Hjälpartikel

Hjälp > Allt om PayPal/Grundläggande om PayPal > Vad är One Touch och hur ska man använda det?

Vad är One Touch och hur ska man använda det?

Vad är One TouchTM?

Med One TouchTM kan du genomföra köp snabbare men fortfarande skydda dina betalningsuppgifter. När du loggar in på PayPal med din mobiltelefon eller från en dator eller surfplatta  kan du välja att fortsätta vara inloggad så att du kan betala de handlare som erbjuder One TouchTM enklare och snabbare. När du väljer att fortsätta vara inloggad på ditt PayPal-konto behöver du inte längre logga in på PayPal när du betalar med oss om du använder samma enhet och webbläsare.


Varför är det smart att aktivera tjänsten?

När du aktiverar One TouchTM kommer du direkt till betalningssidan och glider smidigt igenom kassan. Du slipper dessutom knappa in ditt lösenord. Av säkerhetsskäl kommer vi alltid att be dig logga in när du vill uppdatera dina personuppgifter eller betalningsuppgifter.


Hur kan PayPal hjälpa till att skydda mina betalningsuppgifter när jag använder One TouchTM?

PayPal lämnar inte ut dina fullständiga betalningsuppgifter till handlarna när du handlar.


PayPal har specifika säkerhetsrekommendationer för One TouchTM:
  • Du måste använda samma enhets- och webbläsarkombination för att kunna använda One TouchTM. Om du försöker uppdatera dina personuppgifter kommer du att behöva logga in.
  • Funktionaliteten är begränsad. Till exempel kan du för närvarande betala, men du kan inte överföra till bankkonto eller komma åt dina PayPal-inställningar på skärmen för PayPal-betalning. Det hjälper till att förhindra att andra som kan få tillgång till enheten även får tillgång till känslig information.
Lämna inte ifrån dig din enhet om du använder One TouchTM.  Om enheten blir stulen måste du omedelbart ändra ditt lösenord. Du kan även kontakta oss


Vad ska jag göra om min mobil blir stulen eller försvinner?

Om din mobil skulle försvinna eller bli stulen loggar du in på ditt PayPal-konto och ändrar säkerhetsinställningarna (lösenord och säkerhetsfrågor). Du kan även ringa kundtjänst så kan vi hjälpa till att skydda ditt PayPal-konto från obehörig användning.


Hur ska jag göra om jag använder en offentlig dator?

Du ska bara aktivera One TouchTM på din egen enhet eller dator, inte på några offentliga datorer eller enheter som du delar med andra, för att undvika missbruk av ditt PayPal-konto.


Behöver jag fortfarande verifiera och registrera mig för varje enskild handlare?

Du behöver bara autentisera och godkänna användning av One TouchTM en gång per enhet eller webbläsare. När du har aktiverat funktionen hos en handlare har du gjort det hos alla handlare som medverkar.


Hur aktiverar jag tjänsten?

Markera "Fortsätt att vara inloggad så att du kan handla snabbare" när du loggar in för att betala med PayPal. Då aktiveras One TouchTM på den specifika enheten och webbläsaren och för alla medverkande handlare.


Hur avaktiverar jag funktionen?

Du kan avaktivera One TouchTM via ditt PayPal-konto.  Logga in och klicka på kugghjulsikonen och sedan på Säkerhet i den svarta menyraden. Redigera ditt alternativ för "Fortsätt att vara inloggad - betala snabbare". Företagskontoanvändare kan avaktivera funktionen genom att klicka på Min profil och välja "Logga ut från alla enheter" i listrutan.

Här är några andra sätt som du kan avaktivera/återkalla One TouchTM på:
  • Ringa PayPals kundtjänst.
  • Rensa dina cookies.
  • Ändra ditt lösenord. Då återkallas ditt medgivande automatiskt.
  • Vid misstänkt aktivitet eller vid transaktioner med hög risk kan vi av säkerhetsskäl ändå kräva inloggning.

Vad gör PayPal för att hjälpa mig om jag har problem med mitt onlineköp?

PayPals köparskydd påverkas inte av att du använder den här funktionen, det fortsätter att gälla för de köp som uppfyller villkoren för köparskydd när du betalar med PayPal på nätet.

Läs vårt användaravtal om du vill veta mer om PayPals köparskydd och se en fullständig lista med villkor och undantag. Du hittar användaravtalet genom att klicka på Användaravtal längst ner på en av våra sidor.

Du kan rapportera ett problem med ett köp i problemhanteringscentret på ditt PayPal-konto.  


Kan jag välja ut handlare som jag vill använda One TouchTM hos?

Du kan inte bestämma vilka handlare du aktiverar funktionen för. När du aktiverar One TouchTM aktiveras funktionen för alla medverkande handlare.


Vad händer om jag handlar på en mobil enhet eller dator som är inloggad med One TouchTM på någon annans konto?

Om du handlar från en mobil enhet som inte är din egen klickar du bara på länken "inte jag" för att logga ut från PayPal och loggar in på ditt eget konto. Om du försöker gå vidare med ett köp med ett konto som inte är ditt är du på väg att göra en obehörig betalning.

Om du gör en obehörig betalinng av misstag kommer du i de flesta fall inte att kunna avsluta köpet. Kontakta vår kundtjänst omedelbart så att vi kan hjälpa den egentliga PayPal-kontoinnehavaren att reda ut det hela.


Hur ska jag göra om jag delar min enhet eller dator med andra användare?

Dela inte din enhet med andra om du använder One TouchTM eller se till att logga ut innan du lämnar ifrån dig enheten.
Sidan du letar efter finns inte längre. Försök söka igen iHjälp om du har frågor eller vill kontakta oss.