Veelgestelde vragen over One TouchTM

Wat is One TouchTM?

One TouchTM is een optionele functie van PayPal waarmee u sneller kunt betalen en waarmee al uw financiële gegevens even goed beschermd blijven. Als u inlogt op PayPal met uw mobiele telefoon of vanaf een pc, tablet of laptop, kunt u ervoor kiezen om op PayPal ingelogd te blijven, zodat u eenvoudiger en sneller kunt betalen bij alle webwinkels die hiervoor in aanmerking komen. Als u ervoor kiest om ingelogd te blijven, slaat u bij verdere aankopen het PayPal-inlogscherm over als u met hetzelfde apparaat en dezelfde browser met PayPal betaalt.

Waarom is het handig om One TouchTM te activeren?

Door One TouchTM te activeren, kunt u het PayPal-inlogscherm overslaan als u met PayPal betaalt. U gaat direct naar de betaalpagina en kunt dus meteen afrekenen. Daarnaast is het wel zo makkelijk dat u uw wachtwoord niet hoeft te onthouden en in te voeren. Om veiligheidsredenen vragen we u altijd om in te loggen als u de persoonlijke of financiële gegevens van uw PayPal-rekening bijwerkt.

Hoe beschermt PayPal mijn financiële rekeninggegevens als ik One TouchTM gebruik?

PayPal staat bekend om de eersteklas fraudedetectietools die we gebruiken. Deze tools worden ook op One TouchTM toegepast. Als u shopt, deelt PayPal niet al uw betaalgegevens met webwinkels.

  Er gelden specifieke beveiligingsmaatregelen voor het gebruik van One TouchTM:
 • De combinatie van apparaat en browser moet iedere keer dezelfde zijn als u One TouchTM wilt gebruiken.
 • De functionaliteit is beperkt om u te beschermen. U kunt op dit moment vanuit het betaalscherm van PayPal bijvoorbeeld betalingen verrichten, maar u kunt geen geld opnemen of toegang krijgen tot uw PayPal-instellingen. Hiermee wordt voorkomen dat personen die zich mogelijk toegang tot dit apparaat verschaffen ook toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie.
 • Deel uw apparaat niet met anderen als u One TouchTM gebruikt en log onmiddellijk uit als dat wel het geval is. Meld het ons als het apparaat is gestolen.

Wat gebeurt er als mijn telefoon kwijtraakt of wordt gestolen?

Als uw telefoon is gestolen, logt u in op uw PayPal-rekening en wijzigt u de beveiligingsinstellingen in uw profiel of belt u met de klantenservice, zodat we u kunnen helpen uw PayPal-rekening te beschermen tegen ongeautoriseerd gebruik.

Wat gebeurt er als ik een openbare computer gebruik?

Om misbruik van uw PayPal-rekening te voorkomen, raden we u aan om One TouchTM uitsluitend te activeren op uw privéapparaat of -computer en niet op openbare of gedeelde apparaten/computers.

Moet ik me nog steeds verifiëren en registreren voor elke afzonderlijke webwinkel?

Verificatie van en autorisatie voor het gebruik van One TouchTM vindt alleen plaats op de eerste webwinkelsite of in de app op het desbetreffende apparaat met de browser waarin de functionaliteit van One TouchTM wordt gebruikt. Als u hetzelfde apparaat en dezelfde browser gebruikt, wordt u op de talloze sites die PayPal accepteren niet meer gevraagd om opnieuw in te loggen. Als u de persoonlijke of financiële gegevens van uw PayPal-rekening wilt bijwerken, vragen we u altijd om in te loggen.

Hoe activeer ik One TouchTM?

Het is heel eenvoudig. U kunt 'Ingelogd blijven om sneller te betalen' selecteren als u na de eerste keer inloggen met PayPal betaalt. Hiermee activeert u One TouchTM voor het specifieke apparaat en de browser. U hoeft dan op vele websites niet opnieuw in te loggen als u op hetzelfde apparaat en met dezelfde browser shopt. U kunt One TouchTM ook hier activeren.

Hoe schakel ik One TouchTM uit?

U kunt One TouchTM gemakkelijk uitschakelen door de functie uit te zetten in uw PayPal-rekening. Ga naar uw profiel op de PayPal-website, klik op het tabblad Veiligheid en bewerk uw optie 'Ingelogd blijven om sneller te betalen'. Zakelijke rekeninghouders kunnen de functie uitschakelen door op het pictogram Profiel te klikken en in het vervolgmenu 'Overal uitloggen' te selecteren.

  Andere methoden om One TouchTM uit te schakelen:
 • De klantenservice van PayPal bellen
 • Cookies wissen
 • Als u uw wachtwoord wijzigt, schakelt PayPal de toestemming uit
 • PayPal kan het inlogscherm laten zien bij een verdachte activiteit/rekening of als een transactie een hoger risico met zich meebrengt
 • U kunt de functie uitschakelen bij de instellingen van uw PayPal-rekening.

Hoe kan PayPal mij helpen als ik een probleem heb met een online aankoop?

Als u online met PayPal betaalt, houdt u gewoon recht op PayPal Aankoopbescherming en blijft deze gelden voor aankopen die daarvoor in aanmerking komen. Als een object niet wordt bezorgd of sterk afwijkt van de omschrijving en u voldoet aan de voorwaarden, betalen we u het volledige bedrag van het object plus de verzendkosten terug.

  Wanneer komt u in aanmerking voor PayPal Aankoopbescherming:
 • Gebruik PayPal om uw betaling te voltooien.
 • Bewaak de goede status van uw PayPal-rekening.
 • Betaal het object in één keer. Objecten die in meerdere termijnen worden betaald, komen niet in aanmerking.
 • Als het in aanmerking komende object dat u online heeft gekocht niet wordt bezorgd of als het niet overeenkomt met de omschrijving van de verkoper, moet u de verkoper binnen het tijdsbestek dat in de transactiegegevens staat vermeld, laten weten dat er een probleem met de transactie is door een geschil te openen in het Actiecentrum. Als de kwestie hierna nog steeds niet is opgelost, kunt u het geschil binnen 20 dagen na het openen van het geschil omzetten in een claim.

Als uw transactie in aanmerking komt voor PayPal Aankoopbescherming, zijn de volledige aankoopprijs plus de verzendkosten gedekt. Problemen kunt u melden via het Actiecentrum van PayPal. Houd er rekening mee dat bepaalde aankopen niet in aanmerking komen voor PayPal Aankoopbescherming. Meer informatie over PayPal Aankoopbescherming en een volledige lijst met vereisten om in aanmerking te komen en uitsluitingen vindt u in onze Gebruikersovereenkomst. De Gebruikersovereenkomst vindt u door op een willekeurige PayPal-pagina op Juridisch of 'Juridische overeenkomsten' te klikken.

Kan ik bepalen voor welke webwinkels ik One TouchTM wil activeren?

Nee, u kunt niet kiezen voor welke webwinkels u One TouchTM gebruikt. Als u akkoord gaat met het gebruik van One TouchTM, kunt u op alle in aanmerking komende webwinkels met hetzelfde apparaat ingelogd blijven en dezelfde browser gebruiken, tenzij One TouchTM door u of door PayPal wordt uitgeschakeld.

Wat gebeurt er als ik op een mobiele telefoon of computer waarop is ingelogd op One TouchTM, maar die niet van mij is, aan het shoppen ben?

Als u winkelt op een mobiele telefoon die niet van u is, kunt u eenvoudig op de link 'Niet ik' klikken om uit te loggen bij PayPal en weer in te loggen met uw eigen rekening. Als u probeert om verder te gaan met de aankoop via een rekening die niet van u is, doet u een ongeautoriseerde betaling en dat is niet toegestaan. Als u dit per ongeluk doet, zult u in de meeste gevallen de aankoop niet kunnen afronden. Maar neem direct contact op met onze klantenservice, zodat we de echte PayPal-rekeninghouder en de webwinkel kunnen helpen om dit probleem op te lossen.

Wat als ik mijn apparaat of computer met andere gebruikers deel?

Deel uw apparaat niet als u One TouchTM gebruikt of zorg ervoor dat u uitlogt voordat u het apparaat door iemand anders laat gebruiken.