Centrum pomoci – Osobný účet

Prečo je mnou odoslaná platba v stave „Čaká na spracovanie“ nebo „Neprijatá“? Môžem ju zrušiť?

Ak vami odoslaná platba čaká na spracovanie alebo nie je prijatá, znamená to, že príjemca platbu zatiaľ nedostal alebo ju neprijal.

Ak by bola platba odoslaná na e-mailovú adresu alebo telefónne číslo, ktoré nie sú zaregistrované na overenom účte PayPal, zostane platba v stave „Čaká na spracovanie“ nebo „Neprijatá“. Skontrolujte, či ste platbu odoslali na správnu e-mailovú adresu alebo telefónne číslo. Tiež je možné, že príjemca si na účel dokončenia platby bude musieť založiť alebo overiť vlastný účet PayPal.  Platbu môžete aj zrušiť.

Ak chcete zrušiť neprijatú platbu na webe:

  1. Prejdite na stránku Aktivita.
  2. Kliknite na položku Zrušiť pod príslušnou platbou.
  3. Podľa uvedených krokov zrušte platbu.

Ak chcete zrušiť neprijatú platbu v aplikácii:

  1. Ťuknite na položku Obrázok Peňaženka.
  2. Klepnite na položku Aktivita.
  3. Nájdite platbu a ťuknutím otvorte.
  4. Ťuknite na položku Zrušiť.

Ak sa príjemca rozhodol, že určité platby nebude prijímať automaticky, platba by zostala v stave „Čaká na spracovanie“ alebo „Neprijatá“. Mohlo by ísť o platby, ktoré nie sú v uprednostňovanej mene alebo sú od kupujúcich s nepotvrdenými e-mailovými adresami. Platbu nebudete môcť zrušiť sami. Príjemca musí do 30 dní platbu prijať alebo odmietnuť.

Platby čakajúce na spracovanie alebo neprijaté platby po 30 dňoch automaticky zrušíme a peniaze pošleme späť na pôvodný zdroj financovania. Vrátenie peňazí na bankové účty môže trvať až päť pracovných dní, zatiaľ čo vrátenie peňazí na kreditné alebo debetné karty môže trvať až 30 dní.

Čo je to "autorizácia" a môžem ju zrušiť?

Ďalšie spôsoby, ako vám môžeme pomôcť

Ak súbory cookie prijmete, použijeme ich na zlepšenie a prispôsobenie obsahu nášho webu a umožníme našim partnerom zobrazovať vám prispôsobené reklamy PayPal, keď navštívite iné stránky. Spravovanie súborov cookie a ďalšie informácie