>>Näytä kaikki juridiset sopimukset

 

Tietosuojaseloste

Voimaantulopäivämäärä: 16. joulukuuta 2020

 

  1. Yleistä
  2. Mitä henkilötietoja keräämme?
  3. Miksi säilytämme henkilötietoja?
  4. Miten käsittelemme henkilötietoja? 
  5. Jaammeko henkilötietoja muille? 
  6. Miten teemme yhteistyötä muiden palveluiden ja alustojen kanssa?
  7. Kansainväliset siirrot 
  8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikoita?
  9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?
  10. Mitkä ovat oikeutesi?   
  11. Miten suojaamme henkilötietojasi?
  12. Voivatko lapset käyttää palvelujamme? 
  13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?
  14. Ota meihin yhteyttä
  15. Määritelmät
  16. Lisätietoja (sisältää pankkisäädösilmoituksen ETA-alueen asiakkaille)

 

1. Yleistä

PayPal on laatinut tämän Tietosuojaselosteen selittääkseen, miten PayPal voi Rekisterinpitäjänä kerätä, säilyttää, käsitellä, jakaa ja siirtää Henkilötietojasi, kun vierailet Sivustoillamme tai käytät Palveluitamme. Tätä Tietosuojaselostetta sovelletaan Henkilötietoihisi, kun käyt Sivustoilla tai käytät Palveluita, eikä se koske verkkosivustoja tai palveluita, joita emme omista tai hallitse, kuten muiden PayPalin Käyttäjien sivustoja tai palveluita.

Luxemburgiin rekisteröityneenä eurooppalaisena pankkina noudatamme tietosuoja- ja taloussääntelyvaatimuksia. Todettakoon epäselvyyksien välttämiseksi, että tämä Tietosuojaseloste ei ole EU:n maksupalveludirektiivissä (2007/64/EY) tai missään kyseisen direktiivin Euroopan talousalueella toteutetussa täytäntöönpanossa tarkoitettu ”puitesopimus”.

Tämän Tietosuojaselosteen tarkoituksena on auttaa sinua hankkimaan tietoa tietosuojakäytännöistämme ja ymmärtämään tietosuojavalintojasi Sivustojemme ja Palveluidemme käytön yhteydessä. Huomaa, että tarjoamamme Palvelut voivat vaihdella alueittain. Tätä Tietosuojaselostetta voidaan täydentää muilla ilmoituksilla kyseessä olevien Sivustojen ja Palveluiden mukaan.  Lisätietoa löytyy Eväste- ja seurantatekniikoita koskevasta lausunnosta sekä Pankkisääntelyä koskevasta ilmoituksesta.

Olemme määritelleet joitakin termejä, joita käytämme kaikkialla Tietosuojaselosteessa. Isolla alkukirjaimella kirjoitetun termin merkityksen löydät osiosta Määritelmät.

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on tietosuojakäytäntöjämme koskevia kysymyksiä, joihin ei löydy vastausta tästä Tietosuojaselosteesta.

 

2. Mitä henkilötietoja keräämme?

Keräämme sinusta Henkilötietoja, kun käyt Sivustoillamme tai käytät Palveluitamme. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Rekisteröitymis- ja käyttötiedot – kun rekisteröidyt käyttämään Palveluitamme luomalla Tilin, keräämme pyytämiesi Palveluiden tarjoamiseen ja tuottamiseen tarvittavat Henkilötiedot.  Valitsemistasi Palveluista riippuen saatamme edellyttää, että ilmoitat meille nimesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja tunnistetietosi, jotta voit luoda Tilin. Saatamme edellyttää, että annat meille lisää Henkilötietoja käyttäessäsi Palveluitamme.

  • Tapahtuma- ja kokemustiedot – kun käytät Palveluitamme tai käyt Sivustoillamme esimerkiksi tehdäksesi ostoja kauppiailta, vastaanottaaksesi rahaa, käsitelläksesi maksuja tai lähettääksesi rahaa perheelle ja ystäville, keräämme tietoa kyseisestä tapahtumasta sekä muita tapahtumaan liittyviä tietoja, kuten lähetetyn tai pyydetyn summan, tuotteista tai palveluista maksetun summan, kauppiaan tiedot, mukaan lukien kaikkien tapahtuman suorittamiseen käytettyjen maksutapojen tiedot, Laitetiedot, Tekniset käyttötiedot ja Sijaintitiedot.
  • Osallistujien Henkilötiedot kun käytät Palveluitamme tai käyt Sivustoillamme, keräämme antamasi Henkilötiedot muista tapahtumaan liittyvistä osallistujista.
  • Rahan lähettäminen tai pyytäminen: Kun lähetät tai pyydät rahaa Palveluiden välityksellä, keräämme Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron ja taloudelliset tilitiedot osallistujasta, joka vastaanottaa sinulta rahaa tai lähettää sinulle rahaa. Osallistujasta vaadittavien Henkilötietojen laajuus voi vaihdella sen mukaan, mitä Palveluita käytät rahan lähettämiseen tai pyytämiseen. 
  • Laskun maksaminen tai toisen henkilön pyytäminen maksamaan laskun: jos käytät Palveluitamme laskun maksamiseen jonkun muun hyväksi tai jos pyydät Käyttäjää maksamaan laskun puolestasi, keräämme sinulta tilinhaltijaa koskevia Henkilötietoja, kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja tilinumeron laskusta, jonka olet maksamassa tai pyydät maksettavan.
  • Varojen lisääminen tileillesi: Jos käytät Palveluitamme lisätäksesi varoja Tilillesi tai muulle sinulla olevalle tilille tai jos pyydät Käyttäjää lisäämään varoja jollekin näistä tileistä, voimme kerätä sinulta Henkilötietoja toisesta osapuolesta tai toiselta osapuolelta sinusta mahdollistaaksemme pyynnön toteuttamisen. Jos esimerkiksi käytät Palveluitamme ladataksesi matkapuhelimen saldoa tai pyytääksesi varojen lisäämistä matkapuhelintilillesi, voimme kerätä toiselta osallistujalta Henkilötietoja ja muita tietoja, kuten matkapuhelintilin numeron.
  • Julkista profiiliasi sekä ystäviäsi ja yhteystietojasi koskevat tiedot – Meille voi olla helpompaa auttaa sinua asioimaan ystäviesi ja yhteystietojesi kanssa, jos yhdistät yhteystietoluettelosi tiedot Tiliisi tai jos Tilisi profiili on julkisesti saatavilla. Jos luot tiliyhteyden laitteesi tai sosiaalisen median alustan ja Tilisi välille, käytämme yhteystietoluettelosi tietoja (kuten nimiä, osoitteita, sähköpostiosoitteita) Palvelujemme käyttökokemuksen parantamiseen. Kun Tilisi profiili on julkinen, muut käyttäjät voivat löytää profiilisi lähettääkseen sinulle rahaa hakemalla sinua nimen, käyttäjätunnuksen, sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron perusteella PayPalista ja vahvistaa valokuvasta, että kyseessä on oikea henkilö. Voit määrittää Tilisi profiilin yksityiseksi milloin tahansa PayPal.Me-asetuksissa.
  • Henkilötiedot, jotka päätät antaa meille saadaksesi lisää Palveluita tai erityisiä verkossa tarjottavia Palveluita – jos pyydät Sivuston valinnaista ominaisuutta tai osallistut sellaiseen tai pyydät laajennettuja Palveluita tai muita valinnaisia toimintoja, voimme kerätä sinulta lisätietoja. Ilmoitamme sinulle erikseen keräyshetkellä, jos kyseisten Henkilötietojen käyttö poikkeaa tässä Tietosuojaselosteessa ilmoitetusta käytöstä. 
  • Sinua koskevat Henkilötiedot, jos käytät brändäämättömiä Palveluita – tietyt Palvelut ovat saatavilla ilman vaatimusta kirjautua sisään tai luoda Tili. Keräämme Henkilötietoja, kun olet vuorovaikutuksessa ja teet maksuja kauppiaille käyttäen PayPal-brändäämättömiä korttimaksupalveluitamme ja kun maksat PayPalilla kirjautumatta tilille. Brändäämättömien maksupalveluidemme osalta yhteydenpitosi kauppiaaseen tapahtuu tämän omalla alustalla. Jos olet Tilinhaltija tai luot Tilin myöhemmin, saatamme kerätä tietoja brändäämättömistä tapahtumista ja liittää ne Tiliisi, jotta voimme parantaa asiakaskokemustasi Tilinhaltijana sekä kehittää vaatimustenmukaisuutta ja analytiikkaa. Jos et ole Tilinhaltija, keräämme ja tallennamme kaikki antamasi tiedot ja käytämme kyseisiä tietoja tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti.
  • Sinua koskevat Henkilötiedot kolmannen osapuolen lähteistä – hankimme lain sallimissa rajoissa tietoja kolmannen osapuolen lähteistä, kuten kauppiailta, tietopalveluista ja luottotietotoimistoista.
  • Muut tiedot, joita keräämme Sivustojemme tai Palveluidemme käyttöösi liittyen – voimme kerätä lisätietoja sinulta tai sinusta, kun olet yhteydessä meihin, otat yhteyttä asiakaspalvelutiimeihimme tai vastaat kyselyyn.

 

3. Miksi säilytämme henkilötietoja?

Säilytämme Henkilötietoja tunnistettavassa muodossa mahdollisimman lyhyen ajan, jota lakien ja asetusten mukaiset velvoitteemme ja liiketoiminnalliset tarkoituksemme edellyttävät. Voimme säilyttää Henkilötietoja kauemmin kuin laissa vaaditaan, jos se on oikeutettujen liiketoimintaan liittyvien etujemme mukaista eikä sitä ole kielletty lailla. Jos Tilisi on suljettu, voimme ryhtyä toimiin Henkilötietojen ja muiden tietojen peittämiseksi, mutta pidätämme oikeuden säilyttää ja käyttää tietoja niin kauan kuin on tarpeen sovellettavien lakien noudattamiseksi. Jatkamme kyseisten Henkilötietojen käyttämistä ja luovuttamista tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti.

Käyttämillämme evästeillä on määritellyt voimassaoloajat. Jos et käy Sivustoillamme tai käytä Palveluitamme kyseisen ajan kuluessa, evästeet poistuvat automaattisesti käytöstä ja säilytetyt tiedot poistetaan. Katso lisätietoja Eväste- ja seurantatekniikoita koskevasta lausunnostamme.

 

4. Miten käsittelemme henkilötietoja?

Voimme Käsitellä Henkilötietojasi monesta eri syystä, jotka ovat oikeutettuja Euroopan talousalueella (ETA) ja Sveitsissä sovellettavien tietosuojalakien perusteella. 

  • Jotta voimme ylläpitää Sivustoja ja tuottaa Palveluita, mukaan lukien:

    • käynnistää maksun, lähettää tai pyytää rahaa, lisätä arvoa tilille tai maksaa laskun
    • todentaa Tilin käyttöoikeutesi
    • olla sinuun yhteydessä Tiliäsi, Sivustoja, Palveluita tai PayPalia koskien
    • luoda tiliyhteyden Tilisi ja kolmannen osapuolen tilin tai alustan välille
    • suorittaa luottokelpoisuustarkastuksia ja muita taloudellista tilannetta koskevia tarkastuksia, arvioida hakemuksia ja verrata tietoja niiden tarkkuuden ja paikkansapitävyyden varmistamiseksi
    • pitää Tilisi tiedot ja taloudelliset tietosi ajan tasalla.
  • Jotta voimme huolehtia liiketoimintatarpeistamme, joita ovat esimerkiksi Palveluiden ja Sivustojen suorituskyvyn ja toiminnan seuranta, analysointi ja parantaminen. Analysoimme esimerkiksi Käyttäjien käyttäytymistä ja tutkimme, millä tavalla käytät Palveluitamme.
  • Jotta voimme hallita riskejä ja suojata Sivustoja, Palveluita ja sinua petoksilta varmistamalla henkilöllisyytesi. PayPalin riski- ja petostyökalut käyttävät petosten sekä Palveluiden väärinkäytön havaitsemiseen ja ehkäisemiseen Henkilötietoja, Laitetietoja, Teknisiä käyttötietoja ja Sijaintitietoja Sivustoiltamme ja PayPal-palveluita tarjoavilta verkkosivustoilta.
  • Jotta voimme toimia velvollisuuksiemme mukaisesti ja toimeenpanna Sivustojemme ja Palveluidemme ehdot, kuten noudattaa kaikkia sovellettavia lakeja ja asetuksia.
  • Oikeutettuja etujamme varten, muun muassa seuraavissa tarkoituksissa:
    • Sivustojemme ja Palveluidemme ehtojen täytäntöönpano,
    • liiketoimintamme päivittäisten tarpeiden hallinta, kuten seuranta ja analysointi,
    • riskien, petosten ja PayPal-palveluiden väärinkäytön hallinta,
    • Henkilötietojen anonymisointi, jotta voimme tarjota kolmansille osapuolille, kuten muille yrityksille ja yleisölle, koottuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoillamme ja käyttävät Palveluitamme
    • B2B-markkinoinnin suorittaminen ja
    • PayPalin kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ja verkkopalveluissa tarjoamien personoitujen Palveluiden toimittaminen (kutsutaan myös kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi markkinoinniksi).  Voimme käyttää Henkilötietojasi sekä muita tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti kerättyjä tietoja, jotta voimme tarjota sinulle kohdennetun näytön, toiminnon tai tarjouksen kolmansien osapuolten verkkosivustoilla.
    • muiden löytämisen ja heihin yhteydessä olemisen helpottaminen. Jos annat meidän käyttää yhteystietojasi tai jos Tilisi profiili on julkinen, voimme esimerkiksi ehdottaa yhteyksiä henkilöihin, jotka saatat tuntea, ja auttaa muita ottamaan sinuun yhteyttä rahan lähettämiseksi. Tätä varten annamme heidän löytää profiilisi, kun he hakevat sinua nimen, käyttäjätunnuksen, sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron perusteella PayPalista. Saatamme myös yhdistää tietoja, jotka saamme sinusta sinun ja yhteystietojesi Palvelujen käytön kautta, tietoihin, jotka sinä ja muut annatte, jotta voimme ehdottaa sinulle henkilöitä, jotka saatat tuntea tai joiden kanssa saatat haluta asioida Palvelujemme kautta. Sosiaaliset toiminnot ja ominaisuudet, jotka on suunniteltu helpottamaan Palvelujen käyttöäsi yhdessä muiden kanssa, vaihtelevat Palvelun mukaan.
  • Sinun luvallasi muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:
    • Jotta voimme markkinoida sinulle PayPalin tuotteita ja Palveluita sekä riippumattomien yritysten tuotteita ja palveluita.  Saatamme myös Käsitellä Henkilötietojasi räätälöidäksemme markkinointisisältöä sekä tiettyjä Palveluiden tai Sivustojen käyttökokemuksia vastaamaan paremmin kiinnostuksen kohteitasi PayPalin verkkosivustoilla ja muilla kolmansien osapuolten verkkosivustoilla.
    • Jotta voimme käyttää evästeitä ja muita seurantatekniikoita tarjotaksemme sinulle kohdennetun näytön, toiminnon, Palvelun tai tarjouksen ja/tai tehdäksemme yhteistyötä kolmansien osapuolten, kuten kauppiaiden ja mainonta- tai analytiikkayritysten, kanssa kyseisten personoitujen palveluiden toimittamiseksi (kutsutaan myös kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi markkinoinniksi).
    • Jotta voimme tarjota sijaintikohtaisia vaihtoehtoja, toiminnallisuuksia tai tarjouksia, jos päätät jakaa Sijaintitietosi Palveluiden kautta. Käytämme kyseisiä tietoja Sivustojen ja Palveluiden suojauksen parantamiseen ja sijaintiin perustuvien Palveluiden, kuten mainonnan, hakutulosten ja muun personoidun sisällön (kutsutaan myös kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi markkinoinniksi), tarjoamiseen.
    • Jotta voimme vastata pyyntöihisi, esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä kysymyksestä, jonka olet lähettänyt asiakaspalvelutiimillemme.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa maksutta.  Katso ohjeet sitä varten osiosta ”Käyttäjän tietosuojavalinnat”.

 

5. Jaammeko henkilötietoja muille? 

Saatamme jakaa Henkilötietojasi tai muita sinua koskevia tietoja muille eri tavoilla sen mukaan, mitä Tietosuojaselosteen tässä osiossa kuvataan. Voimme jakaa Henkilötietojasi tai muita tietoja seuraavista syistä:

Muille PayPal-konsernin jäsenille: voimme jakaa Henkilötietojasi PayPal-konsernin jäsenille muun muassa tarjotaksemme pyytämäsi tai valtuuttamasi Palvelut, hallitaksemme riskejä, auttaaksemme havaitsemaan ja estämään mahdollisesti lainvastaisia ja petollisia toimia ja muita käytäntöjemme ja sopimustemme rikkomuksia sekä helpottaaksemme PayPal-tuotteiden, ‑Palveluiden ja ‑viestinnän saatavuuden ja liitettävyyden hallitsemista.

Muille yhtiöille, jotka tarjoavat meille palveluita: Jaamme Henkilötietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka suorittavat palveluita ja toimintoja johdollamme ja puolestamme. Kyseiset kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi tarjota sinulle Palveluita, varmistaa henkilöllisyytesi, avustaa tapahtumien käsittelyssä, lähettää sinulle tuotteidemme ja palveluidemme mainoksia tai tarjota asiakastukea. 

Muiden rahoituslaitosten kanssa: Jaamme Henkilötietoja muille rahoituslaitoksille, joiden kumppaneita olemme, luodaksemme tai tarjotaksemme tuotteita yhdessä. Kyseiset rahoituslaitokset voivat käyttää näitä tietoja vain PayPaliin liittyvien tuotteiden markkinointiin ja tarjoamiseen, paitsi jos olet antanut suostumuksesi muihin käyttötarkoituksiin. Voimme myös jakaa Henkilötietoja tapahtumien käsittelyä varten sekä tarjotaksemme sinulle kelpoisiin kortteihin liittyviä etuja ja pitääksemme taloudelliset tietosi ajan tasalla.

Palveluita käyttäessäsi tapahtumien muille osapuolille, kuten muille Käyttäjille, kauppiaille ja näiden palveluntarjoajille: Saatamme jakaa tietoja sinusta ja Tilistäsi tapahtumiesi käsittelyyn osallistuville muille osapuolille. Kyseisiä osapuolia ovat muut Käyttäjät, joille lähetät tai joilta vastaanotat rahaa, sekä kauppiaat ja näiden palveluntarjoajat. Tiedot saattavat sisältää seuraavaa:

  • Henkilötietoja ja Tilitietoja, jotka ovat tarpeen tapahtuman suorittamiseksi;
  • Henkilötiedot, joiden avulla muut osallistujat voivat ratkaista valituksia sekä havaita ja estää petoksia; ja
  • anonyymit tiedot ja suorituskykyanalytiikka, jotta kauppiaita voidaan auttaa ymmärtämään Palveluidemme käyttöä entistä paremmin ja parantamaan Käyttäjien kokemuksia. 

Muille kolmansille osapuolille liiketoimintamme tarkoituksia varten tai lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti: voimme jakaa sinua koskevia tietoja muille osapuolille PayPalin liiketoiminnan tarkoituksia varten, lain sallimissa rajoissa tai lakisääteisesti muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • jos meidän täytyy tehdä niin, jotta toimintamme olisi lain, oikeusprosessien tai asetusten mukaista;
  • lainvalvontaviranomaisille tai muille viranomaisille tai muille kolmansille osapuolille PayPalia tai PayPal-konsernia koskevan haasteen, oikeuden määräyksen tai muun oikeuskäsittelyn tai vaatimuksen nojalla;
  • jos uskomme oman harkintamme mukaan, että Henkilötietojen luovuttaminen on tarpeellista tai asianmukaista fyysisen haitan tai taloudellisen menetyksen estämiseksi tai tutkittaessa epäiltyä tai todettua laitonta toimintaa;
  • jotta jonkin henkilön keskeiset edut voidaan turvata;
  • luottotietotoimistoille ja tiedonkäsittelijöille luottotietojen tarkastusta ja petosten torjuntaa sekä vaatimustenmukaisuutta varten;
  • jotta voimme tutkia käyttäjäsopimuksen tai muiden mitä tahansa Palvelua koskevien laillisten ehtojen rikkomusta, tai toimeenpanna kyseisen sopimuksen tai kyseiset ehdot;
  • jotta voimme turvata omaisuuttamme, Palveluitamme ja oikeuksiamme;
  • jotta voimme helpottaa PayPalin liiketoiminnan tai sen osan ostoa tai myyntiä;
  • Palvelun välityksellä tehtyjen ostosten toimituksen ja siihen liittyvien palveluiden yhteydessä;
  • jotta voimme arvioida ja hallita riskejä ja estää itseemme ja Käyttäjiimme kohdistuvat petokset, Sivustojamme tai Palveluidemme käyttöä koskevat petokset, mukaan lukien petokset, jotka ilmenevät liikekumppaneillamme, strategisissa toiminnoissamme tai muilla henkilöillä ja kauppiailla, kuten eBay Inc:ssä, tai joissa nämä ovat mukana;
  • pankkikumppaneille korttiyhtiön sääntöjen mukaisesti, jotta tiedot sisällytetään niiden irtisanottujen kauppiaiden luetteloon;
  • luottokelpoisuutta luokitteleville yhtiöille ja perintäyhtiöille;
  • yhtiöille, joiden kanssa suunnittelemme yhdistyvämme tai jotka ovat ostamassa meidät; sekä
  • tarkastus-, vaatimustenmukaisuus- ja liikkeenjohdon toimintojen tueksi.

Suostumuksellasi: jaamme Henkilötietojasi ja muita tietoja myös suostumuksellasi tai määräyksestäsi, mukaan lukien tilanteissa, joissa valtuutat tiliyhteyden kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan.

PayPal voi lisäksi tarjota kolmansille osapuolille, kuten muille yrityksille ja yleisölle, koottuja tilastotietoja siitä, miten, milloin ja miksi Käyttäjät käyvät Sivustoillamme ja käyttävät Palveluitamme. Näistä tiedoista ei voida tunnistaa sinua henkilökohtaisesti, eivätkä ne kerro Sivustojen tai Palveluiden käytöstäsi. Emme jaa Henkilötietojasi kolmansille osapuolille näiden markkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi.

 

6. Miten teemme yhteistyötä muiden palveluiden ja alustojen kanssa? 

PayPal-palveluiden merkittävä etu ja innovaatio on mahdollisuus yhdistää Tilisi kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan. Tässä Tietosuojaselosteessa ”tiliyhteys” tällaisen kolmannen osapuolen kanssa tarkoittaa valtuuttamaasi tai käyttöön ottamaasi yhteyttä Tilisi ja lainmukaisesti hallitsemasi tai omistamasi maksuvälineen, alustan tai PayPalin ulkopuolisen tilin välillä.  Kun valtuutat tällaisen yhteyden, PayPal ja kolmas osapuoli vaihtavat Henkilötietojasi ja muita tietoja suoraan keskenään.  Esimerkkejä tiliyhteyksistä:

  • Tilisi linkittäminen sosiaalisen median tiliin tai sosiaaliseen viestintäpalveluun.
  • Tilisi yhdistäminen kolmannen osapuolen tietojen koostamis- tai rahoituspalveluyhtiöön, jos annat tällaiselle yhtiölle Tilisi kirjautumistiedot.
  • Tilisi käyttäminen kauppiaalle maksamiseen tai sen salliminen, että kauppias veloittaa Tiliäsi.

Jos päätät luoda tiliyhteyden, saatamme saada kolmannelta osapuolelta tietoja sinusta ja kolmannen osapuolen palvelun käytöstäsi.  Jos esimerkiksi yhdistät Tilisi sosiaalisen median tiliin, saamme sosiaalisen median palveluntarjoajalta Henkilötietoja tiliyhteyden kautta.  Jos yhdistät Tilisi muihin taloudellisiin tileihin suoraan tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta, voimme saada pääsyn tilisi saldoon ja tapahtumatietoihin, kuten tietoihin ostoista ja rahojen siirroista.  Käytämme kaikkia näitä kolmannelta osapuolelta tiliyhteyden kautta saamiamme tietoja tämän Tietosuojaselosteen mukaisella tavalla. 

Tietoja, joita jaamme kolmannelle osapuolelle tiliyhteyden perusteella, käytetään ja luovutetaan kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.  Ennen tiliyhteyden valtuuttamista sinun tulisi tutustua niiden kolmansien osapuolten tietosuojailmoituksiin, joille valtuutat tiliyhteyden ja jotka saavat pääsyn Henkilötietoihisi osana tiliyhteyttä.  Esimerkiksi Henkilötietoja, jotka PayPal jakaa kolmannen osapuolen tilin tai alustan, kuten sosiaalisen median tilin, kanssa, voidaan puolestaan jakaa tietyille muille osapuolille, mukaan lukien yleisölle, tilin tai alustan tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. 

 

7. Kansainväliset siirrot

Toimintamme pohjautuu tietokoneiden, pilvipohjaisten palvelinten sekä muun infrastruktuurin ja tietotekniikan verkostoon, johon kuuluu muun muassa kolmannen osapuolen palveluntarjoajia. 

Edellä mainitut osapuolet voivat olla sijoittuneita muulle kuin omalle lainkäyttöalueellesi ja Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolelle.  Näissä maissa ei aina tarjota vastaavaa tietosuojan tasoa.  Olemmekin toteuttaneet erityisiä toimenpiteitä Henkilötietojesi suojaamiseksi Euroopan talousalueella sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti.  Erityisesti Henkilötietojesi siirroissa PayPaliin liittyvien yritysten sisällä luotamme yhtiön sitoviin sääntöihin, jotka toimivaltaiset valvontaviranomaiset ovat hyväksyneet (saatavilla täällä).  Muut siirrot voivat perustua sopimusperusteiseen suojaan.  Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä.

Jos suoritat tapahtumia Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolelle sijoittuneiden osapuolten kanssa tai muodostat yhteyden Palvelumme ja Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolelle sijoittuneiden sosiaalisen median kaltaisten alustojen välille, meidän on siirrettävä Henkilötietojasi kyseisille osapuolille voidaksemme tarjota pyydetyn Palvelun.

 

8. Miten käytämme evästeitä ja seurantatekniikoita? 

Kun vierailet Sivustoillamme, käytät Palveluitamme tai vierailet sellaisen kolmannen osapuolen verkkosivustolla, jolle tarjoamme verkkopalveluita, voimme käyttää ja liikekumppanimme ja toimittajamme voivat käyttää evästeitä ja muita seurantatekniikoita (yhdessä ”Evästeet”) seuraaviin tarkoituksiin: Käyttäjän tunnistaminen, tämän verkkokokemusten, käyttämien Palveluiden ja muun verkkosisällön ja ‑mainonnan mukauttaminen, kampanjoiden tehokkuuden mittaaminen ja analyysien tekeminen sekä riskien pienentäminen, mahdollisten petosten estäminen ja luottamuksen ja turvallisuuden edistäminen Sivustoillamme ja Palveluissamme.  Palveluissa ja Sivustoilla on tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja, jotka ovat käytettävissä vain Evästeiden käytön avulla. Jos poistat Evästeet käytöstä tai kiellät niiden käytön, Sivustojen ja Palveluiden käyttöä voidaan rajoittaa tai niiden käyttö ei ehkä ole mahdollista.

Do Not Track (DNT) on valinnainen selainasetus, jonka avulla voit tehdä omia määrityksiä mainostajien ja muiden kolmansien osapuolten käyttämään seurantaan. Me emme vastaa DNT-signaaleihin.

Lue lisää Evästeiden käytöstä Eväste- ja seurantatekniikoita koskevasta lausunnostamme.

 

9. Mitä tietosuojavalintoja sinulla on käytettävissäsi?

Tietosuojaselosteessa kuvattuihin tietosuojaa ja viestintää koskeviin käytänteisiin sisältyy mahdollisuus tehdä valintoja.  Usein valinta saatetaan selittää, kun rekisteröidyt Palveluun tai käytät Palvelua tai Sivustoa.  Voit saada ohjeita ja kehotteita, kun käytät Palveluita.

  • Keräämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Henkilötiedot.  Voit kieltäytyä antamasta Henkilötietoja, kun PayPal niitä pyytää, mutta tällöin tietyt Palvelut tai mitkään Palvelut eivät ehkä ole käytettävissäsi. 
    • Sijaintitiedot ja muut laitetason tiedot.  Laite, jolla käytät Sivustoja tai Palveluita, saattaa kerätä sinua koskevia tietoja, muun muassa Sijaintitietoja ja Käyttäjän käyttötietoja, joita PayPal voi sitten kerätä ja käyttää.  Lue laitteesi asetuksista lisää siitä, miten voit rajoittaa tällaisten tietojen keräämistä ja käyttöä. 
  • Käyttämiimme Henkilötietoihin liittyvät valinnat
    • Verkossa tehtävä seuranta ja kiinnostuksen kohteisiin perustuva markkinointi.  Teemme yhteistyötä kumppaneiden ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa, jotta voimme tarjota sinulle mainoksia käyttämällä mainontaan liittyviä evästeitä ja verkkojäljitteitä.  Voit kieltää kolmansien osapuolten mainontaan liittyvät evästeet ja verkkojäljitteet, jolloin mainontamme ei pitäisi enää kohdistua sinuun.  Näet edelleen mainontaamme kolmansien osapuolten verkkosivustoilla.

      • Lue lisää kolmansien osapuolten mainontaan liittyvistä evästeistä ja kiinnostuksen kohteisiin perustuvasta markkinoinnista sekä siitä, miten voit kieltää toimialan itsesäätelyyn osallistuvia yrityksiä tarjoamasta niitä, Your Online Choices ‑sivustolta.
    • Henkilöiden etsiminen ja yhteydenpito muihin. Käytettävissäsi saattaa olla asetuksia, joiden avulla voit etsiä henkilöitä ja olla heihin yhteydessä käyttämääsi Palveluun liitetyn tilin avulla.
  • Tilin yhteyksiin liittyvät valinnat
    • Jos valtuutat tiliyhteyden kolmannen osapuolen tiliin tai alustaan, kuten sosiaalisen median tiliin, saatat voida hallita yhteyden asetuksia Tililtäsi tai kolmannen osapuolen tililtä tai alustalta. Lue lisää vaihtoehdoista, joita käytettävissäsi voi olla, kolmannen osapuolen alustaa koskevasta tietosuojailmoituksesta.
  • Evästeisiin liittyvät valinnat
    • Käytettävissäsi voi olla evästeasetusten hallintavaihtoehtoja.  Esimerkiksi selaimesi tai internetin käyttöön käyttämäsi laite saattaa tarjota mahdollisuuden poistaa, poistaa käytöstä tai estää tietyt evästeet ja muut seurantatekniikat. Lue lisää AboutCookies.org-sivustolta.  Voit päättää ottaa nämä asetukset käyttöön, mutta tällöin et välttämättä pysty käyttämään monia Palvelussa tai Sivustolla saatavilla olevia perusominaisuuksia ja ‑toimintoja.
    • Saatat pystyä tekemään evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden käyttöä koskevan valinnan, kun käytät Palvelua tai vierailet Sivuston osissa.  Sinulta saatetaan esimerkiksi kysyä, haluatko Palvelun tai Sivuston ”muistavan” tiettyjä asioita sinusta, ja käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita sallimissasi rajoissa.
    • Lue lisää käyttämistämme evästeistä ja seurantatekniikoista käymällä Eväste- ja seurantatekniikoita koskevan lausuntomme sivulla.
  • Rekisteröitymiseen ja tilitietoihin liittyvät valinnat
    • Jos sinulla on Tili, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla sisään ja päivittämällä tiedot suoraan tai ottamalla meihin yhteyttä. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla ei ole Tiliä tai jos sinulla on kysyttävää Tilitiedoista tai muista Henkilötiedoista.
  • Viestintään liittyvät valinnat
  • Ilmoitukset, hälytykset ja päivitykset, joita lähetämme:  
    • Markkinointi: Saatamme lähettää sinulle markkinointisisältöä, joka koskee PayPalin Sivustoja, Palveluita, tuotteita, yhdessä rahoituslaitosten kanssa tarjoamiamme tuotteita sekä riippumattomien kolmansien osapuolten ja PayPal-konsernin jäsenten tuotteita ja palveluita, erilaisten viestintäkanavien välityksellä, esimerkiksi sähköpostilla, tekstiviestillä, ponnahdusikkunoilla, pikailmoituksilla ja viestisovelluksilla.  Voit kieltää tällaiset markkinointiviestit noudattamalla ohjeita, jotka sisältyvät vastaanottamiisi viesteihin.  Jos sinulla on Tili, voit myös määrittää viestintäasetuksia Tilisi asetuksissa. Voit määrittää pikailmoitusten välityksellä lähetettävien viestien asetukset laitteessasi.
    • Tiedotukset ja muut viestit: Lähetämme sinulle viestejä, joiden lähettäminen Palveluidemme Käyttäjille on tarpeellista tai välttämätöntä, tärkeitä tietoja sisältäviä ilmoituksia ja muita viestejä, joita pyydät meiltä.  Et voi kieltäytyä vastaanottamasta tällaisia viestejä.  Saatat kuitenkin voida muuttaa tällaisten ilmoitusten vastaanottoon käytettävää välinettä ja muotoa.

 

10. Mitkä ovat oikeutesi?

Sinulla on tiettyjä Henkilötietoihisi liittyviä oikeuksia Euroopan talousalueella sovellettavassa tietosuojalainsäädännössä määritetyin rajoituksin.  Sinulla on erityisesti oikeus saada pääsy tietoihin, oikeus tietojen oikaisemiseen, oikeus käsittelyn rajoittamiseen, oikeus vastustaa käsittelyä, oikeus tietojen poistamiseen ja oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Ota meihin yhteyttä, jos haluat käyttää näitä oikeuksia.

Jos sinulla on Tili jossakin Palveluistamme, voit yleensä tarkistaa ja muokata Henkilötietoja kirjautumalla Tilille ja päivittämällä tiedot suoraan.  Voimme käyttää luottoa koskevissa päätöksissä automaattista päätöksentekoa, kun annat siihen suostumuksesi tai kun se on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai täytäntöönpanemiseksi tai kun se on Euroopan unionin tai jäsenvaltion lainsäädännön perusteella hyväksyttyä.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat saada lisätietoja automaattisesta päätöksenteosta.

 

11. Miten suojaamme henkilötietojasi?

Ylläpidämme teknisiä, fyysisiä ja hallinnollisia turvatoimia, joiden tarkoituksena on antaa Henkilötiedoillesi kohtuullinen suoja häviämistä, väärinkäyttöä, luvatonta käyttöä, luovuttamista ja muuttamista vastaan.  Turvatoimia ovat muun muassa palomuurit, tietojen salaus, fyysinen kulunvalvonta tietokeskuksissamme ja tietojen käyttöoikeuksien valvonta.  Huolehdimme järjestelmiemme ja Palveluiden turvallisuudesta, mutta olet itse vastuussa salasanojesi ja Tilin tai profiilin rekisteröitymistietojen tietosuojan turvaamisesta sekä sen varmistamisesta, että hallussamme olevat Henkilötietosi ovat virheettömät ja ajan tasalla. Emme ole vastuussa sellaisten Henkilötietojen suojaamisesta, jotka jaamme kolmannelle osapuolelle valtuuttamasi tiliyhteyden perusteella. 

 

12. Voivatko lapset käyttää palveluitamme?

Sivustoja ja Palveluita ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille. Emme tietoisesti kerää tietoja, Henkilötiedot mukaan luettuina, lapsilta tai muilta henkilöiltä, jotka eivät ole laillisesti kelpoisia käyttämään Sivustoja ja Palveluita. Jos saamme tosiasiallisen tiedon siitä, että olemme keränneet Henkilötietoja alle 16-vuotiaalta lapselta, poistamme kyseiset tiedot välittömästi, jollemme ole laillisesti velvoitettuja säilyttämään kyseiset tiedot. Ota meihin yhteyttä, jos uskot meidän keränneen erehdyksessä tai tahattomasti tietoja alle 16-vuotiaalta lapselta.

 

13. Mitä muuta sinun pitäisi tietää?

Muutokset tähän Tietosuojaselosteeseen. 

Voimme aika ajoin tehdä Tietosuojaselosteeseen tarkistuksia, jotka ilmentävät liiketoiminnassamme, Sivustoissa tai Palveluissa tai sovellettavissa laeissa tapahtuneita muutoksia.  Tarkistettu Tietosuojaseloste tulee voimaan julkistettuna voimaantulopäivämääränä. 

Jos tarkistettu versio sisältää huomattavan muutoksen, ilmoitamme sinulle muutoksesta 30 päivää etukäteen julkaisemalla ilmoituksen muutoksesta verkkosivustomme Päivitykset käytäntöihin ‑sivulla. Voimme ilmoittaa Käyttäjille muutoksesta myös sähköpostilla tai muilla keinoilla. 

 

14. Ota meihin yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on yleisiä kysymyksiä tai huolenaiheita tästä Tietosuojaselosteesta ja täydentävistä ilmoituksista tai tavasta, jolla käsittelemme Henkilötietojasi. 

Haluamme varmistaa, että kysymyksesi ohjataan oikeaan paikkaan:

  • Napsauta tästä, jos haluat ottaa meihin yhteyttä PayPal-tiliäsi, tapahtumaa tai kauppiaalle tehtyä korttimaksua koskevissa asioissa.

  • Napsauta tästä, jos haluat ottaa meihin yhteyttä Xoom-tiliäsi koskevissa asioissa.

Jos et ole tyytyväinen tapaan, jolla käsittelemme huolenaiheitasi, sinulla on oikeus tehdä valitus maassasi tietosuojasta vastaavalle valvontaviranomaiselle.

Tietosuojavastaavaamme voi ottaa yhteyttä verkossa tai osoitteessa PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22–24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg.

 

15. Määritelmät

  • Tili tarkoittaa PayPal- tai Xoom-jäsentiliä.

  • Rekisterinpitäjä tarkoittaa, että PayPal määrittää Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot.

  • Laitetiedot tarkoittavat tietoja, joita voidaan kerätä automaattisesti laitteesta, jolla Sivustoa tai Palveluita käytetään. Tällaisia tietoja voivat olla muun muassa laitteen tyyppi, laitteen verkkoyhteydet, laitteen nimi, laitteen IP-osoite, Sivustolle tai Palveluihin pääsyyn käytettyä laitteen verkkoselainta ja internetyhteyttä koskevat tiedot, sijaintitiedot, laitteelle ladattuja sovelluksia koskevat tiedot sekä biometriset tiedot.

  • Sijaintitiedot tarkoittavat tietoja, joiden avulla sijaintisi voidaan paikantaa kohtuullisella tarkkuudella käyttämällä esimerkiksi GPS:n tai Wi-Fi-yhteyden tai matkapuhelimen sijainnin kolmiomittauksen kautta saatuja pituus- ja leveyskoordinaatteja. 

  • PayPal tarkoittaa PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A:ta sekä sen tytär- ja sidosyrityksiä. Tässä Tietosuojaselosteessa PayPaliin viitataan joskus sanan ”me” eri muodoilla asiayhteyden mukaan.

  • Henkilötiedot tarkoittavat tietoja, jotka voidaan liittää tunnistettuun tai suoraan tai epäsuorasti tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. Henkilötiedot voivat sisältää muun muassa nimen, postiosoitteen (laskutus- ja toimitusosoitteet mukaan luettuina), puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, maksukortin numeron, muita taloudellisia tilitietoja, tilinumeron, syntymäpäivämäärän ja viranomaisten myöntämät tunnisteet (esim. ajokortin numero, henkilötunniste, passin numero). 

  • Käsittely tarkoittaa mitä tahansa menetelmää tai tapaa, jolla käsittelemme Henkilötietoja tai Henkilötietojen joukkoja joko automaattisesti tai muuten, kuten tietojen keräämistä, tallentamista, järjestämistä, jäsentämistä, säilyttämistä, muokkaamista tai muuttamista, hakua ja kyselyä, tietojen luovuttamista siirtämällä, levittämällä tai asettamalla ne muutoin saataville, tietojen yhteensovittamista tai yhdistämistä, rajoittamista, poistamista tai tuhoamista.

  • Palvelut tarkoittavat tuotteita, palveluita, sisältöjä, ominaisuuksia, tekniikoita tai toimintoja, joita PayPal tarjoaa, sekä kaikkia niihin liittyviä verkkosivustoja, sovelluksia ja palveluita.

  • Sivustot tarkoittaa verkkosivustoja, mobiilisovelluksia, virallisia sosiaalisen median alustoja tai muita verkko-ominaisuuksia, joiden kautta PayPal tarjoaa Palveluja ja joissa on julkaistu tämä Tietosuojaseloste tai siihen ohjaava linkki.

  • Tekniset käyttötiedot tarkoittaa tietoja, joita keräämme puhelimestasi, tietokoneeltasi tai muusta laitteesta, jolla käytät Sivustoja tai Palveluita.  Teknisistä käyttötiedoista saamme selville, miten käytät Sivustoja ja Palveluita, esimerkiksi mitä olet etsinyt ja katsellut Sivustoilla ja miten käytät Palveluita. Näihin tietoihin sisältyvät muun muassa IP-osoite, sivujen latausta ja katselua koskevat tilastot, verkkosivustot, joilla vierailit ennen Sivustolle saapumista, ja muut Evästeitä käyttämällä kerätyt käyttö- ja selaustiedot.

  • Käyttäjä tarkoittaa henkilöä, joka käyttää Palveluita tai Sivustoja.

 

16. Lisätietoja

Tässä osiossa annetut tiedot voivat määräytyä asiakkaan alueen tai Palveluiden käyttötavan mukaan. Nämä tiedot toimitetaan PayPalille kolmansilta osapuolilta, joiden kanssa saatat olla vuorovaikutuksessa, kun käytät Palveluita.

  • Pankkisääntöilmoitus ETA-alueen asiakkaille
  • Google ReCaptcha

 

Pankkisääntöilmoitus ETA-alueen asiakkaille

Luxemburgin lainsäädännössä, jota PayPalin toteuttamaan käyttäjätietojen käsittelyyn sovelletaan (tietosuoja ja pankkisalaisuus), edellytetään yleisesti ottaen laajempaa avoimuutta kuin useimpien muiden EU-maiden lainsäädännöissä. Tämän vuoksi PayPal on verkkopohjaisten palveluiden ja rahoituspalveluiden EU:ssa toimivien tarjoajien suuresta enemmistöstä poiketen luetellut tässä Tietosuojaselosteessa kolmannen osapuolen palveluntarjoajat ja liikekumppanit, joille saatamme luovuttaa tietojasi, sekä tiedot siitä, mihin tarkoitukseen tietoja luovutetaan ja minkä tyyppisiä luovutetut tiedot ovat. Linkki kyseisiin kolmansiin osapuoliin löytyy täältä.  Hyväksymällä tämän Tietosuojaselosteen ja ylläpitämällä PayPal-tiliä annat nimenomaisen suostumuksesi tietojesi siirtoon kyseisille kolmansille osapuolille mainittuja tarkoituksia varten.

PayPal voi päivittää edellä mainittua kolmansien osapuolten luetteloa neljännesvuosittain (1. tammikuuta, 1. huhtikuuta, 1. heinäkuuta ja 1. lokakuuta). PayPal ei ala siirtää tietoja päivityksissä ilmoitetuille uusille tahoille, uusiin tarkoituksiin tai uudenlaisten tietojen osalta, ennen kuin on kulunut 30 vuorokautta päivästä, jolloin kyseinen luettelo on julkaistu tämän Tietosuojaselosteen välityksellä. Sinun tulisi tarkastella luetteloa PayPal-verkkosivustolla neljännesvuosittain edellä mainittuina päivinä. Mikäli et vastusta tietojen luovutusta koskevaa päivitystä 30 päivän kuluessa uuden kolmansien osapuolten luettelon julkaisemisesta, sinun katsotaan hyväksyneen luetteloon ja tähän Tietosuojaselosteeseen tehdyt muutokset. Jos et hyväksy muutoksia, voit sulkea tilisi ja lopettaa palveluidemme käyttämisen.

PayPal-palveluiden tarjoamiseksi voi olla tarpeen siirtää tiettyjä keräämiämme (Tietosuojaselosteessa määritettyjä) tietoja muille PayPaliin yhteydessä oleville yrityksille tai muille tahoille, kuten maksupalvelun tarjoajille, maksunkäsittelijöille ja tilinhaltijoille (tai vastaavia tehtäviä suorittaville tahoille), joihin viitataan tässä osiossa.  Hyväksyt, että kyseisiin tahoihin sovellettavan paikallisen lainsäädännön mukaan niihin voi kohdistua lakeja, asetuksia, kyselyjä, selvityksiä tai määräyksiä, jotka voivat edellyttää tietojen luovutusta asianomaisen valtion asiaankuuluville viranomaisille. Käyttämällä PayPal-palveluita annat suostumuksesi kyseisten tietojen siirtämiselle, jotta voimme tarjota sinulle PayPal-palveluita.

Erityisesti annat PayPalille luvan suorittaa kaikki seuraavat toiminnot ja autat PayPalia niiden suorittamisessa:

  1. Tarvittavien tietojen luovutus poliisille ja muille lainvalvontaviranomaisille; turvallisuusjoukoille; toimivaltaisille hallituksen elimille, hallitusten välisille ja ylikansallisille elimille; toimivaltaisille virastoille, osastoille, sääntelyviranomaisille, itsesääntelyviranomaisille tai järjestöille (mukaan lukien muun muassa toimijat, jotka on lueteltu palveluntarjoajina toimivia kolmansia osapuolia koskevan luettelon osiossa ”Agencies” täällä) ja muille kolmansille osapuolille, kuten PayPal-konserniin kuuluville yhtiöille, (i) kun tämä on lakisääteinen velvollisuutemme tai oikeutemme esimerkiksi Luxemburgin 24. heinäkuuta 2015 annetun, Yhdysvaltain Foreign Account Tax Compliance Act ‑lakia koskevan lain (”FATCA-laki”) sekä 18. joulukuuta 2015 annetun, OECD:n yhteistä tietojenvaihtostandardia koskevan lain (”CRS-laki”) nojalla; (ii) kun meillä on syytä uskoa, että yhteistyö on asianmukaista petoksia tai muuta laitonta toimintaa tai mahdollista laitonta toimintaa koskevien tutkimusten yhteydessä, tai (iii) jotta voimme selvittää Käyttäjäsopimuksemme rikkomuksia (kuten muun muassa maksutapasi tai luotto- tai pankkikorttisi tarjoaja).

    Jos FATCA- tai CRS-laki koskee sinua, meidän on ilmoitettava sinulle sinua koskevista tiedoista, joita voimme siirtää eri viranomaisille. Lue lisää PayPalin FATCA- ja CRS-lakien mukaisista velvoitteista ja siitä, miten ne voivat vaikuttaa sinuun. Huomioi myös tiedot, joita saatamme luovuttaa velvoitteiden seurauksena.

    PayPal ja muut organisaatiot, kuten PayPalin hyväksyvät osapuolet, voivat myös jakaa ja käyttää (myös muista maista) tarpeellisia tietoja ja saada pääsyn tietoihin (muun muassa petostentorjuntavirastojen tallentamiin tietoihin) auttaakseen itseään arvioimaan ja hallitsemaan riskejä (muun muassa petosten, rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseksi). Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoa kyseisistä petostentorjuntavirastoista. Lisätietoa näistä toimijoista, petostentorjuntavirastoista ja muista kolmansista osapuolista saat täältä.

  2. Tilitietojen luovuttaminen immateriaalioikeuksien omistajille, jos nämä vaativat EU:n jäsenvaltion sovellettavan kansallisen lain nojalla PayPalia luovuttamaan tietoja tuomioistuimen ulkopuolella sellaisen immateriaalioikeuksiinsa kohdistuvan rikkomuksen vuoksi, johon on käytetty PayPal-palveluita (esimerkiksi Saksan tavaramerkkilain 19 §:n 2 momentin 3 kohta tai Saksan tekijänoikeuslain 101 §:n 2 momentin 3 kohta).

  3. Tarvittavien tietojen luovutus luottokorttiyhtiöiden tai siviili- tai rikostuomioistuimen vaatimuksesta.

  4. Nimesi ja PayPal-linkkisi näyttäminen PayPal-käyttäjähakemistossa. Tietosi vahvistetaan, kun muut PayPal-käyttäjät hakevat sinua kokonaisella tai osittaisella nimelläsi, sähköpostiosoitteellasi tai puhelinnumerollasi. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että maksut päätyvät oikealle käyttäjälle. Tämä ominaisuus voidaan kytkeä pois päältä PayPal-profiilin asetuksissa.

  5. Jos kauppiaana toimiessasi käytät kolmatta osapuolta PayPalin käyttämiseen tai integroimiseen, voimme luovuttaa tällaiselle kumppanille tietoja, jotka ovat tarpeen kyseisen järjestelyn mahdollistamiseksi ja ylläpitämiseksi (mukaan lukien muun muassa PayPal-integraatiosi tilan sekä tiedon siitä, onko sinulla aktiivinen PayPal-tili ja työskenteletkö mahdollisesti jo toisen PayPal-integraatiokumppanin kanssa).

  6. Tarvittavien tietojen luovutus maksunkäsittelijöille, tilintarkastajille, asiakaspalvelun tarjoajille, luottotietoyhtiöille ja petostentorjuntavirastoille, rahoitustuotteiden tarjoajille, kaupallisille kumppaneille, markkinointi- ja PR-yhtiöille, toiminnallisten palveluiden tarjoajille, konsernin yhtiöille, toimijoille, markkinapaikoille ja muille kolmansille osapuolille, jotka on lueteltu täällä. Tietojen luovutuksen tarkoituksena on mahdollistaa PayPal-palveluiden tarjoaminen sinulle. Kolmansien osapuolten luetteloon on listattu jokaisen luokan (Category) alle ei-yksinomaisia esimerkkejä todellisista kolmansista osapuolista (joihin voi kuulua näiden osapuolten oikeudenhaltijoita ja oikeusseuraajia), joille luovutamme Tilitietoja tällä hetkellä tai joille harkitsemme luovuttavamme Tilitietoja, sekä tietojen luovutuksen perustelut ja kuvaus luovuttamistamme tiedoista (ellei ole erikseen toisin määritelty, nämä kolmannet osapuolet ovat lainsäädännön tai sopimuksen nojalla velvoitettuja olemaan käyttämättä luovutettuja tietoja muihin tarkoituksiin kuin niihin, joita varten tiedot on luovutettu).

  7. Tarvittavien tietojen luovutus edustajallesi tai lailliselle edustajallesi (kuten myöntämäsi valtakirjan haltijalle tai sinulle nimetylle holhoojalle).

  8. Koottujen tilastotietojen luovutus liikekumppaneillemme tai tiedotustarkoituksiin. Voimme esimerkiksi paljastaa, että tietty prosenttiosuus käyttäjistämme asuu Manchesterissa. Tällainen koottu tieto ei ole kuitenkaan sidoksissa henkilötietoihin.

  9. Tarvittavien Tilitietojen luovuttaminen riippumattomille kolmansille osapuolille (jotka on lueteltu täällä) seuraaviin tarkoituksiin:

    1. Petostentorjunta ja riskienhallinta: petosten ehkäisemiseksi tai riskien arvioimiseksi ja hallitsemiseksi. Jos esimerkiksi käytät PayPal-palveluita ostaaksesi tai myydäksesi tuotteita eBay Inc:n tai sen sidosyritysten (jatkossa ”eBay”) välityksellä, voimme jakaa Tilitietoja eBaylle suojataksemme tilejäsi vilpilliseltä toiminnalta, varoittaaksemme sinua havaitessamme vilpillistä toimintaa tileilläsi tai arvioidaksemme luottoriskejä.

      Osana petostentorjuntaa ja riskienhallintaa voimme myös jakaa tarvittavia Tilitietoja eBayn kanssa tapauksissa, joissa PayPal on asettanut tiliisi pitoon tai muuten rajoittanut sitä tavaroiden myyntiin tai ostoon liittyvien valitusten, riitautusten, takaisinveloitusten tai muiden skenaarioiden perusteella. Lisäksi saatamme osana petostentorjuntaa ja riskienhallintaa jakaa Tilitietoja eBaylle, jotta se voi käyttää ohjelmiaan ostajien ja myyjien arviointiin.

    2. Asiakaspalvelu: asiakaspalvelutarkoituksiin, kuten tilien palveluissa ja valitusten ratkaisussa auttamiseksi (esim. laskutus ja tapahtumat) .

    3. Toimitus: toimituksen ja siihen liittyvien palveluiden yhteydessä PayPalin avulla tehtyjen ostojen osalta.

    4. Lainsäädännön noudattaminen: auttaaksemme kolmansia osapuolia täyttämään rahanpesun torjuntaan ja terrorismin rahoituksen estämiseen liittyvät todentamisvaatimukset.

    5. Palveluntarjoajat: Mahdollistaaksemme PayPalin kanssa sopimussuhteessa oleville palveluntarjoajille toimintojemme, kuten petostentorjunnan, laskutuksen, markkinoinnin, asiakaspalvelun ja teknologiapalveluiden tukemisen. Sopimuksissamme määrätään, että kyseiset palveluntarjoajat saavat käyttää tietojasi ainoastaan meille suorittamiensa palveluiden yhteydessä, eivät omaksi hyödykseen.

 

Google ReCaptcha

PayPal käyttää ReCaptchaa Sivustoilla ja Palveluissa. ReCaptchan käyttö on Googlen tietosuojakäytännön ja käyttöehtojen alaista.

ReCaptchaa käytetään ainoastaan roskapostin ja väärinkäytön torjuntaan.