Hjælp – Privatkonto
  • Hjem
  • Betalinger og overførsler
  • Tvister og begrænsninger
  • Min konto
  • Min E-pung
  • Login og sikkerhed
  • Forhandlerværktøjer

Hvad koster det at bruge PayPal-fakturering?

PayPal-fakturering har ingen konfigurerede eller månedlige gebyrer. Når en kunde betaler dig på nettet, opkræves du et gebyr, der er baseret på købsbeløbet. Gebyrer varierer afhængigt af land eller område.

Få mere at vide om forhandlergebyrer.

Hvordan kan kunderne betale mine fakturaer?

PayPal-kunder kan nemt betale dine fakturaer. I de fleste lande behøver de ikke at have en PayPal-konto for at kunne betale. De kan også betale dig med et betalingskort.

Kan kunderne foretage delvise betalinger?

For at modtage delvis betaling fra din kunde, skal du markere feltet Tillad delvis betaling under betalingsmuligheder, når du opretter en faktura.

På den måde kan dine kunder dele det samlede faktureringsbeløb over flere indbetalinger.

Hvis du kræver et minimumsbeløb, skal kunden betale mindst dette beløb med sin delvise betaling.

Din faktura får status som Delvist betalt, indtil den er fuldstændigt betalt. Der vises en oversigt over betalinger i fakturaoplysningerne.
Delvise betalinger er ikke et kreditprodukt eller en måde at give mulighed for et meget stort antal betalinger. Vi kan kontakte virksomheden, hvis vi har mistanke om, at de ikke bruger denne funktion korrekt.

Hvad sker der, hvis kunderne ikke kan finde mine fakturaer?

Hvis kunden ikke kan finde en e-mail med en faktura, kan e-mailen være havnet i mappen med uønskede e-mails.

Hvis kunden har en PayPal-konto, kan vedkommende betale fakturaen ved at logge på sin konto, hvor fakturaen kan ses under Historik. Hvis det er nødvendigt, kan du dele et link til den ubetalte faktura med kunden igen.

Få mere at vide om, hvordan du deler et faktura-link.

Kan jeg sende påmindelses-e-mails for ubetalte fakturaer?

For at sende en påmindelse om en ubetalt faktura, skal du finde den på listen over fakturaer. På en computer skal du klikke på de tre prikker og derefter klikke på Påmind. På en mobiltelefon kan du sende påmindelser fra siden med oplysninger om den ubetalte faktura. Du kan tilpasse påmindelsen, før du sender den. Kunden vil modtage en e-mail, der minder vedkommende om at betale fakturaen.

For at spare tid kan du konfigurere automatiske påmindelser for alle nye fakturaer i dine indstillinger for fakturering. Du kan også planlægge automatiske påmindelser, der påminder kunderne, når en faktura er forfalden.

Konfigurer automatiske påmindelser.

Flere måder, vi kan hjælpe dig på