muun muassa Luxemburgin 24.7.2015 päivättyä USA:n ulkomaisia tilejä koskevaa verosäännösten noudattamislakia (Foreign Account Tax Compliance Act ‑laki, ”FATCA-laki”) koskeva lainsäädäntö sekä 18.12.2015 päivättyä OECD:n raportointistandardia (”CRS-laki”) koskeva lainsäädäntö; (ii) joiden kanssa meidän on syytä uskoa olevan asianmukaista toimia petoksia tai muita tai mahdollisia laittomia toimia koskevien tutkimusten yhteydessä tai (iii) tutkiaksemme Käyttäjäsopimustamme kohtaan tehtyjä rikkomuksia (kuten esimerkiksi maksuvälineesi tai luotto- tai pankkikorttisi tarjoaja).

    Jos kuulut FATCA- tai CRS-lakien piiriin, meidän on ilmoitettava sinulle sinua koskevista tiedoista, joita saatamme luovuttaa eri viranomaisille. Lue lisää PayPalin velvoitteista FATCA- ja CRS-lakien nojalla ja siitä, kuinka ne vaikuttavat sinuun. Huomioi myös tiedot, joita saatamme luovuttaa velvoitteiden seurauksena.

    Me ja muut laitokset, mukaan lukien osapuolet, jotka hyväksyvät PayPalin, voimme myös jakaa ja käyttää (myös muista maista) tarpeellisia tietoja ja saada pääsyn niihin (mukaan lukien muun muassa petoksentorjuntavirastojen tallentamat tiedot), mikä auttaa meitä arvioimaan ja hallitsemaan riskejä (mukaan lukien muun muassa petoksen, rahanpesun ja terroristien rahoittamisen torjunta). Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoa kyseisistä petostentorjuntavirastoista. Lisätietoa näistä toimijoista, petostentorjuntavirastoista ja muista kolmansista osapuolista saat täältä.

  2. Tilitietojen luovuttaminen immateriaalioikeuksien omistajille, jos nämä ovat esittäneet sovellettavan EU-jäsenvaltion kansallisen lain nojalla reklamaation PayPalia vastaan tuomioistuimen ulkopuolisten tietojen luovuttamisesta immateriaalioikeuksiinsa kohdistuvan rikkomuksen vuoksi, johon on käytetty PayPalin Palveluita (kuten esimerkiksi Saksan tavaramerkkilain 19. pykälän 2. momentin 3. kohta tai Saksan tekijänoikeuslain 101. pykälän 2. momentin 3. kohta).

  3. Tarvittavien tietojen luovutus luottokorttiyhdistysten tai siviili- tai rikostuomioistuimen vaatimuksesta.

  4. Nimesi ja PayPal-linkkisi näyttäminen PayPal-käyttäjähakemistossa. Tietosi vahvistetaan, kun muut PayPal-käyttäjät hakevat sinua kokonaisella tai osittaisella nimelläsi, sähköpostiosoitteellasi tai puhelinnumerollasi. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että maksut päätyvät oikealle käyttäjälle. Tämä ominaisuus voidaan kytkeä pois päältä PayPal-profiilin asetuksissa.

  5. Jos kauppiaana toimiessasi käytät kolmatta osapuolta PayPalin käyttämiseen tai integroimiseen, voimme luovuttaa tällaiselle kumppanille tietoja, joita tarvitaan tällaisen järjestelyn helpottamiseen ja ylläpitämiseen (mukaan lukien, näihin kuitenkaan rajoittumatta, PayPal-integrointisi tila ja tieto siitä, onko sinulla aktiivinen PayPal-tili ja työskenteletkö mahdollisesti jo toisen PayPal-integrointikumppanin kanssa).

  6. Tarvittavien tietojen luovutus maksunkäsittelijöille, tilintarkastajille, asiakaspalvelun tarjoajille, luottotieto- ja petostentorjuntavirastoille, rahoitustuotteiden tarjoajille, kaupallisille kumppaneille, markkinointi- ja PR-yhtiöille, toiminnallisten palvelujen tarjoajille, konsernin yhtiöille, toimijoille, markkinapaikoille ja muille kolmansille osapuolille, jotka on lueteltu täällä. Tietojen luovutuksen tarkoituksena on mahdollistaa PayPal-palveluiden tarjoaminen sinulle. Kolmansien osapuolten luettelossa on jokaisen ”Category” (luokka) ‑kohdan alle lueteltu ei-yksinomaisia esimerkkejä kolmansista osapuolista (joihin voi kuulua näiden osapuolten oikeudenhaltijoita ja oikeusseuraajia), joille tällä hetkellä luovutamme Tilitietoja tai joille harkitsemme tietojen luovutusta, sekä tietojen luovutuksen perustelut ja luovuttamiemme tietojen kuvailu (ellei erikseen määritelty, lainsäädäntö tai sopimukset velvoittavat näitä kolmansia osapuolia olemaan käyttämättä luovutettuja tietoja muihin tarkoituksiin kuin niihin, joita varten tiedot on luovutettu).

  7. Luovuttaa tarpeelliset tiedot edustajallesi tai juridiselle edustajallesi (kuten myöntämäsi valtakirjan haltijalle tai sinulle nimetylle holhoojalle).

  8. Luovuttaa yrityskumppaneidemme ja suhdetoiminnan kootut tilastotiedot. Voimme esimerkiksi paljastaa, että tietty prosentuaalinen osuus käyttäjistämme asuu Manchesterissa. Tällaiset kootut tiedot eivät ole kuitenkaan sidoksissa henkilötietoihin.

  9. Tarvittavien Tilitietojen luovuttaminen riippumattomille kolmansille osapuolille (jotka on lueteltu täällä) seuraaviin tarkoituksiin:

    1. Petostentorjunta ja riskienhallinta: petosten ehkäisemistä tai riskien arvioimista ja hallitsemista varten. Jos esimerkiksi käytät PayPal-palveluita ostaaksesi tai myydäksesi tuotteita eBay Inc:n tai sen sidosyritysten (jatkossa ”eBay”) välityksellä, voimme luovuttaa Tilitietoja eBaylle suojataksemme tilejäsi vilpilliseltä toiminnalta, varoittaaksemme sinua havaitessamme vilpillistä toimintaa tileilläsi tai arvioidaksemme luottoriskejä.

      Osana petoksentorjuntaa ja riskinhallintaa voimme myös jakaa tarpeellisia Tilitietoja eBayn kanssa tapauksissa, joissa PayPal on asettanut tiliisi pidon tai muun rajoituksen tavaroiden myynnin tai oston osalta valitusten, riitautusten, takaisinveloitusten ja muiden skenaarioiden perusteella. Lisäksi saatamme osana petostentorjunta- ja riskienhallintatoimintaamme luovuttaa Tilitietoja eBaylle, jotta se voi käyttää ohjelmiaan ostajien ja myyjien arviointia varten.

    2. Asiakaspalvelu: asiakaspalvelua varten, mukaan lukien auttaminen tilien palveluissa ja riitojen ratkaisemisessa (esim. laskutus ja tapahtumat).

    3. Toimitus: toimituksen ja siihen liittyvien palveluiden yhteydessä PayPalin avulla tehtyjen ostojen osalta.

    4. Lainsäädännön noudattaminen: auttaaksemme kolmansia osapuolia täyttämään rahanpesun vastaisen toiminnan ja terrorismin rahoituksen estämisen todentamista koskevat vaatimukset.

    5. Palveluntarjoajat: Mahdollistaaksemme toimintojemme, kuten petostentorjunnan, laskutuksen, markkinoinnin, asiakaspalvelun ja teknologiapalveluiden, tukemisen sopimussuhteessa PayPalin kanssa oleville palveluntarjoajille. Sopimusten sanelemana kyseiset palveluntarjoajat käyttävät tietojasi vain meille suorittamiensa palvelujen yhteydessä eivätkä omaksi hyödykseen.

 

Google ReCaptcha

PayPal käyttää ReCaptchaa Sivustoilla ja Palveluissa. ReCaptchan käyttö on Googlen tietosuojakäytännön ja käyttöehtojen alaista.

ReCaptchaa käytetään ainoastaan roskapostin ja väärinkäytön torjuntaan.