• Betalinger og overførsler
  • Tvister og begrænsninger
  • Min konto
  • Min E-pung
  • Login og sikkerhed
  • Forhandlerværktøjer

Ofte stillede spørgsmål om udstedelse af tilbagebetalinger og tips til fejlfinding

Hvorfor blev den refusion, jeg udstedte, taget ud af min bankkonto?

Hvis du ikke har penge nok på din saldo med PayPal til at dække refusionen, trækker vi hele beløbet ud af din bank. Når du udsteder en refusion, bekræfter vi, hvor pengene kommer fra. Denne proces kan tage op til 5 hverdage at fuldføre.

Selvom refusionsstatussen siger komplet på din PayPal konto, kan det stadig tage et par dage for banken at behandle (hver banks behandlingstid varierer).

Får jeg mit transaktionsgebyr tilbage?

Du betaler ikke gebyrer for at refundere en betaling for varer eller tjenester, men vi returnerer ikke de gebyrer, du oprindeligt betalte som sælger.

Min køber siger, at de ikke har modtaget deres refusion. Hvorfor?

Hvis køberen brugte sin bankkonto til at betale dig, kan refusionen tage op til 5 hverdage at gennemføre. Køberen vil se en anslået clearingdato i deres refusionsoplysninger.


Hvis køberen brugte sit kredit- eller betalingskort til at betale dig, tager refusionen normalt 2 arbejdsdage at gennemføre, men kan tage op til 30 dage afhængigt af kortfirmaet.


Hvis køberen brugte PayPal Kredit til at betale dig, kan vedkommende se det beløb, der er refunderet til vedkommendes PayPal kreditkonto.

Kan jeg annullere en refusion?

Du kan ikke annullere en refusion, når du har sendt den.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Flere måder, vi kan hjælpe dig på

Hvordan klarer vi os?
Deltag i undersøgelsen