Dlaczego po zaktualizowaniu statusu zamówienia za pomocą przycisku Odbierz pieniądze pojawia się komunikat o błędzie?

Jeśli otrzymana przez Ciebie płatność została zablokowana, może ona zostać zwolniona wcześniej, jeśli szybciej zrealizujesz zamówienie i zaktualizujesz jego status.

Wystarczy zaktualizować status tylko raz. Jeśli już zaznaczono opcję Usługa lub produkt wirtualny i potwierdzono status zamówienia, nie trzeba robić tego ponownie. Jeśli powtórzysz proces i ponownie prześlesz informacje, pojawi się komunikat o błędzie.

Aby zaktualizować status zamówienia na koncie PayPal:

  1. Przejdź do sekcji Działania.
  2. Wybierz transakcję, którą chcesz zaktualizować.
  3. Kliknij przycisk Odbierz pieniądze na stronie Szczegóły transakcji.
  4. Wybierz typ dostarczanego produktu lub wykonanej usługi.
  5. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby podać informacje. Wystarczy zrobić to tylko raz. 

Firma PayPal korzysta z plików cookie, aby dostosować usługi PayPal do Twoich preferencji. Niektóre pliki cookie są zaś niezbędne do prawidłowego działania witryny PayPal. Dzięki nim możemy wyświetlać Ci spersonalizowane oferty i informacje o promocjach, zarówno w witrynach PayPal, jak i na innych stronach. Oczywiście to Ty decydujesz. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia plików cookie.