Jak mogę zarządzać moim łączem PayPal.Me?

Aby zarządzać swoimi informacjami, przejdź do strony PayPal.Me i kliknij Mój PayPal.Me albo przejdź do ustawień konta i kliknij Zarządzaj pod swoim łączem PayPal.Me.

Nie pamiętam swojego łącza PayPal.Me. Co mam zrobić?
Przejdź do strony PayPal.Me, gdzie znajdziesz swoje łącze. Ponadto Twoje łącze PayPal.Me znajduje się w powitalnej wiadomości e-mail wysłanej przez nas po jego utworzeniu.

Jak anulować lub usunąć łącze PayPal.Me?
Po utworzeniu łącza PayPal.Me nie będzie można go usunąć, ale możesz je w każdej chwili wyłączyć na swojej stronie PayPal.Me. Uniemożliwi to innym osobom wysyłanie do Ciebie pieniędzy. Twoje łącze PayPal.Me pozostanie powiązane z Twoim kontem PayPal i nie będzie dostępne dla innych osób.

Jakie zdjęcie będzie widoczne na moim łączu? Czy mogę je zmienić?
Jeśli masz już zdjęcie profilowe zapisane na swoim koncie PayPal, będzie ono widoczne. Jeśli nie masz zdjęcia w witrynie PayPal.com lub chcesz je zmienić, możesz je dodać lub zmienić za pomocą łącza PayPal.Me.