Vad är One Touch och hur ska man använda det?

Vad är One TouchTM?

One Touch är en valfri funktion som gör att du kan hoppa över inloggning med e-postadress och lösenord samtidigt som du ändå skyddar dina betalningsuppgifter. När du använder PayPal på din mobiltelefon, dator eller surfplatta för att göra köp loggar vi automatiskt in dig på den enheten och webbläsaren, så att du snabbt kan glida igenom kassan hos alla berättigade handlare. 

Så länge du aktivt använder One Touch förnyar vi inställningen "aktiverad" på den enheten, så att du kan hoppa över inloggningen i kassan. För att hjälpa dig att hantera One Touch på alla dina enheter inaktiverar vi funktionen automatiskt om du inte har använt den på ett tag. Du kan också inaktivera One Touch när som helst i Inställningar.



Varför ska jag aktivera den här tjänsten?

När du aktiverar One Touch kommer du direkt till betalningssidan och glider smidigt igenom kassan. Dessutom slipper du knappa in ditt lösenord. Av säkerhetsskäl kommer vi alltid att be dig logga in när du vill uppdatera personuppgifter eller betalningsuppgifter.


Hur skyddar PayPal mina betalningsuppgifter när jag använder One Touch?

PayPal delar inte fullständiga betalningsuppgifter med handlarna när du handlar.


PayPal har specifika säkerhetsrekommendationer för One Touch:

  • Du måste använda samma enhets- och webbläsarkombination för att kunna använda One Touch. Om du försöker uppdatera dina personuppgifter måste du logga in igen.
  • Funktionaliteten är begränsad. Till exempel kan du för närvarande betala, men du kan inte överföra till bankkonto eller komma åt dina PayPal-inställningar på skärmen för PayPal-betalning. Det hjälper till att förhindra att andra som kan få tillgång till enheten får tillgång till känslig information.
Dela inte din enhet med andra om du använder One Touch. Om enheten försvinner eller blir stulen kontaktar du oss omedelbart och loggar ut från ditt PayPal-konto. Du kan också logga in på ditt PayPal-konto och ändra dina säkerhetsinställningar.


Hur ska jag göra om jag använder en offentlig dator?

Du ska bara aktivera One Touch på din egen enhet eller dator, inte på några offentliga datorer eller enheter som du delar med andra, för att undvika missbruk av ditt PayPal-konto.


Behöver jag bekräfta vem jag är och registrera mig hos alla enskilda handlare?

Du behöver bara autentisera och godkänna användning av One Touch en gång per enhet eller webbläsare. När du har aktiverat funktionen hos en handlare har du gjort det hos alla handlare som medverkar.


Hur aktiverar jag funktionen One Touch?

Markera "Fortsätt att vara inloggad så att du kan handla snabbare" när du loggar in för att betala med PayPal. Då aktiveras One Touch på den specifika enheten och webbläsaren och för alla medverkande handlare. Du kan också gå till www.paypal.com/onetouch för att aktivera tjänsten.


Hur inaktiverar jag funktionen One Touch?

Om du vill inaktivera funktionen följer du stegen nedan:
  1. Klicka på ikonen Inställningar bredvid "Logga ut".
  2. Klicka på Säkerhet.
  3. Klicka på Ändra bredvid "Fortsätt att vara inloggad så att du kan handla snabbare".
  4. Klicka på Logga ut på varje enhet eller Inaktivera One Touch på alla enheter.

Andra sätt att inaktivera One Touch är:
  • Ringa PayPals kundtjänst.
  • Rensa dina cookies.
  • Ändra ditt lösenord. Då återkallas ditt medgivande automatiskt.
  • Vid misstänkt aktivitet eller vid transaktioner med hög risk kan PayPal kräva inloggning.
https://www.paypal.com/signin?expId=oneTouchOptOut


Vad gör PayPal för att hjälpa till om jag har problem med mina köp på nätet?

PayPals köparskydd påverkas inte av att du använder funktionen, det fortsätter att gälla för de köp som uppfyller villkoren för köparskydd när du betalar med PayPal på nätet.

Läs vårt användaravtal om du vill veta mer om PayPals köparskydd och se en fullständig lista med villkor och undantag. Du hittar användaravtalet genom att klicka på Användaravtal eller Juridiska avtal på valfri PayPal-sida.

Du kan rapportera ditt problem i vårt Problemhanteringscenter.


Kan jag välja vissa handlare där jag vill använda One Touch?

Du kan inte bestämma för vilka handlare du aktiverar funktionen. När du aktiverar One Touch aktiveras funktionen för alla medverkande handlare.


Vad händer om jag handlar på en mobil enhet eller dator som är inloggad med One Touch på någon annans konto?

Om du handlar från en mobil enhet som inte är din egen klickar du bara på länken ”Inte jag" för att logga ut från PayPal och logga in med ditt eget konto. Om du försöker gå vidare med ett köp med ett konto som inte är ditt är du på väg att göra en obehörig betalning, vilket är förbjudet.

Om du gör det av misstag kommer du i de flesta fall inte att kunna avsluta köpet. Kontakta vår kundtjänst omedelbart så att vi kan hjälpa den riktiga PayPal-kontoinnehavaren och handlaren att reda ut det hela.


Hur gör jag om jag delar min enhet eller dator med andra användare?

Dela inte din enhet med andra om du använder One Touch eller se till att logga ut innan du lämnar ifrån dig enheten.

Cookies hjälper oss att anpassa PayPal för dig och en del är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera. Cookies gör också så att vi kan visa dig anpassade erbjudanden och kampanjer, både på vår webbplats och andra platser. Men du bestämmer så klart. Du kan hantera cookies när som helst.