PayPal One Touch GYIK

Mi a One TouchTM?

A One TouchTM egy választható PayPal-funkció, amely gyorsítja a vásárlások elvégzését. Ha mobiltelefonjáról, asztali gépről, táblagépről vagy laptopról jelentkezik be a PayPalra, választhatja, hogy bejelentkezve maradjon, így gyorsabban és könnyebben fizethet minden jogosult kereskedőnek. Miután úgy dönt, hogy bejelentkezve marad, amikor a PayPallal fizet, a jövőbeli vásárlásoknál már nem kell bejelentkeznie a PayPalra, ha ugyanazt az eszközt és böngészőt használja.

Miért érdemes aktiválnom a One TouchTM funkciót?

A One TouchTM aktiválása lehetővé teszi, hogy kihagyhassa a PayPal bejelentkezési képernyőjét, amikor a PayPallal vásárol, így közvetlenül a fizetési oldalra jut, és gyorsan fizethet. Ez megkíméli attól, hogy meg kelljen jegyeznie és minden vásárlásnál meg kelljen adnia jelszavát. Saját személyes és pénzügyi PayPal-adatainak frissítése esetén biztonsági okokból mindig felkérjük, hogy jelentkezzen be.

Hogyan védi a PayPal a pénzügyi adataimat, amikor a One TouchTM funkciót használom?

A PayPal híres világszínvonalú csalásészlelő eszközeiről, és ugyanezeket az eszközöket használja a One TouchTM funkcióhoz.

    A One TouchTM használatához a PayPal a következő biztonsági intézkedéseket javasolja:
  • A One TouchTM minden használata alkalmával ugyanazt az eszköz-böngésző kombinációt kell használni
  • A funkció az Ön védelme érdekében korlátozott. Például jelenleg fizethet, de nem utalhat át és nem érheti el PayPal-beállításait a PayPal fizetési képernyőjéről. Ez segít megakadályozni, hogy bárki, aki hozzáfér az Ön eszközéhez, érzékeny adatokat szerezzen meg.
  • Ne ossza meg eszközét mással, ha a One TouchTM funkciót használja, és azonnal jelentse nekünk, ha eszközét ellopják

Mi a teendőm, ha a telefonomat elhagytam vagy ellopták?

Ha telefonját ellopták, hívja Ügyfélszolgálatunkat, hogy segíthessünk megvédeni PayPal-számláját az illetéktelen használattól. Továbbá jelentkezzen be a PayPal-számlájára, és a Profil lapon módosítsa a biztonsági beállításokat.

Mi a teendőm, ha nyilvános számítógépet használok?

PayPal-számlája jogosulatlan használatának elkerülése érdekében a One TouchTM funkciót csak saját személyes eszközén vagy számítógépén aktiválja, nyilvános vagy megosztott számítógépen vagy eszközön ne.

Minden egyes kereskedő esetén fel kell iratkoznom a One TouchTM funkcióra?

Csak az adott eszközön és böngészőben elsőként felkeresett One TouchTM funkcióval rendelkező kereskedői webhelyen vagy alkalmazásban szükséges a One TouchTM használatának hitelesítése és engedélyezése. Ha minden alkalommal ugyanazt az eszközt és böngészőt használja, akkor a PayPalt elfogadó webhelyeken nem kell bejelentkeznie. Mindazonáltal a személyes és a pénzügyi PayPal-adatok frissítésekor minden esetben felkérjük, hogy jelentkezzen be.

Hogyan aktiválhatom a One TouchTM funkciót?

Egyszerű. Az első bejelentkezés alkalmával, amikor PayPallal fizet, válassza „A vásárlások gyorsabb lebonyolítása érdekében maradjon bejelentkezve” lehetőséget. Ez aktiválja a One TouchTM funkciót az adott eszköz és böngésző számára. Ha ugyanazt az eszközt és böngészőt használja, akkor a PayPalt elfogadó webhelyeken történő vásárlásoknál nem kell minden alkalommal bejelentkeznie.

Hogyan kapcsolhatom ki a One TouchTM funkciót?

A One TouchTM funkciót könnyen kikapcsolhatja PayPal-számlája beállításaiban. Jelentkezzen be a www.paypal.com webhelyen, lépjen Profiljába, kattintson a Biztonság fülre, majd módosítsa „A vásárlások gyorsabb lebonyolítása érdekében maradjon bejelentkezve” opciót. Üzleti számlával rendelkező felhasználók a Profil ikonra kattintva, majd a legördülő menüből a „Kijelentkezés minden eszközön” lehetőséget választva kapcsolhatják ki a One TouchTM funkciót.

    További lehetőségek a One TouchTM funkció kikapcsolására vagy visszavonására:
  • A PayPal-ügyfélszolgálat hívása
  • Sütik törlése
  • Jelszó módosítása esetén a PayPal automatikusan visszavonja a beleegyezést
  • Gyanús tevékenység vagy a tranzakció nagyobb kockázata esetén a PayPal kötelezően megjelenítheti a bejelentkezési képernyőt
  • Kikapcsolhatja PayPal-számlájának beállításaiba

Hogyan segíthet a PayPal, ha probléma merült fel online vásárlásommal kapcsolatba

Ha online fizet a PayPallal, a One TouchTM funkció nem befolyásolja a PayPal-vásárlói védelmet, így az továbbra is vonatkozni fog az Ön arra jogosult vásárlásaira. Ha egy tétel nem érkezik meg, vagy jelentősen eltér a leírtaktól, és Ön megfelel a feltételeknek, akkor a tétel teljes árát, valamint a szállítási és csomagolási költségeket is megtérítjük.

    A PayPal-vásárlói védelemhez a következőknek kell megfelelnie:
  • Fizetéshez használja a PayPalt
  • PayPal-számláján ne legyen tartozás
  • A tételért egy összegben fizessen. A több kifizetéssel megvásárolt tételek nem jogosultak a szolgáltatásra
  • Ha az online vásárolt, jogosult tétel nem érkezik meg, vagy nem felel meg az értékesítő leírásának, akkor a tranzakció részleteiben megadott időkereten belül a Vitarendezési központban kezdeményezzen vitát, hogy az értékesítő értesüljön a tranzakcióval kapcsolatos problémáról. Ezt követően, ha az ügy még nem rendeződött, akkor a vitát, kezdeményezésének napjától számított 20 napon belül felminősítheti reklamációvá

Ha tranzakciója megfelel a PayPal-vásárlói védelem feltételeinek, akkor Önnek a teljes vételár, valamint a szállítási és csomagolási költség is visszajár. Problémáját a PayPal Vitarendezési központjában jelentheti be. Ügyeljen rá, hogy egyes vásárlások nem jogosultak a PayPal-vásárlói védelemre. A PayPal-vásárlói védelemmel kapcsolatos további információért, illetve a jogosultsági követelmények és kizárások teljes listájának megtekintéséért olvassa el Felhasználói megállapodásunkat. A Felhasználói megállapodás eléréséhez kattintson a PayPal-oldalak alján megtalálható Jogi tudnivalók gombra.

Meghatározhatom, hogy mely kereskedők számára aktiválom a One TouchTM funkciót?

Nem, Ön nem határozhatja meg, mely kereskedők esetén alkalmazhatja a One TouchTM funkciót. Miután Ön beleegyezik a One TouchTM funkció használatába, ha minden jogosult kereskedőnél minden alkalommal ugyanazt az eszközt és böngészőt használja, mindaddig bejelentkezve maradhat, amíg a funkciót Ön vagy a PayPal ki nem kapcsolja.

Mi történik, ha egy olyan, a One TouchTM funkcióba bejelentkezett mobileszközről vagy számítógépről vásárolok, amely nem az enyém?

Ha Ön nem a saját mobileszközéről vásárol, akkor a PayPalról való kijelentkezéshez egyszerűen kattintson a „Nem én vagyok” hivatkozásra, majd jelentkezzen be saját számlájával. Ha a vásárlást egy olyan számlával próbálja meg folytatni, amely nem az Öné, akkor jogosulatlan fizetést végezne, ami tilos. Ha ezt véletlenül teszi, akkor az esetek többségében nem fogja tudni elvégezni a vásárlást. Ettől függetlenül azonnal vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal, hogy a valódi PayPal-számlatulajdonosnak és a kereskedőnek segíthessünk megoldani a problémát.

Mi történik, ha eszközömet vagy az asztali gépemet megosztom más felhasználókkal?

Ha a One TouchTM funkciót használja, ne ossza meg másokkal eszközét. A One TouchTM funkcióból bármikor kijelentkezhet.