Hjem
  • Betalinger og overførsler
  • Tvister og begrænsninger
  • Min konto
  • Min E-pung
  • Login og sikkerhed
  • Forhandlerværktøjer

Hvad er direktiverne om betalingstjenester, stærk kundebekræftelse og husket enhed?

Payment Services Directive 2 (PSD2) 

Dette er et nyt EU-direktiv, som regulerer betalingstjenester inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Direktivet kræver nye foranstaltninger, der kan påvirke din adgang til din konto og betaling med PayPal.

Stærk kundebekræftelse

Den introducerer totrinsgodkendelse til online betalinger, som kaldes Stærk kundegodkendelse (SCA). For onlinebetalinger i Europa og Storbritannien er denne ekstra sikkerhed med til at hjælpe med at beskytte onlinekøb og forhindre svindel. 

Hvilke ændringer vil jeg se, når jeg bruger PayPal?

For det meste vil du logge på eller betale med PayPal ved at angive din e-mailadresse og PayPal-adgangskode som normalt. Vi kan nogle gange bede dig om at bekræfte din identitet. Den nemmeste måde er via PayPal-appen. Sørg for, at du godkender push-notifikationer fra PayPal-appen. Klik her for at downloade PayPal-appen. Du har også mulighed for at indtaste en engangskode, som vi sender via sms til det telefonnummer, du har registreret hos os, eller via et telefonopkald, hvis du har en fastnettelefon.

Hvad skal jeg gøre?

Tjek, at dit nuværende telefonnummer (mobilnummer og/eller fastnet) er korrekt på din PayPal-kontos profil. Hvis vi er nødt til at bede dig om en engangskode, kan vi sende den via sms til dit mobilnummer eller via telefonopkald til din fastnettelefon, så din betaling eller dit login ikke bliver forsinket.

For nem godkendelse kan du også downloade PayPal-appen. Hvis vi har brug for at bekræfte din identitet, kan du åbne PayPal-appen for at bekræfte den.

Hvornår skal jeg indtaste denne kode? Skal jeg gøre det, hver gang jeg logger på eller betaler?

De fleste gange kan vi bekræfte din identitet ved hjælp af den PayPal-adgangskode, du har indtastet og den enhed, du bruger (hvis det er en af dine sædvanlige enheder). Du kan derfor fortsætte med at logge på din PayPal-konto eller betale med PayPal som normalt ved hjælp af din e-mailadresse og din PayPal-adgangskode.

Hvor kan jeg få denne ekstra kode? Er den ikke den samme som min PayPal-adgangskode?

Nej, engangskoden er ikke den samme som din PayPal-adgangskode. Vi sender dig en engangskode via sms, telefonopkald eller visse eksterne apps, hver gang vi har brug for en stærkere bekræftelse af din identitet. Det er vigtigt, at du holder dine telefonoplysninger opdaterede i din PayPal-kontos profil for at sikre, at det kan fungere.

Hvad er Bekræft ved hjælp af PayPal-appen?

Når du vælger Bekræft ved hjælp af PayPal-appen, sender vi en push-notifikation på den mobiltelefon, du typisk bruger til at få adgang til PayPal. Hvis meddelelsen ikke vises af sig selv, skal du åbne PayPal-appen fra din telefon, og bekræftelsesmeddelelsen vil blive vist på din mobilapp, så du kan gennemføre processen.

Hvis det heller ikke fungerer, skal du klikke på Prøv på en anden måde på webskærmen og prøve igen, eller du kan vælge en anden udfordring for at gennemføre godkendelsesprocessen.

Jeg har allerede aktiveret totrinsbekræftelse på min PayPal-konto. Vil jeg se ændringer?

Totrinsbekræftelse er godkendelse, der overholder SCA. Derfor vil du ikke kunne se nogen ændringer, når du logger på din konto. Men hvis du beslutter dig for at slå totrinsbekræftelse fra, skal du sørge for, at du først har et opdateret telefonnummer på din profil.

Jeg har ikke et mobil- eller direkte fastnetnummer, som jeg kan knytte til min PayPal-konto. Er der en anden måde at bekræfte min identitet, når jeg logger på?

Hvis du vil fortsætte med at have adgang til din PayPal-konto i overensstemmelse med PSD2-regulativer, skal du slå totrinsbekræftelse til på din profilside for indstillinger. Denne indstilling giver mulighed for flere SCA-kompatible bekræftelsesmuligheder. På nuværende tidspunkt kan totrinsbekræftelse bruges i forbindelse med mobil og godkenderapp.

Hvad er Godkenderapps og sikkerhedsnøgler?

En godkenderapp genererer en engangskode, som du kan bruge til at logge på sammen med din adgangskode, når du logger på. Når du har downloadet godkenderappen på din telefon eller computer, skal du scanne den viste QR-kode eller indtaste den entydige serienøgle på paypal.com for at knytte den til din PayPal-konto. Når det er konfigureret, vil godkenderappen give en engangskode, som ændrer sig med jævne mellemrum.

Hvordan administrerer jeg mine enheder?

Du kan gennemgå dine enheder eller fjerne alle dem, du ikke vil have, at vi husker på din PayPal-konto. 

Hvad er en husket enhed? 

En husket enhed er en personlig web- eller mobilbrowser eller mobilenhed, der bruges til at komme ind på din PayPal-konto, som vi husker, efter at vi har bekræftet din identitet. Det gør det nemmere at logge på, betale og udføre andre handlinger med din PayPal-konto, fordi enheden fungerer som en af de to faktorer, der er nødvendige for SCA. Der kan være tilfælde, hvor vi stadig beder dig om en ny bekræftelse for at sikre, at din konto er sikker.  

Hvordan fungerer totrinsbekræftelse med huskede enheder? 

Hvis du har indstillet totrinsbekræftelse, bruges dette ekstra sikkerhedstrin, hver gang du logger på, også selvom du gør det fra en enhed, der huskes. Men selvom du stadig skal gå gennem totrinsbekræftelse, når du logger på din konto, kan det hjælpe dig med at spare tid, når du gør ting som at foretage en betaling. Der kan være nogle undtagelser, afhængigt af hvor sikker din enhed er.  

Hvordan fjerner jeg huskede enheder? 

Du kan fjerne huskede enheder i dine PayPal-kontoindstillinger: 

  1. Gå til siden Indstillinger
  2. Vælg fanen Sikkerhed, og vælg Administrer dine login. 
  3. Fjern enheden. 

Hvad sker der, hvis min enhed vises igen, efter jeg har fjernet den? 

Bare rolig. Hvis du har fjernet din enhed fra listen over huskede enheder, vil den ikke længere blive brugt til SCA. Den kan blive stående på listen, hvis du har brugt din PayPal-konto sammen med denne enhed, men vi bruger ikke enheden til SCA og bruger andre godkendelsesfaktorer.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Flere måder, vi kan hjælpe dig på

Hvordan klarer vi os?
Deltag i undersøgelsen