Pengemaskinian Dasar

>> Lihat semua perjanjian undang-undang

>> Lihat pengemaskinian polisi akan datang

Pengemaskinian Dasar Terdahulu

 

Halaman ini menunjukkan perubahan penting yang dibuat pada perkhidmatan PayPal, Perjanjian Penggunanya, atau dasar lain.

*Untuk pengemaskinian polisi terdahulu lebih awal dari bulan Mac 2014, sila lihat PDF ini.

*Untuk pengemaskinian polisi terdahulu di antara April 2014 dan Disember 2018, sila lihat PDF ini.

 

Notis Pindaan Perjanjian Undang-Undang PayPal

Dikeluarkan: 29 September 2020

 

Sila baca dokumen ini.

Kami sedang membuat perubahan perjanjian undang-undang yang mengawal hubungan anda dengan PayPal.

Kami menggalakkan anda untuk menyemak notis di bawah dengan teliti supaya anda tahu dengan perubahan akan datang ini.

Tiada tindakan selanjutnya yang diperlukan daripada anda kerana perubahan ini akan berlaku secara automatik pada Tarikh Kuat Kuasa yang ditunjukkan di bawah. Sekiranya anda memilih untuk tolak perubahan ini dan tutup akaun anda, anda boleh melakukannya sebelum Tarikh Kuat Kuasa.

 

Kemas kini Perjanjian Pengguna untukAsia Pasifik, negara Eropah dan Amerika Latin tertentu, Timur Tengah dan Afrika

Berkuat kuasa: 31 Oktober 2020

Kami membuat perubahan berikut kepada terma-terma kami:

Pindaan kepada Perjanjian Pengguna Akaun PayPal (Berkuat kuasa 31 Oktober 2020)

 • Kami sedang mengemas kini polisi yang anda bersetuju untuk mematuhi apabila anda membuka dan menggunakan akaun PayPal.
 • Kami sedang menjelaskan keadaan di mana Perjanjian Entiti Komersial dikenakan untuk akaun perniagaan dan peribadi.
 • Kami sedang menetapkan yuran pertikaian dan telah menambah terma dan syarat yang berkenaan. (Ini tidak akan terpakai kepada penduduk Tanah Besar China yang membuka akaun PayPal dan menggunakan perkhidmatan PayPal.)
 • Kami sedang mengemas kini hak penggantungan dan penamatan PayPal berkaitan dengan pelanggan Malaysia.

Pindaan kepada Yuran (Berkuat kuasa 31 Oktober 2020)

 • Kami akan membuang Kadar Peniaga untuk bayaran domestik dan antarabangsa untuk peniaga di Tanah Besar China. Peniaga yang terletak di Tanah Besar China kini akan membayar Kadar Standard kami untuk transaksi.
 • Kami telah mengubah yuran yang dikenakan ke atas negara atau rantau tertentu untuk pengeluaran baki ke akaun bank AS dalam seksyen "Pengeluaran Baki Anda". Dari tarikh berkuat kuasa di atas, pengeluaran baki ke akaun bank AS oleh pengguna di Kenya, New Zealand dan Singapura akan tertakluk kepada yuran 3.00% – dan pengeluaran baki ke akaun bank AS oleh pengguna di Chile dan Republik Dominika akan tertakluk kepada Yuran 0.50%.
 • Kami telah menukar yuran yang dikenakan untuk pengeluaran yang anda buat kepada kad anda untuk pengguna di Filipina.

 

Pindaan kepada Perjanjian Lanjutan Kad Kredit dan Debit PayPal (sebelumnya, Laman Web PayPal Penyelesaian Dihoskan Pro Bayaran dan Terminal Maya) (Berkuat kuasa 31 Oktober 2020)

 • Kami telah menukar nama Laman Web PayPal Penyelesaian Dihoskan Pro Bayaran dan Perjanjian Terminal Maya. Nama baharu perjanjian ini adalah Perjanjian Lanjutan Kad Kredit dan Debit PayPal. Laman Web PayPal Penyelesaian Dihoskan Pro Bayaran kini akan dirujuk sebagai “Bayaran Kad Kredit Lanjutan dan Debit.” Nama baharu perjanjian ini menggambarkan perubahan ini.
 • Sila lihat seksyen "Tentang Perjanjian ini" pada permulaan Perjanjian Lanjutan Kad Kredit dan Debit PayPal untuk maklumat lanjut mengenai Produk yang dilindungi oleh perjanjian.
 • Kami sedang menyemak semula peruntukan notis untuk menyelaraskan dengan lebih baik dengan Perjanjian Pengguna PayPal (termasuk amaun notis awal yang diperlukan untuk perubahan perjanjian).
 • Kami sedang mengemas kini terma pemprosesan data kami untuk menunjukkan bahawa PayPal adalah pengawal data untuk perkhidmatan pemprosesan bayaran dan penipuan.
 • Perlindungan Penipuan kini adalah perkhidmatan tambahan pilihan dalam suite fungsi Kad Kredit dan Debit. Kami telah menetapkan terma dan syarat untuk produk Perlindungan Penipuan kami.

Untuk menyemak Perjanjian Pengguna yang telah dikemas kini, sila Klik Di Sini.