Pengemaskinian Dasar

 

>> Lihat semua perjanjian undang-undang

>> Lihat pengemaskinian polisi terdahulu

Pengemaskinian Dasar

 

Notis Pindaan kepada Perjanjian PayPal Asia Pasifik, negara Eropah dan Amerika Latin tertentu, Timur Tengah dan Afrika

Dikeluarkan: 29 Oktober 2021

 

Halaman Ini

Halaman ini memperincikan kemas kini kepada pengguna PayPal tentang perubahan kepada Perjanjian Pengguna PayPal Asia Pasifik, negara Eropah dan Amerika Latin tertentu, Timur Tengah dan Afrika atau perjanjian, polisi atau pernyataan dalam talian lain yang memerlukan notis. Anda juga boleh menyemak notis Pengemaskinian Polisi yang Lalu.

 

Perubahan Akan Datang

Kami sedang membuat perubahan kepada perjanjian tertentu (disenaraikan di bawah) yang mengawal hubungan anda dengan PayPal. Perubahan ini akan berlaku secara automatik pada tarikh berkuat kuasa yang sepadan yang ditunjukkan di bawah.

 

Tindakan Diperlukan

Sila semak notis di bawah dengan teliti dan biasakan diri dengan perubahan yang akan datang. Jika tidak, tiada tindakan lanjut diperlukan daripada anda untuk menerima perubahan tersebut. Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk menolak perubahan tersebut, maka anda perlu menutup akaun PayPal anda sebelum tarikh kuat kuasa yang berkenaan, seperti yang diterangkan dalam perjanjian pengguna.

 

Pindaan kepada Perjanjian Pengguna PayPal

Berkuat kuasa pada 1 Disember 2021 (Penduduk Malaysia, Thailand dan Tanah Besar China akan mempunyai tarikh berkuat kuasa pada 17 Disember 2021), kami akan:

  • Menempatkan semula terma program Perlindungan Pembeli dan program Perlindungan Penjual PayPal ke laman web berasingan. Terma program ini diterima pada masa anda bersetuju dengan Perjanjian Pengguna dan kekal sebagai sebahagian daripada Perjanjian Pengguna. Penempatan semula ini bertujuan untuk lebih memudahkan pencarian dan navigasi terma.
  • Menyemak semula program Perlindungan Penjual PayPal untuk menjelaskan bahawa bukti pengiriman dan bukti penghantaran perlu mengandungi nombor penjejakan yang boleh disahkan dalam talian.
  • Menjelaskan bahawa penyalahgunaan proses penyelesaian pertikaian dalam talian kami, program Perlindungan Pembeli PayPal, dan/atau program Perlindungan Penjual PayPal adalah aktiviti yang dilarang seperti yang ditakrifkan di bawah perjanjian pengguna.

Semak Perjanjian Pengguna yang dikemas kini

 

Pindaan kepada Yuran

Berkuat kuasa: 28 Januari 2022 kami akan

  • Kami mempermudahkan kadar untuk menghantar Bayaran Berkumpulan PayPal dan menerima bayaran mikro antarabangsa untuk pengguna di Andorra, Albania, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Croatia, Iceland, Monaco, Moldova, Serbia, dan Kepulauan Faroe.
  • Kami sedang mengemas kini Yuran Tambahan kami dengan menambah mata wang dan yuran terpakai lain untuk pengeluaran yang anda buat pada kad anda (juga dikenali sebagai Pindahan Kredit Asal).

Pindaan kepada halaman Yuran Pengguna dan halaman Yuran Peniaga

 

Pindaan kepada Adendum Perlindungan Data untuk Produk Pemprosesan Kad

Berkuat kuasa pada 1 Disember 2021, kami akan:

  • Mengemas kini Adendum Perlindungan Data kami untuk Produk Pemprosesan Kad untuk memasukkan Fasal Kontrak Standard baharu yang diguna pakai oleh Suruhanjaya Eropah pada bulan Jun 2021.

Semak Adendum Perlindungan Data yang dikemas kini untuk Produk Pemprosesan Kad